PANIKA U NJEMAČKOJ

24 Svi 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
    ScreenShot008PO ŽIVOT opasan oblik bakterije E.coli proširio se preko većeg dijela Njemačke i uzrokovao velik broj jako oboljelih koji su morali biti hospitalizirani, javlja Deutsche Welle.

Tijekom vikenda jedna je osoba i preminula od posljedica zaraze. Riječ je o 83-godišnjoj starici koja je patila od simptoma zaraze nepunih 10 dana. Navodno je i jedna mlada žena u Bremenu preminula zbog posljedica zaraze ovom bakterijom, ali to još nije službeno potvrđeno, piše Bild koji dodaje kako liječnici vjeruju da će nalazi pokazati da je smrt nastupila zbog bakterije.

Treća žrtva je 80-godišnjakinja iz pokrajine Schleswig-Holstein

Treća žrtva ove bakterije je 80-godišnjakinja iz pokrajine Schleswig-Holstein za koju se također sumnja kako je bila zaražena, no to još nije potvrđeno. Više od 400 ljudi širom zemlje je dosad zaraženo, a mnogi od njih su već u teškom stanju. Infekcija ovom bakterijom može izazvati otkazivanje funkcije bubrega, grčeve u trbuhu, dijareju i anemiju.

Pretpostavlja se da se zaraza proširila putem kontaminiranog povrća, ali je u ovom slučaju neobično to što je zahvatila velik broj odraslih osoba, jer je ova infekcija inače karakteristična za djecu.

Bakterija otkrivena 1982. godine u SAD-u

Oko 40 zaraženih osoba nalazi se na bolničkoj njezi. Glasnogovornik hamburške zdravstvene službe izjavio je kako je stanje vrlo ozbiljno. Stručnjaci su poručili Nijemcima da povrće dobro operu prije jela i po mogućnosti ga prokuhaju dok se ne sazna uzrok zaraze.

Bakterija je otkrivena 1982. godine u SAD-u. Nosioci EHEC-a su goveda, druge domaće životinje te ptice. Bakteriju i njezine toksine uništava vrućina, a antibiotici ne pomažu u liječenju te pacijentima liječnici daju infuziju.

autori
A.K/ I.Kri.

izvor
www.index.hr

liječenju, te pacijentima, liječnici, daju, infuziju
O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment