Svi 19
Subota

Kako je nastao novac

kakojenastaonovac Odlična knjiga, koju 

morate OBAVEZNO

pročitati. Kolega 

Ivan Pernar si je dao

truda da nam dočara

nastanak i uvođenje 

novca kao sredstva 

za plačanje!

MultiTrans15v53

Share to Facebook Share to Twitter 

Podrška Krešimiru

misak

Podrša majstoru...

Nadahnuo si nas mnoge i

sada smo svi uz tebe, a njih

i njihovu znanost ko j...

4D Portal

4d

Dokumentarci

dokumentarci 

Galerija slika Velimira Gašpariča

galerija

planetarna_vizija

Znanje - Portal

znanje-manja

Mudrosti

Nisam se bunio

"Najprije su došli po komuniste

- nisam se bunio zbog toga, jer nisam bio komunist.

Onda su došli po Židove - nisam se bunio zbog toga,

jer nisam bio Židov. Onda su došli po katolike

- nisam se bunio zbog toga, jer sam bio protestant.

Onda su došli po sindikaliste - nisam se bunio zbog tog,

jer nisam bio sindikalist. Onda su došli po mene.

Ali nije više bilo nikoga da se buni zbog toga."

Njemački pastor Martin Niemöller

II Svjetski rat - Nacističke vlasti

Zahvalnost

Zahvali plamenu za svjetlost
ali ne zaboravi
onog tko drži svjetiljku
i tko stoji u sjeni
ne sustajući u strpljenju

Rabindranath Tagore

Ovu divnu poruku upućujem svima,

koji me prate na mom putu
vidljivim ili nevidljivim pomagačima
strpljivima , ljubaznima , radosnima ,

hrabrima Ratnicima Svjetlosti!

Stare mudrosti

Radi kao da ti novac nije potreban.

Voli kao da ti nitko nikad nije nanio bol.

Pleši kao da te nitko ne gleda.

Pjevaj kao da te nitko ne čuje.

Živi kao da je raj na zemlji!

¤ onaj tko nije spreman oprostiti ruši

most preko kojeg će i sam jednom morati proći.

¤ nikad ne kritiziraj čovjeka dok barem

milju nisi hodao u njegovim cipelama

¤ bogat si tek kad imaš nešto što ne bi

nikada mogao kupiti novcem

¤ sudbina miješa karte a mi igramo

¤ ne moramo posjećivati ludnicu da

bi pronašli poremećene umove;

naš planet je umobolnica svemira

¤ znamo što jesmo, ali ne znamo što možemo biti

Netko postoji
Netko postoji
Nevidljiv očima mojim
Tko oduvijek čuvao je mene
Koga nazvala sam Anđelom svojim,
I kad tužne misli
Rojile su se poput pčela,
I kad govorila sam
Ono
Što u srcu svome osjećati nisam htjela.
Pa i tada
Kada, okretala sam pogled
Od svjetlosti ka tami.
I u tome trenu,
Netko
Ljubavlju svojom, ljubav moju
brani.

Netko postoji
Nevidljiv očima mojim
Tko oduvijek čuvao je mene,
Što vidljiv je samo Njemu,
Što prati me kroz život moj
Kao što tijelo ima svoju sjenu.

Taj Netko
Što prati me
Dok moj vrtuljak, životni se vrti
Što govori mi da postoji
Život nakon smrti,
Jer da nije tako,
Zar bih mogla čuti
Riječi s Neba, baš ovako lako.

Netko, tko uvijek je tu za mene
Vidljiv samo srcu mome,
A nevidljiv očima mojim
Što poručuje mi
Da prepreke na svom putu
Neka se ne bojim,
Jer da ćemo
Sve to, zajedno mi proći
I da svakog na svom putu
Netko čeka
Tko će mu pomoći.

Netko postoji
Nevidljiv očima mojim
Tko zauvijek čuvati će mene
Kao što čuvao je i do sada.
Da ga vidim
Potrebno je naći mjesto
U svom srcu
Gdje nalazi se
Ljubav, Mir i Nada!
Čuvari planeta

Cluvari
Za planetu Zemlju, šaljemo Mi ljubav
svih duginih boja

iz beskrajnog svemira
sa sazvježđa bez broja.
Kristalnoga daha
preko leda, šuma i dolina
sve do pustinjskoga praha.
Preko ljudske rase
do vulkana što polako se gase.
Čujete li, ljudi mili, nije novost
među vama oduvijek smo bili.
Buđenja polako
Teška tijela, i još teže duše
učinjena nisu samo tako,
preko noći, dok pljesnete rukom,
čekate li Spasitelja, vanzemaljce
nadate se kako netko će po vas doći
odvesti vas
kao što strelica otposlana je lukom.

E, pa varate se!
Jer čuvari svog planeta, postali ste vi
Zavjet takav vi ste dali.
Ne sjećate se toga?
Pa da, bili ste još tako mali.
Tek krijesnice što svjetle,
kao Orion na nebu
ili Sjevernjača neka
koju vaše oko prati
A duša dalje čeka, i čeka!

Slušajte nas sada, jer poruka je važna
I proslijeđena će biti baš u pravom slijedu
Svjetlost šaljite vi, ali jaku, ne blijedu!

Pitate nas kako?
Ljubi bližnjeg svoga

Slobodoumlje
Moj me put sada vodi
u promjenu stvarnosti od
'ja ne mogu'
u
'ja mogu' ,
iz 'uskog horizonta'
u
'bez horizonta'.
Od raskrinkavanja
zavjere
do njena promišljana
i osjećanja
izvan postojanja.
Kao što to lik Morpheus
kaže u filmu Matrix:
"Moraš napustiti sve,
Neo; strah, sumnju,
nepovjerenje.
Oslobodi svoj um. "
David Icke

Život ili cijepljenje

reklama_za_film
Kroz sedam godina živjet ćemo u gradovima državama u međunarodnim vodama

gradovi

Ko misli da ova vijest nije slučajna i povezana sa 2012 neka digne ruku :)

Kad se svi ledenjaci okopne, razna mora se digne, poruši sve gradove, pobije sve nas, ovi koji su si izgradili pozemne bunkere ispuzat će van i uživati na preljepim novim obalama, a mi čemo se lagano razgrađivati u naftu ili neku enrgiju budućnosti. A jebi ga svemu lijepom jednom dođe kraj, pa tako i našoj napačenoj civilizaciji. Oni pojedinci koji prežive vjerojano će biti robovi ovima na ovakvim državama/gradovima, što neće biti prvi put u povijesti da se događa. Polako se slažu sve kockice armagedona

ili nekog događaja koj se kuha već više tsuča godina, naša je generacija ta koja će najebat, sjeb je u tome što nas nitko ništa nije pito, nitko nije pito naše roditelje, djedove i bake, jer bi sgurno dva puta promislli prije nego bi nas išli pravit. U zadnje se vrijeme osječam ko neki jebeni rob koji se ne može pomaknuti smjesta, dapaće, stalno lagano, ali sigurno toneš. Nadam se još uvijek da će sa neba sletjeti neka rasa biča koja će sjebati te jebne iluminate i reći evo ljudi slobodni ste, možete ić, mi vam dajemo slobodu, ali izgledi za takvo što su kao i da ja sad uplatim loto i dobjem. Budući da nemam para ni za listič, ali doslovno jer me malo sjebala banka i ukinula mi dozvoljeni minus i prebacila to sve u crveni, s obrazloženjem da se naučim pameti. Pa ljudi se rode glupi, cijeli život uče i umru gupi. Kako da se onda ja naučim pameti. Možda da mi malo povečaju plaču, smanje davanja za državu i ostale glupost koje nam se odbijaju ne bih ni bio u minusu, ali ne!!!!! Robovi smo i trebamo gutati ta sranja ko da je tonajnormalnija stvar na svijetu. S te me strane raduje skorašnji armagedon, barem će ta patnja prestati. Baš jesmo robovi materijalnoga svijeta i toj u nama potaknlo to da budemo ljubomorni jedni na druge npr. le ove smradove kakav auto iaju ili stan, ili kolko para mjesečno zarađuju. Pa boli me k... trebam prvo gledati od sebe, a tek onda druge. Moja je filozofija bila da smo svi rođeni jednaki i da svi imamo jednake šanse za uspjeh, ali onda mi se dogodio jebeni sjebani život i vidio sam da to baš i nije tako. Nisam na nikoga ljubomoran, ali vidim nepravdu svuda oko sebe, da ne pričam dolje po africi, aziji i ostalim poludivljim kontinentima gdje se ljude ubija zbog pogeda. Hrvatska je danas mala, ali jako zločesta zemlja. Uf otišo sam malo prdaleko sa teme, tema je bila novi gradovi/države nakon apokalipse. Pogledajte dolje u tekstu navodi se da će prvi taki slučajevi zaplovii za nekih 7g. to je točno vrijeme koje je potrebno da se zemlja resetira i oporavi od armagedona, nravno ako se ne upotrijebi nuklearno oružje i ako pri samim događajima koji će uslijediti ne ugase nuklearne elektrane i reaktore, tada bi se to moglo odužiti i na prko 300g. Ali nadam se ipak da im nije to u interesu jer će baš oni morat živeti u svijetu poslije armagedona.

Uglavnom da vas više ne davim svojim viđenjima evo teksta koji donosi jutarnji list danas:

"Budućnost stanovanja za sve brojniju populaciju su 'mini gradovi na moru, smatra tako osnivač servisa PayPal i jedan od prvih investitora u Facebook, Peter Thiel

On je u razvijanje projekta mini gradova na morskim platformama uložio 1,25 milijuna dolara.

Ideja je nastala u The Seasteading Institutu, kojeg predvodi Patri Friedman, s ciljem da mini gradovi u međunarodnim vodama funkcioniraju poput nekadašnjih gradova-država, neovisni od vanjskih utjecaja.

O ozbiljnosti ideje govori i činjenica da će Institut sljedeće godine otvoriti ured u San Franciscu te da bi prvi gradovi mogli zaživjeti kroz sedam godina."

sa testom jeišo i prateći video

Lijep pozdrav :)

svijet, poslije, armagedona nibiru, dolazi

Komentari (3)Add Comment
0
Nešto tu ne štima
napisao noctua4u, Kolovoz 18, 2011
Rođače, nešto ti u priči ne štima!

Evo dokaza koje možeš sam uraditi:
1. Stavi u čašu 3 kocke leda.
2. Naspi vodu dokle god može da stane a da ne preleva
3. Sačekaj da se led otopi!

Obrati pažnju, kada se led otopi, voda se nije prelila van čaše, nego je pao nivo vode!!!!!

Isto će i biti sa glečerima i svim "ledovima" na Zemlji.
Ako se ikada svi oni otope, nivo mora će PASTI!!!

Dakle, baljezganje o topljenju glečera i podizanju nivoa mora je samo... pa baljezganje...
LED je VODA u drugom agregatnom stanju. Takođe, iako ima istu masu kao i voda, ima mnogo veću ZAPREMINU te samim tim, ZAUZIMA više mesta!!!

To što taj baja gradi nešto na vodi, najverovatnije ima neko skrivenije značenje... skloniji sam da pomislim da će pustiti neki virus pa će samo probrani ostati li nešto slično... a ovo sa nivoom mora jednostavno ne drži vodu zbog elementarne fizike...
0
...
napisao folka009, Kolovoz 18, 2011
volio bih da si ti u pravu, ali kad kažem da će se vode dič, ne mislim na to da će se samo fizički led otopit, nego mislim na enormne valove i tsunamije koji će se dić uslijed gravitacije nibirua koji bi trebao proč malo pored nas. Dobar primjer sa čašom vode, ali npr.napuni je do pola, stavi je u krilo kad se voziš u autu, onome tko vozi reci neka naglo zakoči i krene u rikverc. Promatraj što se događalo sve u čaši, to bi se prema predviđanjima trebalo dogoditi i zemlji, neki najavljuju valove visoke i preko 5km. Na žalost u takvome najgorem scenariju nama jednostavno nema pomoči. Preživjeti će šaka ljudi i elite koja je napravila bunkere dovoljno duboko pod zemljom da ih se ovo sve skupa ne tiće. Zato još jednom ponavljam tvoj mi je scenario puno, puno boljismilies/wink.gif
0
...
napisao KramerCassandra27, Siječanj 29, 2012
Houses and cars are not cheap and not everybody can buy it. However, loan are invented to help people in such situations.

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove

busy

FX-files u većini slučajeva radi samo copy-paste informacije i ne provjerava njihov izvor i namjeru, stoga ne odgovaramo za nastale nesporazume i sl. što može proizaći iz korištenja takvih informacija. Što se nas tiče sve informacije možete kopirati i koristiti do mile volje ako su vaše namjere dobre.