KALIN K-7 MONSTRUM BOMBARDER

30 Lip 2012
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
kalik_k-7
Pogledajte megalomanski ruski bombarder iz 30-ih koji bi sam porazio neprijateljsku flotu
DAME I GOSPODO, KALININ K-7
FOTO: Pogledajte megalomanski ruski bombarder iz 30-ih koji bi sam porazio neprijateljsku flotu
Tvorac ovog čudovišta koje nije imalo dugu i slavnu prošlost jer je letjelo samo 11 puta prije no što je palo i ubilo 15 ljudi, imao je namjeru napraviti još dva ovakva primjerka, no Staljin ga je dao pogubiti. Očito nije bilo baš pametno zakazati na skupim projektima pod velikim Staljinomkalin_k-_7_2 
Sovjetski bombarder Kalinin K-7 izgrađen u Rusiji za vrijeme 30-ih godina prošlog stoljeća još jednom ocrtava megalomanski pristup Rusa koji su tada, kao i sada, bili zaluđeni vojnom moći koja je pod svaku cijenu morala biti veća, bolja i snažnija od one američke. Ova 'mrcina', međutim, nije imala dugu i slavnu prošlost jer je letjela samo 11 puta prije no što je pala i ubila 15 ljudi. Tvorac ovog čudovišta Konstantin Kalinin imao je namjeru napraviti još dva ovakva primjerka, no Staljin ga je dao pogubiti. Očito nije bilo baš pametno zakazati na skupim projektima pod Staljinom.
Avion ima propelere na stražnjoj strani krila, a može se izbrojati čak 12 motora s prednje strane. No, nije samo stvar u motorima, ova zvijer imala je gro topova. U vrijeme 1930-ih Rusi su bili opsjednuti idejom o izgradnji velikih bombardera. U to vrijeme dizajnirali su ih da imaju što je više propelera moguće kako bi pomogli nositi velike tvrđave u zrak. Nije puno fotografija očuvano iz tog vremena (naslovna), djelomično jer se naravno radilo o tajnom vojnom projektu, a djelomično i zbog same činjenice da je od tada prošlo jako puno vremena.   kalin_k-7_1
Moderni ljubitelji povijesti u Rusiji danas pokušavaju rekonstruirati ovu zvijer prema planovima koji su pronađeni napušteni u jednom skladištu ruske vojske. Ovo je jedan primjer na temelju ideje ruskog zrakoplovnog inženjera tog vremena.
preuzeto sa
http://www.dnevno.hr
Avion, ima ,propelere ,na stražnjoj, strani krila
O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment