Petak 15 Listopad 2021

Pretraga

Socijalni kutak

financijska kriza ponovno ce zahvatiti evropu

23 Tra 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
pad_investicija

VISIMO NAD PONOROM


JUČER je CNN u svojoj rubrici CNNMoney objavio kako se čini da će Europu ponovno zahvatiti financijska kriza. Ovakve najave dolaze zbog velikih problema u kojima su Grčka, Portugal i Irska koje se bore s velikim dugovima i s poražavajućim i sve nižim ekonomskim rezultatima. Dioničari su u velikoj panici i napeto iščekuju rasplet događaja, javlja CNNMoney te dodaje kako se šire glasine da će do restrukturiranja grčkog duga doći već ovog vikenda iako analitičari Goldman Sachsa tvrde kako je izglednije da će se to dogoditi tek iduće godine.

Egzistencijalni problem za euro zonu stvara bijeg investitora iz Grčke, Portugala i Irske iako je Europska Unija proteklu godinu pokušavala spasiti te države no problem produktivnosti je ostao a bez toga nema uspjeha, navodi CNNMoney.

"Upravo sada virimo iznad ponora", komentirao je Scott Minerd, jedan od šefova zaduženih za investicije u tvrtki Guggenheim Partner koji je siguran da će euro još pasti kada investitori shvate koliko su veliki problemi u Europi. "Jednostavno nema izlaza kada počnete zbrajati sve brojke", dodaje Minerd.

http://www.nacional.hr/clanak/107019/bauk-inflacije-kruzi-unijom-teret-pada-i-na-jugoistocnu-europu
jos vise na gornjem linku

 

 

NAPISAO

R.I.

Izvor

www.index.hr

 

ponor,zaduzenih,investicija,euro,pasti

O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno