×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Besplatne .NET televizije

16 Velj 2009
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
Na Internetu se može pronaći sve veći broj portala koji nude besplatno pregledavanje filmova i serija, pa čak i TV programa.

Upravo zbog brzo rastućeg broja takvih stranica donosimo opis nekoliko takvih portala koje i sami gotovo svakodnevno koristimo. Mogu se besplatno pratiti nove epizode Heroesa, Housea ili večernji show Jay Lenoa. Discovery kanali, Cartoon Network i ostali poznati kanali dostupni su na ovim stranicama.

 

Što je sve potrebno?
Da bi se ugodno pratio ovakav streaming idealno bi bilo imati broadband vezu, dakle, minimalno 2 mbita u downloadu jer će u suprotnom video biti negledljiv. Drugo, za portale kao što su Hulu.com ili Veoh.com, čiji sadržaji nisu dostupni za našu zemlju zbog autorskih prava, potrebno je instalirati program pod nazivom HotSpot Shield. Radi se o besplatnom programu koji, spajanjem na anonimne poslužitelje, omogućuje promjenu IP adrese računala nakon čega se slobodno može pristupiti navedenim stranicama. Naravno, ovo nije jedini program te vrste, no preporučamo ga s obzirom da ga već duže vrijeme koristimo bez ikakvih neželjenih posljedica. Novu verziju možete pronaći i preuzeti na www.hotspotshield.com. Velika mu je mana, doduše, konstantna prisutnost oglasa na vrhu stranice, no moguće ih je ugasiti kad se željena stranica učita.

 

kliknite na read more!

Filmovi, serije, talk show
Hulu.com
http://www.hulu.com

Hulu je započeo s radom 2007. godine, a stvoren je od strane NBC-a i News korporacije. Nudi besplatne video sadržaje, dok zaradu ostvaruje prikazujući reklame za vrijeme gledanja odabranog sadržaja, slično kao na konvencijalnoj televiziji.

Hulu.com

Sadržaji su podijeljeni po kategorijama, a dostupne se razne TV serije kao što su Heroes, House, Simpsoni, Family guy i Saturday Night Live. Može se pogledati i talk show Jay Lenoa, Jona Stewarta i tako dalje. Nadalje, dostupno je mnogo poznatih filmova koji se dodaju na dnevnoj bazi, a previše ih je da ih ovdje navodimo.

Uz HotSpot Shield potrebno je imati instaliran Flash u pregledniku koji se koristi, a minimalna verzija mora biti 9.

Veoh.com
http://www.veoh.com

Veoh je nešto stariji portal, pokrenut još 2004. godine, a koncipiran je na vrlo sličan način kao i Hulu.com. Uz to što na Veoh portalu možete naći poznate serije -  Lost, Pushing Daisies, NCIS i Babylon 5 - te filmove - 28 dana poslije ili Planet majmuna, moguće je vidjeti i video uradke neovisnih kuća i autora koji svoj sadržaj mogu objavljivati direktno na portalu. Zanimljivo je nadalje da dobar dio sadržaja koje možemo pronaći na Veoh portalu, zapravo potječu s Hulu.com, a jedan primjer je serija 24.

Veoh.com

Zarada se također ostvaruje kroz reklame unutar video zapisa, no moramo priznati da i ne smeta previše jer smo ionako na to navikli. Flash je također obavezan za praćenje sadržaja.

Joost.com
http://www.joost.com

Online zajednica Joost.com osim poznatih TV serija velikih produkcijskih kuća – Gilmore Girls, Total Recall 2070 – nudi i originalne serije koje inače nemamo prilike gledati u Hrvatskoj kao što je Comedy Time, serija u kojoj se pojavljuju stand-up komičari. Naravno, i ovdje je dostupan velik broj filmova raznih žanrova, stoga se može naći za svakoga ponešto, a osim TV serija i filmova, moguće je pogledati i zaista velik broj spotova vrlo velikog broja autora.

Joost.com

Do listopada je praćenje programa bilo moguće isključivo uz instalaciju besplatnog softvera, no od 14.10. javno je otvoren pristup izravno na portalu. Važno je napomenuti da praćenje sadržaja nije moguće bez registracije, no ona je besplatna i kratko traje, pa i ne predstavlja veliki problem.

Reklama ima u velikom broju, logično, a Flash je obavezan.

 

Besplatni TV program

Fomny.com
Fomny.com
http://www.fomny.com

Ova stranica omogućuje besplatni streaming poznatih i nepoznatih TV kanala. Dostupni su kanali iz nekoliko desetaka zemalja koji su podijeljeni u nekoliko kategorija, poput vijesti, sport, edukacija. Spomenimo da je moguće gledati Cartoon Network, Discovery channel, CNN te Eurosport, a sve što je potrebno jest Windows Media Player ili Quicktime.

HotSpot Shield ovdje nije potreban, jer je sadržaj dostupan svim korisnicima s pristupom internetu bez obzira u kojoj se zemlji nalazili.

Freetube
Freetube
http://freetube.110mb.com

Slično kao i Fomny, Freetube nudi vrlo velik broj TV kanala koje možete besplatno pratiti online. Kanali iz vrlo velikog broja zemalja dostupni su na stranici, od lokalnih do onih međunarodnih. Tu su CNN, Foxovi i NBC-evi kanali s vijestima, Movie channel te razni kanali s glazbom, sportom, pa čak i nekoliko porno kanala.

Za praćenje svih dostupnih programa potrebno je imati Windows Media player, Quicktime, Realplayer te Flash, a obvezna je i Java. Uglavnom je riječ o softveru koji većina korisnika već ima na računalima.

wwiTV.com
wwiTV.com
http://wwitv.com

Na ovom portalu dostupan je ogroman broj kanala kojeg svakodnevno osvježavaju. i ovdje su kanali podijeljeni po zemljama, pa tako imamo kanale iz Afganistana, Tajlanda, Novog Zelanda, ali i veliki broj kanala iz SAD-a. I Hrvatska se nalazi na popisu zemalja s nekoliko dostupnih kanala, no nažalost, niti jedan kanal nije moguće više pratiti.

Windows Media player, Quicktime, Realplayer te Flash, također su potrebni za praćenje ovih streaminga.

 

 

www.centrala.hr


Comments powered by CComment