Petak 15 Listopad 2021

Pretraga

Misterij vanzemaljskih crnih kutija

11 Tra 2019
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Misterij 24 vanzemaljske crne kutije otkrivene u blizini egipatskih piramida u Gizi.

One teže više od 100 tona, napravljene  su od čvrstog asvanski granita, i precizno su konstruirane za tolerancije koje bi se i danas smatrale izuzetnim.

   

crna kutija egipat       

Pa kako su drevni Egipćani izgradili i postavili 24 čudna i zlokobna crna sanduka u obliku mrtvačkog sanduka, koja su otkrivena zakopana u spiljskom sustavu, 20-ak kilometara južno od Velike piramide u Gizi?I što je još važnije, zašto?

Vještina rezanja kamena, preciznosti su u  nekoliko mikrona, toliko je nevjerojatna da su neki stručnjaci zaključili da nisu izgrađeni za egipatske faraone, već su zapravo ostavljeni na Zemlji od strane vanzemaljske rase i jednostavno, egipatski kraljevi su si ih prisvojili.

grobnica egipat           

Oštre crne kutije prikazuju neke hijeroglife, ali oni su tako loše kvalitete da se crtice smatraju grafitima.

Stvarna svrha i funkcija kutija ostaju nejasne, ali su bili očigledno važni, jer su bili tako precizno izrezani da su ostale vodonepropusne već tisućljećima.

Oni su poznati kao Serapeum Saqqara u sada napuštenom gradu Memphisu u Egiptu.

U egiptologiji je serapeum hram ili druga vjerska ustanova posvećena sinkretičkom grčko-egipatskom božanstvu Serapisu, koji je kombinirao aspekte Ozirisa i Apisa u humaniziranom obliku.

Serapis je bio prepoznat u cijeloj mediteranskoj regiji i pojavio se u grčkim i gnosijskim religijama - obično pod krinkom čovjeka s troglavim psom na lancu.

 

grobnica egipat 2      

Vjeruje se da je formalno groblje sagrađeno prije oko 3300 godina od strane Ramessesa II.Nedavna istraživanja sugeriraju da je to mjesto sahranjivanja bikova Apisa, koji su obožavani kao inkarnacije boga Ptaha.Egiptolozi kažu da je zbog toga što su bikovi bili počašćeni kao bogovi, Khaemweset, Ramessesov sin, naredio da se tunel iskopa kroz jednu od planina na mjestu i projektira sa bočnim komorama u kojima se nalaze veliki granitni sarkofazi težine i do 100 tona svaki, gdje se drže mumificirani ostaci bikova.

grobnica egipat 3


Hram je otkrio Auguste Mariette, koji je otišao u Egipat da pokupi koptske rukopise, ali kasnije je postao zainteresiran za ostatke nekropole Saqqara.

Godine 1850. Mariette je pronašla glavu jedne sfinge kako viri iz promjenjivih pustinjskih pješčanih dina, očistila je pijesak.

Nakon što je upotrijebio eksploziv kako bi očistio stijene i blokirao ulaz u katakombu, on je otkrio veći dio tog kompleksa.

izvor:https://www.express.co.uk/news/weird/748884/mystery-alien-boxes-discovered-egypt-great-pyramids-giza

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno