Šta se događa,30.

23 Svi 2016
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Estado actual del zigurat de Ur zigurat  

 

Drevna povijest,da li je ona doista onakva kako nam je prikazuju kroz knjige,uđbenike.Svakim danom na vidjelo dana izlazi sve više dokaza da je povijest pomalo drugačija.
Sve te iskopine,podvodni,podzemni gradovi govore priču za sebe.Šta se to događalo u drevna vremena prije više stotina hiljada ili miliona godina.


Da li je knjiga postanka istinita.

 


Pitanje dje je raj na zemlji.Da li je to negdje u Turskoj na izvorištu rijeka Pišon, Gihon, Tigris i Eufrat.Možda?
Adam i Eva su zeznuli stvar i izbačeni van raja(ako je to raj)a na ulazu u raj stajao je Anđeo sa plamenim mačem u rukama kojeg brzo okreče.
Nas sada zanima taj Anđeo,koji je simbolika nečega drugog,plameni mač koji se okreče,je simbol za davno nestali kontinent koji se prostirao između Japana i Amerika,njegovo religijsko ime je MU,a zemljopisno LEMURIJA.


Na tom kontinentu je postojalo deset kraljestava (zanimljivo,drevni Izrael se sastoji od dvanaest plemena,dvanaest brače)zato ne čudi sličnost Japanskog i Majanskog jezika.

Kontinent je nestao u kataklizmičkim vulkaniskim erupcijama,i eksplozijama podzemnog plina,jer je cjeli kontinent ležao na plinskom mjehuru koji se zapalio,doslovno planetarni požar,koji liči na plameni prsten.Stvarnost ili mašta.

Sad se vratimo unatarg na kolijevku čovječanstva SUMER.Pišu se povijesne knjige,prevodi se sa stranih jezika na sumerski,pazi se na prijevode.Sumer je znao i za Atlantidu i za Lemuriju.
Ako je znao zašto nije pisano o njima,ko kaže da nije.Evo jedno malo zeznuto pitanje da li je Biblija istinita.Teško pitanje jer je do danas u nama dostupnim prijevodima pronađeno oko 30 000 grešaka,pa to ispada kao da je cijele greška.
Moje je mišljenje da je original istinit a sve ove kopije i prepiske NE.
Ezra kada je prepisivao drevna pisma,da li je dobro protumačio ili preveo Mojsijev tekst,jer je mojsije bio Egipatski princ,visoko obrazovana osoba,ako je to uopče bio Mojsije. Između Mojsija i Sargona Akađanina postoji ogromna sličnost.Da li smo spremni da saznamo pravu istinu.
Očito ne.Kada nas se ovako uporno laže.
Sumerani su znali sve,sve je zapisano sve je sakriveno,pusta se na kapaljku,još smo nespremni za pravu istinu.Da li su dobro prevedeni ostale biblijske knjige,zašto je knjiga o Henoku izbačena iz službene biblije,on je bio u direktnom odnosu sa "bogom" vidija ga licem u lice.


Kad se prepisivala povijest,ko je naređivao šta če se napisati,zašto se od drevne povijesti napravila treče razredna bajka,kome smeta istina,ko se boji istine.BUDALE,jer budala je budala jer se ne želi izmjeniti nabolje,a nažalost budala je uvijek na vlasti,(ovo nema veze sa politikom).
Da li je zato zapaljena Aleksandrijska bibloteka,da se uništi(navodno)drevno znanje,ili da se sakrije u dvoranu zapisa koja se nalazi ispod Sfinge,a o tome drugi put.

 

 

 

 

 

ko je, naređivao, šta če ,se napisati,zašto, se od ,drevne ,povijesti

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment