Ponedjeljak 4 Ožujak 2024
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Di ima dima ima i vatre: Pravda: Stižu golemi svemirski brodovi

20 Sij 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

svemirski, brodovi, prema, zemlji Izabrao: Robert Vargić

Institut za potragu za vanzemaljskom inteligencijom (SETI) nedavno je demantirao vijest da prema Zemlji putuju tri golema svemirska broda te da se njihov dolazak može očekivati 2012.

Naime, neki mediji, među kojima i ruska Pravda, objavili su u prosincu informacije prema kojima je SETI uz pomoć sustava HAARP na Aljaski u blizini Plutonove putanje otkrio i snimio brodove, među kojima je najveći dug čak 240 kilometara.

Letjelice bi, kako je najavila Pravda, mogle stići do nas u prosincu 2012, kada bi, koje li koincidencije, prema majanskom kalendaru naš svijet trebao skončati u nekoj kataklizmi. Brodovi će navodno biti vidljivi...

za obične teleskope kada stignu do Marsa, a o svemu su dobro obaviještene američke vlasti koje, naravno, drže informacije u strogoj tajnosti. Zanimljivo je također da je vijest objavljena u prosincu, a kraj svijeta se 'očekuje' 21. prosinca 2012.

SETI je na vijest reagirao s popriličnim zakašnjenjem – možda im je trebalo vremena da shvate da u svijetu ima dovoljno naivaca koji bi mogli nasjesti – no demanti je više nego jasan: baš ništa od navedenog nije točno.

Prema tekstu koji potpisuje jedan od čelnih ljudi instituta, dr. Seth Shostak, riječ je o običnim glupostima i prevari, što potvrđuju tri očite činjenice:

brodovi 1. Objekte veličine nekoliko stotina kilometara kraj Plutona SETI je navodno otkrio pomoću radioteleskopa projekta HAARP. Prije svega, HAARP-ovi instrumenti nalaze se na Aljaski te čak i netko tko poznaje samo temelje geometrije može shvatiti da se spomenuti objekti na opisanoj lokaciji od -90 stupnjeva (južni zvjezdani pol) ne nalaze u vidnom polju te znanstvene baze. Osim toga, SETI se uopće ne služi HAARP-ovim instrumentima.

2. U izvornoj verziji članka citira se izjava navodnog SETI-jeva astrofizičara Craiga Kasnova. U SETI-ju nikada nije radio nitko s tim imenom, a Craig Kasnoff, koji nije astrofizičar i koji je prije više godina tek dao ideju za screen saver instituta, tvrdi da nema ništa s izmišljenom pričom.

3. Da je SETI otkrio tri jasno vidljiva objekta kako putuju prema Zemlji (ili bilo gdje drugdje), vijest bi se sigurno našla na službenim stranicama instituta, ali i na naslovnicama mnogih drugih službenih medija.

Dakle, nema razloga da u vijest o dolasku vanzemaljskih svemirskih brodova povjerujemo išta više nego u smak svijeta po majanskom kalendaru, zaključio je Shostak.

No nekima je možda i sve navedeno sasvim dovoljno za 'rub znanosti'.

 

21.12.2012, vanzemaljci, putuju, prema, zemlji

 

izvor: tportal.hr


Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno