Petak 15 Listopad 2021

Pretraga

Šta se događa 72

04 Stu 2018
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

miro

 

Asirska prića opotopu gotovo je idetična onoj zapisanoj u Bibliji.


Priča Hebrejske Biblije o potopu Noi ali pisane drugim jezikom nevezano za bibliju.
Tekst o onome što je odonda znano kao ep o Gilgamešu(pravo ime Izdubar)kralj Gilgameš nije se spominjao kao Biblijski ili Asirski,ali je prepoznat kao kralj Urka.
U Babilonu i Asiriji nije postojalomjesto toga naziva,Gilgameš nije junak potopa,on je tragao za besmrtnošču,te je tokom potrage za tim čuo priču o potopu.Ali ko je gilgameš on nije Biblijski Noa niti Asirski Nimrod.
Izgleda da postoji još jedna priča o potopu,neka istraživanja govore o vladavini kralja Ammi-Saduke a pripadalo je čuvenoj dinastiji Hamurabi iz Babilona te je vladao od 1647-1625 G.P.K a ova je priča 1000 godina starija od Asurbanipalove Asirske verzije i bila je kopija ali kojeg originala?
Sumer točnije Šumer je ustavi biblijski Šinear toje ona zemlja čiji su naseljenici poslije potopa pokušali sagraditi kulu čiji bi vrh sezao do oblaka.
Kako je došlo do potopa
Akadska verzija kaže da je prvo očitovanje potopa bilo <crni oblak koji se izdigao na horizontu>a nakon njega nastupile su oluje koje su čupale stupove i nosile nasipe.
Oluja sa juga bjesnila je čitav dan a voda je preplavila planine,sedam dana i sedam noći puše vjetar kiša ljeva dok oluja sa juga hara zemljom.
U sumerskoj priči o potopu spominje se silno zavijanje vjetra ali ne i kiša.
U knjizi 12 planet Zecharija Sitchina da je velika dubina odakle je potekla oluja bio Antarktik a da je potop bio golemi plimni val nastao klizanjem i otapanjem ledenih ploha sa Antarktika,uzrokujući nagli kraj posljednjeg ledenog doba prije 13000 godina.
Hoče li se zbog klimatskih promjena i čovjekovog utjecaja na prirodu planeta povjest ponoviti,ili će se vanzemaljci umješati.

neki tekst je preuzet iz knjige
Zecharija Sitchina
zemljom su hodali divovi

Miro

se,silno,a,da,je

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno