SPAS ZA DIJABETIČARE

25 Sij 2014
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

  dijabetičari

KRAJ INJEKCIJA ZA DIJABETIČARE?

Mali implantat sa spremištem za inzulin sada se ugrađuje u trbuh
Implantat veličine ručnog sata sa spremištem za inzulin koji se ugrađuje u trbuh mogao bi dijabetičarima u potpunosti zamijeniti injekcije.


Uređaj zapravo imitira gušteraču, a inzulin u gelu se tali i oslobađa odnosno stvrdnjava - ovisno o razini šećera u krvi. Rezervoar inzulina porebno je napuniti svaka dva tjedna. Očekuje se da će se prvi implantati početi ispitivati na ljudima 2016. godine.
Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Znanstvenici sa Sveučilišta DeMontfort u Leicesteru kažu kako će implantat ne samo izbaciti injekcije već će osigurati da dijabetičar dobije točno potrebnu dozu inzulina a bez da pacijent sam prije toga mjeri razinu šećera u krvi.

Izumitelj implantata Joan Taylor smatra da bi uređaj mogao spasiti milijune života jer bi liječenje dijabetesa tako bilo optimalno, što znači - s puno manje opasnih a nerijetko i smrtonosnih komplikacija.

preneseno sa
http://doktor.jutarnji.hr/kraj-injekcija-za-dijabeticare--mali-implantat-sa-spremistem-za-inzulin-ugraduje-se-u-trbuh/1158161/


Znanstvenici sa, Sveučilišta DeMontfort, u Leicesteru kažu, kako će implantat, ne samo izbaciti injekcije

      

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment