Izgubljene civilizacije

Mars,šta NASA taji.

28 Ruj 2015
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Mars Landscape 718915S1

       

SPEKTAKULARNO OTKRIĆE KOJE SU SVI ČEKALI 'Otkrili smo definitivne tragove tekuće vode na Marsu!

'

Znanstvenici su u ponedjeljak izvijestili da postoje definitivni znakovi prisutnosti tekuće vode na površini Marsa, prenosi New York Times.

Ovo otkriće bi nam trebalo pokazati koja bismo mjesta trebali pobliže istražiti', rekao je Alfred S. McEwen, profesor planetarne geologije na sveučilištu u Arizoni i glavni istražitelj slika koje je zabilježila NASA-ina kamera na satelitu koji kruži Marsovom orbitom.

U znanstvenom radu objavljenom u časopisu 'Nature Geoscience', Dr. McEwen i drugi znanstvenici identificirali su molekule pune vode na temelju čitanja iz orbite.

'Radi se o direktnoj detekciji vode u obliku hidratiziranih soli', rekao je Dr. McEwen. 'Da bi se proizvela hidratizirana sol tekuća voda morala je nedavno biti prisutna'.

Dr. McEwen kaže da se pod 'nedavno' misle 'dani, odnosno nešto što bi bilo ekvivalentno tom periodu vremena'.

preneseno sa
www.jutarnji.hr

 

 

 

 


radi,nedavno,misle,dani,nešto

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment