Nedjelja 17 Listopad 2021

Pretraga

Nibiru,novosti:

04 Lis 2015
(Reading time: 2 - 3 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

nibiru suncev sistem

Opet svježe informacije o Nibiru planetu.Kome je u interesu plasirati ovakve vjesti.
Kolika je uloga Nibiru planeta i događaja u Siriji,Iraku,Iranu,Izraelu,to su sve podrručja dje je nastao ovakav život,i dje su bili drevni svemirski centri.
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Prenosim sa "http://webtribune.rs" ovaj članak

Evo zašto kriju: NASA slučajno otkrila postojanje Planete Nibiru na nedavnoj konferenciji – VIDEO

Iako su mnogi upirali prstom i vikali „teorija zavere“, SAD su još 1953. godine svojim prvim infracrvenim teleskopom ustanovili da nam se približava prilično veliki bauk – Planeta X.

Planeta X je najdalja planeta malog solarnog sistema i orbitira oko jedne patuljaste zvijezde. Dugo je već poznato da je naš solarni sistem malo drugačiji od ostalih, pošto mi nemamo binarni sistem (sa dve zvijezde). Ipak, ispostavilo se da nismo baš toliko drugačiji.

Dakle, naučnici su ustanovili da mnogi zabilježeni sistemi sadrže dvije zvijezde: jednu primarnu, kao naše Sunce, i jednu manju, patuljastu zvezdu. Zašto naš solarni sistem nema patuljastu zvezdu?


Postoji snimak na kome se vidi naša patuljasta zvijezda pod imenom Nemezis, oko koje u najudaljenijoj orbiti kruži Nibiru ili Planeta X. Nibiru, odnosno Planeta X, nije jedina planeta koja kruži oko Nemezisa, ali je najveća i najlakše ju je uočiti.Iako veći dio javnosti ne zna ni za Nemezis ni za Planetu X, za njih se znalo još u 19. vijeku i prije nego što je uočena infracrvenim teleskopom. Međutim, napredak tehnologije ne dozvoljava više da se ovakve stvari zataškavaju.

Dovoljno je da instalirate aplikaciju Google Sky App i moći ćete da vidite kontroverznu Planetu X bez zataškavanja. Pored toga, NASA je slučajno potvrdila postojanje Planete X na nedavnoj konferenciji, što dokazuje i snimak sa te konferencije.

nibiru sunčev sistem1

 

 

 

 

Ne dajte da vas zavaraju oni koji govore da je to samo „teorija zavere“. Naučnici znaju za Planetu X još otkad je otkriven Neptun. Čak i tada se znalo za neobjašnjivo veliko nebesko tijelo koje je moglo da pomjeri planete našeg solarnog sistema iz njihovih orbita. Planeta X se tek nedavno pojavila, pošto se dugo nalazila skrivena iza našeg Sunca, iako se odavno zna za njeno postojanje.

 

Ipak, samo njeno postojanje nije razlog za uzbunu.

nibiru sunčev sistem2

 

 

 

 

 

   Pošto je NASA potvrdila postojanje Planete X, ostaje nam samo da se nadamo da to nije tačno.

preneseno sa 

www.webtribune.rs

 

 

planetu x,govore,teorija,orbita,skrivena

 

 

 

          

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno