Utorak 27 Veljača 2024

Pretraga

com_contact_contacts

ISTINA O SOJI – PERFIDNA FORMULA ZA GLOBALNI GENOCID?

21 Kol 2009
(Reading time: 6 - 11 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ISTINA O SOJI – PERFIDNA FORMULA ZA GLOBALNI GENOCID?

ROCKFELLERI SVUDA

Sila koja gura čitav ovaj projekt sa GM usijevima je Rockfeller Fondacija.
Evo što o tome kaže Bil Engdal u svojoj knjizi »Sjeme uništenja«: “Suština američke projekcije u postizanju svjetske dominacije počiva na razvoju ključnih strateških prednosti, koje ni jedna druga nacija niti savez drugih nacija u svijetu ne može zaustaviti. Za ovo planeri u Pentagonu koriste termin »dominacija punog spektra«. Ovo uključuje globalnu vojnu dominaciju, dominaciju nad svjetskim zalihama nafte, koje su organičene, a zalihe su pri kraju, kontrolu nad svjetskom monetarnom politikom, odnosno rezervnom svjetskom valutom – dolarom. I, svakako kontrolu u budućnosti svjetske poljoprivrede kroz kontrolu najvažnijih GM patenata posebno GM kukuruza i soje”.

 


Ovdje ipak treba dodati da su sve analize i priče o skorom iscrpljivanju svih vitalnih resursa na planeti, zapravo samo dio propagande koja je napravljana za obmanjivanje znanstvenih krugova i političara. Postoje i veoma ozbiljne analize koje govore da su svi navedeni resursi zapravo neiscrpni. (O tome kako se nafta nalazi praktično svuda, samo na većoj dubini, već smo pisali). I hrane i vode ima u količinama koje su dovoljne.

Poznato je da se ogromna količina hrane uništava, da se plodna zemlja uništava, sve zarad kopanja minerala i prerade drveta jer to donosi profit određenim korporacijama.
U ovaj propagandni arsenal spada i priča o globalnom zagrijavanju koje je, navodno, posljedica prevelike ljudske populacije i industrijske aktivnosti. Istina je da su predstojeće klimatske promjene zapravo dio prirodnog ciklusa, koje ovi vješti promoteri koriste da bi plasirali svoju startegiju porobljavanja stanovništva i njegovu redukciju, dok će se predstavljati kao "spasitelji".


Činjenica je, takođe, da je porodica Rockfeller jedan od najvećih dioničara američke centralne banke, tako da već imaju kontrolu nad današnjom svjetskom rezervnom valutom.
“Proteklih osamnaest godina Fondacija Rockfeller je imala odlučujuću ulogu širom  svijeta u širenju prihvaćanja radikalnih metoda genetske modifikacije u zemljama i laboratorijima gdje bi programi iza kojih bi stajala američka vlada bili dočekani sa najvećom sumnjom. Rockfeller Fondacija je  tako bila Trojanski konj za širenje metoda genetske modifikacije”.


Oni su pridobili naklonost mnogih zemalja predstavljanjem svojih programa za podršku i stipendiranje najeminentnijih znanstvenika iz mnogih zemalja. Takva “pomoć” bila je usmjerena najviše ka nerazvijenim zemljama.
Financirali su projekte i istraživanja u oblasti GM-a koristeći utjecaj na lokalne vlade i preko nevladinih organizacija.


Do danas je više od 400 vodećih znanstvenika i stručnjaka iz poljoprivrede od Filipina i Tajlanda do Kenije i Kine bilo obučeno od strane ove fondacije. Da spomenemo da ovdje spada i Srbija. Ključnu ulogu u vladi DOS-a. 2001. da uvede GM usijeve u Srbiju imala je Ivana Dulić Marković, stipendista Monsanta, u tu svrhu postavljana na mesto ministra poljoprivrede. Na žalost, ona je svoj zadatak uspješno i obavila.


Engdal dalje podsjeća da  Rockfeller Fondacija ima prilično mračnu prošlost, od kada je osnovana 1914. od strane obitelji Rockfeller, tada vlasnika kompanije Standard Oil (danas Exxon). Prije 1945. Fondacija je bila vodeći financijer eugenetskih istraživanja (istraživanja o rasnoj higijeni) koja su u povijesti poznata kao vivo eksperimenti koje su vršili nacisti. Podsjetimo da je Hitlerov dolazak na vlast također financirala obitelj Rockfeller preko hemijskog koncerna  “IG Farben” (o čemu je pisao u svojim knjigama Entoni Saton), a jedan od ljudi zaduženih za raspodjelu novca je bio djed današnjeg američkog predsjednika, Preskot Bush.


Rockfelleri su dali financijsku podršku Američkom Eugeničkom Društvu i Savjetu za Populaciju. Politika odgajanja čiste rase u Njemačkoj za vrijeme Trećeg rajha, otkrivena je tek nakon rata. Ova politika, međutim nije nestala, već je samo promijenila ruho i nakon Drugog svjetskog rata ona je iznjedrila novu strategiju. Hitler je bio samo marioneta za javnu upotrebu. "Njegovo" čuveno djelo "Mein kampf" o rasama pisao je, vjeruje se, Židov Otac Stempfl. Hitler ta znanja i nije mogao imati. Današnja propaganda o ograničenosti vitalnih resursa dio je te strategije. Efekt je da se stvori spoznaja o neophodnosti redukcije ljudske populacije na Zemlji.


“Više od četvrt stoljeća energija Rockfeller Fondacije je usmjerena na promociju biotehnologije i genetskih istraživanja.  Razlog je upravo što su oni uključeni po raznim šemama u sprovođenje redukcije humane populacije”.


Tako je 1972. predsjednik Ričard Nikson imenovao jednog člana Upravnog odbora Fondacije Rokfeler, Džona D. Rokfelera III  na mjesto predsjednika “Komisije za Populaciju i Budućnost Amerike”. Isti Rokfeler je stvorio Savjet za populaciju 1952., otvoreno nazvan »populacioni rast nula«.

 

SAMO GLADAN ČOVJEK JE POSLUŠAN

Rockfellerova “Komisija za Populaciju i Budućnost Amerike” postavila je i osnove Memoranduma Nacionalne Sigurnosti, Henrija Kisindžera (NSSM200) iz travnja 1974. Memorandum navodi da je kontrola rasta pupulacije u svijetu strateško pitanje za nacionalnu sigurnost SAD-a, u smislu kontrole strateških resursa koji su, navodno, nedovoljni za sve.


Kada je Kisindžer 1970. bio direktor Savjeta za nacionalnu sigurnost kao i državni sekretar za inozemne poslove SAD-a, hrana i nafa su dobili ulogu američkih artikala od nacionalnog interesa za sigurnost. Kisindžer je započeo kontroverzni program »nafta za hranu« , političku strategiju u kojoj je Rusija kao zemlja za deficitom u proizvodnji hrane uvezla ogromne količine američkog kukuruza i platila to velikom količinom nafte, za koju je dobila petro dolare.


Američka domaća proizvodnja nafte, osim Aljaske dostigla je tada, 1970. vrhunac i od tada počela stalno opadati. SAD su sve više postajale država uvoznik nafte, kako bi se održavala vrijednost dolara koji je 1971. godine vezan za trgovinu naftom. Tako su nacionalna sigurnost (i dolar) postali čvrsto vezani za jeftino uvezenu naftu, a hrana je bila oružje koje su koristili kao sredstvo za političko uvjeravanje (ucjenjivanje).
Ovu politiku je jasno objelodanio ministar za poljoprivredu u Niksonovoj vladi i Kisindžerov kolega Erl Batz izjavom: »Gladan čovjek sluša samo one koji imaju kruha. Hrana je alat. To je oružje u američkom arsenalu za pregovore”. Tada je Kisindžer bio glavni inozemni pregovarač.


Rockferel Fondacija zajedno sa Ford Fondacijom i Svjetskom bankom, 1971. osnovala je Konsultativnu Grupu za Međunarodna Poljoprivredna istraživanja (CGIAR) koja ima 16 istraživačkih centara u svijetu ( najviše u zemljama u razvoju) i troši godišnje 350 miliona dolara. Cilj CGIAR-a je širenje GM usijeva u zemljama u razvoju, gdje spada i Srbija i ostale zemlje bivše Jugoslavije.


U lipnju 2003. američki predsjednik Džordž Buš, mlađi pobjedonosno je objavio ukidanje zabrane uvoza GM usijeva u EU, koja je bila na snazi osam godina. I to je bilo upravo u skladu sa glavnim prioritetima američke vanjske politike. Ovo je uslijedilo samo dan nakon američke okupacije Bagdada i to vrijeme nije slučajno izabrano, jer su tada sve oči i uši bile okupirane ratom u Iraku i “strašnim” Sadamom Huseinom. Do tada je otpor u EU slomljen baš kao i u Brazilu, drugom ključnom centru za proizvodnju hrane. Samo godinu dana ranije, opstanak GM usijeva je već bio doveden u pitanje.


“Kada se jednom GM sjeme pusti u nekiu regiju– pušten je zao duh iz boce”, kaže Engdal.  Usprkos ogromnim rizicima koji su znanstvenicima odavno poznati, Vašington i veliki broj vlada u Europi, Aziji, Latinskoj Americi i Africi pod pritiskom sve više dozvoljava da se ovi produkti siju na njihovim terororijima i da se uvoze za prehranu ljudi. To čini i Srbija danas.


Modificirana soja je u Srbiju stigla kada je kao ministrica poljoprivrede u DOS-ov vladi to omogućila Ivana Dulić Marković. Sjeme GM soje je bilo poklon donacija za srpske seljake. Iako je sijanje ove soje kasnije zakonom zabranjeno, kazne nisu bile drastične i seljacima se progledalo kroz prste pa je otkupljena i visoko kvalitetna organska soja (veoma tražena na svjetskom tržištu) i GM soja. Razlika je bila u otkupnoj cijeni. GM je ostala za domaću upotrebu, a visoko kvalitetna organska se danas izvozi.
Da obmana bude veća, u Srbiji uvoz GM soje nije zabranjen pa tako mi Zapadu prodajemo našu organsku veoma kvalitetnu, a oni nama prodaju Frankenštajn soju. I to se sve obavlja preko privatne firme “Soja Protein” iz Bečeja, koja je formalno u vlasništvu jednog srpskog tajkuna bez lica, a suštinski je njen vlasnik porodica Rokfeler (svi tajkuni rade u mreži nekoliko najbogatijih porodica u svijetu).

Tako "Soja Protein" otkupljuje prirodnu soju od seljaka jeftino, a prodaje Zapadu skupo. Vlada Srbije sve to odobrava i potiče zakonima koje parlament nekritički izglasava.
U SAD se ova soja meša sa modifikovanom u zakonom propisanom odnosu pa se onda takav proizvod može nazvati organskom sojom. Ta soja se nalazi u uvezenim prehrambenim proizvodima.


Tako su i stanovnici Srbije postali, najblaže rečeno, zamorčići za testiranje rekombinovane soje (za koju se i ne zna koje ni čije molekule sadrži, a koji se vjerovatno i mijenjaju).


Oni koji proučavaju ciljeve i metode ostvarivanja globalnog projekta nazvanog Novi Svjetski Poredak odavno su već otkrili da se radi na in vivo kombiniranju  GM usjeva u ljudskom organizmu sa rekombiniranim virusom H5N1 (pričija gripa) tako da efekt ove kombinacije može biti epidemija ptičije gripe , koji će negdje biti smrtonosan, a negdje ne, što zavisi od hrane koja se na određenom području konzumira. O ovome je pisao veoma opširno dr Leonard. G. Horovic. Soja će u ovim đavolskim planovima svakako zauzeti značajno mjesto. Bolje reći, ona je već stavljana u mnoge “žive epruvete”.


GM hrana danas ispunjava našu ishranu. Preko 80 posto hrane u supermarketima EU i SAD sadrži derivate GM usjeva. Tu su ulja od povrća, bezalkoholna pića, dresing za salate,  mliječni proizvodi uključujući jaja, meso i razne mesne proizvode, hamburgeri, viršle, hrana za bebe i djecu u kojoj je široka paleta skrivenih aditiva i sastojaka procesirane hrane kao (tomato đus, sladoled, buter od kikirikuja). Oni potrošačima često nisu otkrivani.


Prve tri stvari koje je Monsanto napravio bile su soja, šećerna repa (najeftiniji šećer koji se stavlja kao šećerni sirup u slatkiše i keks) i kukuruz.

Soja, hidroliziran soja protein,  lecitin, dekstroza , saharoza, maltodekstrin, obrano mlijeko (modificirane mliječne baze što je danas u modi) dekstrin, ksantan guma, guar guma, mikrokristalna celuloza, kalijum sorbat, sodijum ertrobat i itd., samo su neki od sastojaka koji se danas redovno nalaze u hrani koju kupujemo u prodavaonicama. Neka od ovih spojeva su derivati morskih trava i morskih algi i koriste se za zgušnjavanje mase.
Zašto su nam potrebni derivati morskih algi u mlječnim proizvodima, u čokoladama, sladoledima, instant napitcima (kapućino) juhama, hkruhu, konzervama tunjevine...? Oni se svi miješaju sa sojom zbog lecitina koji se koristi kao emulgator.


Vi čitate imena sastojaka (ingredients),  ali ne znate sastav sastojka. Jednostavno piše – “emulgator”. A šta je u emulgatoru? Možda ne znate od čega se prave kapusle za lijekove? Možete li da pogodite? Ili slatki sirupi za djecu?


Jedno obrazloženje za drugim navodi nas da htjeli ne htjeli na kraju ipak jedemo soju koju je proizveo (modifikovao ) Monsanto. I naravno, punimo se aluminijumom i ženskim hormonima.


Samo u Americi sojom je zasađeno najmanje 100 miliona jutara zemlje, a većina nje je genetski izmjenjena. Za Australiju se procjenjuje da se soja uzgaja na oko 50.000 jutara obradivih površina. Samo korporacija “Monsanto” u Americi uzgaja GM soju na 45 miliona jutara zemlje.


Ako imate problema sa alergijom da li vjerujete u priče o alergenim biljkama koje se nalaze na travnjaku pored koga prolazite? Liječnici iz popularnih magazina o zdravlju (koje financira – pogodite tko) baš će vas na to uputiti. Nije li to provjerana tehnika lopova koji vam pažnju usmjerava na drugu stranu? Mediji podižu mnogo prašine o navodnoj štetnosti duhana, iako je duhan dio prirode i konzumira se tisućama godina. A rak u epidemiološkim razmjerima počinje tek nakon Drugog svjetskog rata. Naravno, lopov i tihi ubojica sa sto prstiju i lica, vješto će vas savjetovati o vašem zdravlju dok vam ga neprimjetno uništava.


Naravno proizvođači GM usjeva kažu da nije na njima da se brinu o sigurnosti svojih frankenštajnskih tvorevina, već to rade mjerodavne državne institucije. U SAD je taj autoritet Federalna Agencija za Hranu i Lijekove (FDA). Ova agencija umije i da kaže kako nema dovoljno kapaciteta da testira sve ili se oslanja na skupe znanstvene studije i radove koje su naručili i financirali poljoprivredni džinovi kao Monsanto , Dipon, Dau Agri Sajens i Kargil, a ”eminentni znanstvenici” potpisali svojim uglednim imenom. Kada moćne korporacije takvim znanstvenicima iuruče i Nobelovu nagradu (pri čemu većina ljudi ne zna da je predsjednik Nobelovog komiteta i član Bilderberg grupe, koja predstavlja tajnu Svjetsku vladu) onda je začarani krug manipulacija u potpunosti zatvoren.
Izvjesno je da smo danas svi postali laboratorijski štakori u nekontroliranom masovnom eksperimentu čiji su rezultati za sada nepoznati, ali je iz svega iznjetog izvjesno da će biti katastrofalni tj. genocidni.


Rak danas hara u SADu. Van SADa mnogi znanstvenici su argumentirano izložili posljedice djelovanja neurotoksina Zato su u travnju 2003. Indija, Pakistan i nekoliko država u Africi vratili američku donaciju sa GM hranom i sjemenom, riješeni da radije puste narod da gladuje nego da Frankenštajn hranu  puste na svoj teritorij. Na žalost i EU i mnoge druge zemlje su vremenom pokleknule. Teroristički napadi koji pogađaju s vremena na vrijeme upravo Pakistan i Indiju, ali i zemlje u EU, često su samo dio prikrivenog “uvjeravanja” onih koji se opiru političkoj strategiji SADa nazvanoj “dominacija punog spektra”.

Napisala: Ivona Živković

soja, rockfeller, hrana,fondacija, GM

O autoru
Author: ŽeljkaEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno