Tajna planine Kailash

11 Tra 2019
(Reading time: 4 - 8 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Misterij planine Kailash

Misterije i zavjera
Tajne našeg uma otkrivaju skrivene stvari u našim životima svaki dan. Učimo o okultnim znanostima koje su dio paranormalnog po kojima otkrivamo mjesto i manifestaciju božanskosti u našim životima često o skrivenoj povijesti ljudske rase. Moderna znanost ne može vjerodostojnim argumentima objasniti postojanje nepoznatih sposobnosti našeg bića. Postoje zavjere da su sve te priče iskrivljene. Postojanje vanzemaljaca ili putovanje kroz vrijeme potiču našu maštu

 Kailash sunrise Tibet hertage tours          


U udaljenoj tibetanskoj visoravni na granici između Nepala i Kine, iz koje izviru najdulje rijeke u Aziji, koje čuvaju duboka jezera, uzdiže se, tajanstveni, masivni Kailash. Smatra se svetom u religijama azijskih naroda, smatra se ulazom u subotnje nevidljivo carstvo velikih mudraca. Prema suvremenim pretpostavkama, planina je kao piramida izgrađena prije nekoliko tisuća godina od stranih civilizacija. Između zemljopisnog položaja i ostalih piramidalnih graditeljskih tajanstvenih mjesta na planeti postoji zapanjujuća simetrija. Ovdje piše da kriju neprobojne tajne planeta. Možda samo da bi zaštitio te tajne, Mount Kailash ne dopušta ljudima da bude osvojen.

Bogovi nisu dali dopuštenje
"Nijednom smrtniku nikada ne bi bilo dopušteno hodati na planini Kailash, gdje je, među oblacima, prebivalište bogova. Onaj tko se usudi pokrenuti vrh svete planine i vidjeti lica bogova bit će ubijen!" - navode gotovo svi drevni tibetanski spisi. Međutim, posljednjih desetljeća, nekoliko timova penjača, ignorirajući ovo upozorenje, krenuli su u osvajanje planine, u hrabrom pokušaju da osvoje jednu od najtajanstvenijih djelova svijeta. Čini se nevjerojatnim, ali svi oni koji su se počeli uspinjati suočeni su s  iznenadnim promjenama vremena dočekali su ih gotovo neprohodne prepreke, misteriozna životna iskustva, sve to neobjašnjivo

pojave koje potiču pustolove da se povuku.
Dvadesetih godina prošlog stoljeća britanski penjači Hugh Ruttledge i RC Wilson napravili su prvu ekspediciju na planinu Kailash, a svaki se temelji na drugoj ruti.

Ruttledge je bio uvjeren da se može popeti na vrh na sjevernoj strani planine, ali kada ste na podnožju, ne primjetite da ste odabrali pogrešnu varijantu, kasno je kad se shvati u pogrešku. Međutim,unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima, penjač je nastavio put prema istoku i konačno pronašao pristupni put do vrha. No već je bilo prekasno, međutim, neočekivano niska temperatura za ovo doba godine prekrivena je maglom, a Ruttledge je bio prisiljen vratiti se u bazu.

isto je prošao ii pukovnik Wilson, koji je krenuo na suprotnu stranu planine, na jugozapad. Baš kad sam otkrio laganu šetnju do vrha planine, počeo je padati težak snijeg, čineći uspon nemogućim.

    p33

Nekoliko godina kasnije, australski geolog Herbert Tichy i regionalni vođa planinara zatražili su dopuštenje za uspon na planinu. Rečeno je da će mu biti odbijeno, rekavši: "Samo se apsolutno bezgrešan čovjek mogao popeti na Kailash. A takav čovjek ne postoji na Zemlji! Jer svaki smrtni zid je poput kristala, morao bi letjeti da dođe do vrha. "

Godine 1980., kineska vlada dala je slavnom Reinholdu Messneru nazvanom "penjač s dva srca"dala priliku da počne pripreme za osvajanje vrha Kailash. Messner je iz nepoznatih razloga u posljednjem trenutku napustio tu ideju.Upozoren je na opasnost.Također, 80-ih, skupina američkih turista upustila se u neprijavljeno planinarenje. Ukupno fizički nepripremljen i slabo opremljen, a njihov pokušaj bio je neuspješan. No, kraj je trebao proči nekoliko godina , kada su, prema lokalnim legendama, američki penjači, stari oko 30 godina, ostarili preko noći.  Narasli su im dugi nokti i kosa ti se pretvorila u bijelu za dva tjedna!

Misterija izvan ljudskog razumijevanja iako su mnogi istraživači proučavali ubrzani fenomen starenja, još nisu mogli dati nikakvo znanstveno objašnjenje. Jedino je objašnjenje pronađeno u svim tibetanskim spisima, u kojima se kaže da je planina zaštićena nadmoćnim silama koje imaju moć mijenjati stvarnost i vrijeme. U tom kontekstu ne možemo se samo zapitati imaju li ove legende nekakvu istinu! Kako bi inače mogli objasniti svjedočanstva desetaka ljudi u blizini planine i reći da su osjetili snažne energije i imali misteriozna iskustva? "Iskusan sam penjač, napravio desetke ekspedicija na vrhove Himalaja, ali ono što smo preživjeli u ovom planinskom penjanju izvan je mog shvaćanja," priča o ruskom alpinistu Sergeju Čistiakovu 2007., Koji je pokušao osvojit planinu Kailash.

     Yggdrasil

"Kad smo se približili podnožju planine, srce mi je lupalo. Bio sam ispred svete gore, planina koja kaže da se ne može pobijediti. Osjećao sam se slabašno pred njegovom veličinom i bojao sam se da ću biti ja Kao i moji prethodnici, poraženi njegovom čarolijom, nakon što sam krenuo u uspon, i ja i ostali članovi našeg tima, počeli smo se žaliti na jake bolove i glavoboljama, mislili smo da su uzrokovani nedostatkom kisika, s obzirom da smo već Na relativno velikoj nadmorskoj visini, nekoliko sati kasnije, čudno bolovi su se pojačali. Noge su nam bile teške kao olovo, i jedva sam ih mogao podizati. Osjećao sam se iznimno iscrpljen i odjednom sam postao očaran mislima da ne pripadam ovoj planini, nužno se vratiti! Iako je ideja bila dobro formulirana u mojoj glavi, usta su mi bila stisnuta. Htjeo sam po svaku cijenu obavijestiti kolege o mojoj odluci da se vratim, ali sam bilo potpuno bespomočan. Čim smo započeli spuštanje, osjećao sam se oslobođenim. Moje tijelo je ojačalo, mišići su oslobođeni, osjećao sam se kao da hodam u  bestežinskom stanju. Jaka energija, blagotvorno je djelovala na mene. Unatoč neuspjehu, osjećala sam se sretnijom nego ikad! - Kaže penjač.

Samo nekoliko dana nakon povratka s planine, Sergej Čistiakov je s čuđenjem naučio da u folkloru postoji legenda koja kaže da se duhovi planine obračaju čovjeku koji se usuđuje hodati po njegovim grebenima, utišavajući jezik. "Uvjeren sam da upozorenja tibetanskih spisa nisu samo figurice i iskustva koja su deseci penjača iskusili tijekom godina nisu samo slučajnosti! Postoji previše naznaka da ovdje leži tajna čije je shvaćanje, najvjerojatnije, čovjek još nije spreman razumjeti! "

Ulazna vrata u subotu

Od antičkih vremena, masiv je cijenjen od svih naroda Azije, smatra se svetim za četiri religije: hinduizam, budizam, džainizam i šamanizam. Prema kozmološkim mitovima tih religija, Mount Kailash je "Axis Mundi" središte svemira, rodno mjesto svijeta i veza između Neba i Zemlje. U hinduizmu, Mount Kailash se smatra prebivalištem Shive, boga uništenja, viđenog kao pozitivna sila, jer je uništavanje hinduističke religije prirodna posljedica stvaranja. U budizmu, Buda živi ovdje iu Jainizmu, na ovoj planini, Rishabh, tvorac religije, postigao je moksu,
prosvjetljenje i oslobođenje.


Prema modernim teorijama, Mount Kailash je šuplja i predstavljala bi vrata na subotu, zemlju u kojoj veliki mudraci vladaju svijetom. Barem tako kaže profesor Ernst Muldashev Rus, oftalmolog, poznat u Rusiji za svoje neuobičajene pojave u Tibetu. Prije nekoliko godina Muldashev je, zajedno s nekoliko stručnjaka za

geologiju, fiziku i speleologiju, pokrenuo
ekspediciju na Tibetsku visoravan u pokušaju da dešifrira tajne planine Kailash. Nekoliko mjeseci su se zaustavljali u podnožju, proučavali i mapirali područje, prikupljali legende i jedinstvena svjedočanstva o pojavama koje se događaju na tajanstvenoj planini. "Noćna tišina često je bila čudno prigušena buka koja se mogla čuti u trbuhu planine. Jedne noći, ja i moje kolege, jasno smo čuli buku padajućeg kamena koji je nesumnjivo dolazio iz  unutarnjeg prostora. uvjeren da je planina Kailash prirodna geološka formacija, ali piramida u davna vremena nosila je neočekivane tajne koje su skrivene "priča Ernsta Muldaševa.

  shambhala pic04


Međutim, ova pretpostavka može izgledati maštovito, to su potvrdili geolozi koji su proučavali topografiju i strukturu planine. Oni su posvjedočili da masiv ima piramidalni oblik i, kao i druge velike piramide svijeta, okrenut je prema četirima kardinalnim točkama. Štoviše, prema hipotezi kontroverzni ruski znanstvenik, visinaplanina će varirati od godine do godine, ali od 6666 svojih prosječnih metara. Između visinske planine, Sjevernog pola, Južnog pola, cijelog tajanstvenog neolitika Stonehengea i velikih egipatskih piramida, postoji povezanost i nevjerojatna sličnost. Čini se da je udaljenost između brda Kailash i spomenika u Stonehengeu 6666 kilometara. Isti se lik ponovno susreće između Kailasha i Sjevernog pola, dok se na Južni pol nalazi 13 332 kilometra, što je dvostruko više od prvobitnog broja. Numerologija tvrdi da je 6666 broj koji simbolizira apsolut i da se ne može slučajno kodirati u enigmu Mount Kailash.

Posljednjih godina sve se više govori o teoriji da je prije više hiljada godina Zemlju posjetila nepoznata civilizacija koja je ostavila snažan trag u povijesti čovječanstva. Pretpostavlja se da bi tajanstveni skupovi svijeta, kao što je spomenik Stonehengeu, piramide Egipta ili Južne Amerike, bili izgrađeni pod nadzorom i vodstvom ovih nezemaljskih civilizacija. Ernst Muldashev tvrdi da je piramida Tibetske visoravni u središtu tih građevina, koje su ogromne i međusobno povezane podzemnim tunelima. "Možda Šiva, Rishabh Tirthankara ili drugi bogovi koje čvrsto vjerujem da su Tibetanci koji žive na planini Kailash bili samo bića sa drugih planeta koji su imali tehnologiju za izgradnju takvih impresivnih struktura."

izvor:https://mysteriesandconspiracies2014galati.blogspot.com/p/mystery-of-mount-kailash.html

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment