×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Izgubljene civilizacije

Izgubljene civilizacije - Lemurija

07 Tra 2009
(Reading time: 2 - 3 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Naucnici se vec dugo spore o mitovima i legendama prema kojima je u davnoj prošlosti bilo tajanstvenih visokociviliziranih kontinenata koji su propali zbog prirodnih katastrofa.

Lemurija

Legenda o bajoslovno bogatoj Atlantidi sigurno je najpoznatija, Legendu o Atlantidi svi smo culi vec mali milijun puta, ali uz nju postoje i naucna istraživanja o drugim slicnim mjestima i kontinentima, što je s njima ? Pitam se jesu li kao pricu o Atlantidi, svi culi i za kontinente koji su se zvali Mu, Lemurija ili Atlandija ?


LEMURIJA, IZGUBLJENA ZEMLJA LEMURA


S više od 20 razlicitih vrsta, lemuri su skupina primitivnih primata koji žive samo na Madagaskaru i nekoliko okolnih otoka. Njihovi su najbliži rodaci galagi i prstaši koji žive u tropskoj Africi, te lorisi na Indijskom potkontinentu i jugoistocnoj Aziji, a svi zajedno spadaju u polumajmune. Pitanje koje si ne postavlja svatko ali zato to cine mnogi zoolozi jest, ali kako objasniti ovu neobicnu i neujednacenu zoogeografsku raspodjelu !? Tokom 1860-ih godina zoolozi su spremno prihvatili Darwinova nacela evolucije i bili skloni vjerovati da su Afrika, Madagaskar, Indija i jugoistocna Azija bile povezane kontinentom koji se nalazio u Indijskom oceanu i na kojemu su obitavali polumajmuni. To romanticno videnje je nastalo jer su naucnici zakljucili da bez tog mosta maleni lemuri ne bi mogli svladati morsku površinu koja se nalazila izmedu ta dva kontinenta. Naravno nakon toga smatrali su da je taj kontinent poslije potonuo, te su tako polumajmuni ostali izdvojeni na svojim današnjim obivalištima.

Lemurija1Engleski zoolog Philip L. Sclater nadjenuo je tom hipotetskom "izgubljeni kontinentu" naziv Lemurija. Daljnje naucno zanimanje se razvilo 1870-ih, kad je njemacki naucnik Ernst Haeckel tvrdio da je Lemurija bila izvorište ljudske vrste. Danas znamo da je uzrok
nejednake raspodjele polumajmuna razdvajanje kontinenata, da su Afrika i Indija nekoc bile cjelina i da su se postepeno prije mnogo milijuna godina razdvojile u ono što danas gledamo na zemljopisnoj karti. Tako da je ponavljanje teorije o potonulom kontinentu u ovom trenutku suvišno. Zanimljivo je to da prije nego što je otkriveno razdvajanje kontinenata, nekoliko je poznatih okultista prihvatilo Haeckelov stav o Lemuriji kao kolijevci covjecanstva i razvilo svoje jedinstvene i možda pretjerano alternativne teorije o razvoju ljudske vrste.

TEORIJE O KOLIJEVCI  ŽIVOTA
Jedna od najpoznatijih teorija koje su nastale o Lemuriji je manje – više bizarna teorija gospode Helene P. Blavatsky, osnivateljice Teozofskog društva. Gospoda Blavatsky tvrdi da je bila u psihickoj vezi s etericnim bicima koja su joj otkrila pravu povijest ljudske vrste koja je zaista zapocela na Lemuriji. Prema Blavatskoj, Lemuriani su treca od sedam osnovnih rasa (od kojih svaka prolazi kroz sedam stadija podrasa) koje su nastanjivale zemlju; a današnje je covjecanstvo peta rasa. Lemurijani su isprva bili groteskna bica koja su slicila majmunima, sa tri oka i hemafroditskim nacinom razmnožavanja jajima. Evoluirali su u naprednije
podrase od kojih su neke otišle na Atlantidu i postala osnovna rasa. Kraj njene teorije govori kako je Lemurija uništena strašnim vulkanskim eksplozijama, a Atlantida poslije crnom magijom. Gospoda Blavatsky umrla je 1891. ali su njezini sljedbenici otkrivali daljnje fantasticne pojedinosti, te je tako 22. Maja, 1932. godine, "Los Angeles Times Star" objavio clanak reportera Edwarda Lansera koji je tvrdio da je vidio naseobinu Lemurijana koji žive u zabiti na padinama Mount Shasta u Kaliforniji. Ironicno je to što u stvarnosti Lemurija nije nikad bila ništa do pogrešne pretpostavke nekih zoologa iz devetnaestog stoljeca, ali je danas njezino ime poznatije od imena nekih stvarnih drevnih zemalja.

Izvor članka: joshua.biz

Za Vas odabrao Miro-sinj

 

lemurija, izgubljene, civilizacije, drevne, zemlje


Comments powered by CComment