Ponedjeljak 22 Travanj 2024

Pretraga

Viktor Schauberger, čarobnjak vode

13 Tra 2019
(Reading time: 5 - 9 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VIKTOR SCHAUBERGER REPULSIN A & B

Viktor Schauberger, austrijski šumar koji je promatrao učinke prirode, posebice vode, privatno se susreo s Adolfom Hitlerom 1934. godine kako bi razgovarao o temeljnim načelima poljoprivrede, šumarstva i vodnog inženjerstva. Dok je Hitler bio impresioniran Schaubergerovim radikalnim idejama za korištenje vodnih snaga na nove i dinamične načine, također je bio nezadovoljan što Schauberger nije bio spreman sudjelovati u radu za Treći Reich.

Nakon toga i nažalost za Schaubergera, to je značilo da je nakon pripajanja Austrije 1938. godine i izbijanja rata 1939. SS došao u potragu za njim i njegovim idejama temeljenim na njegovim patentima za "zračne turbine", "postupak za dizanje tekućina i plinova" iz 1935., i stroj "toplo-hladno" izgrađen za Siemens 1937., koji je, međutim, uništen neovlaštenim testom.

Godine 1940. Schauberger je započeo izgradnju diskoidnog motora Repulsin (e) u Beču uz pomoć tvrtke Kertl. Patentirao je svoju ideju 4. ožujka 1940. u Austriji pod patentom 146,141. No, vrlo brzo nakon toga, Bečki savez inženjera ga je prijavio SS-u koji je postavio Schaubergera u mentalnu bolnicu u Mauer-Ohlingu. Schauberger je tada bio prisiljen raditi s Messerschmittom na tekućim vrtložnim sustavima hlađenja i Heinkelu u vezi primjene vode prema zrakoplovnim motorima. U ovom trenutku Heinkel je primio izvješća o ranom Repulsinu A.

  šauberger 1

Rana Heinkelova "T" (Taifun / Typhoon) dizjn leteče cigare cigara za moguću upotrebu s Schauberger Repulsin vortex motorom.Zabilježite nedostatak detalja motora osim opisa "turbine".Nema propelera niti centrifugalnog / aksijalnog turbora niti ... samo otvor za ulaz, prstenasta turbina i trup na cijelom otvorenom vratilu do ispušnog otvora

 

U Mauthausenu je Schauberger, po nalogu samog Heinricha Himmlera, trebao provesti istraživanje i razvoj za ratne napore Trećeg Reicha. Dobio je otprilike 20-30 inženjera zatvorenika kako bi nastavio s istraživanjima o tome što se naziva "višim atomskim energijama". Zbog toga je Schauberger dobio posebna ovlaštenja od SS-a i za sebe i za kolege inženjere.

 

Konstrukcija i savršenstvo modela diskoidnog motora Repulsin A nastavljeno je sve dok jedan od ranih testnih modela nije bio spreman za laboratorijski test koji je završio katastrofom. Model je imao promjer od 2,4 metra s malim električnim motorom velike brzine. Nakon početnog pokretanja, Repulsin A se snažno pokrenuo i podigao okomito, brzo udarajući u strop laboratorija, razbijajući se na komadiće. SS-ovci nisu bili zadovoljni i čak prijetili Schaubergerovom životu, sumnjajući u namjernu sabotažu.

 

Izrađeni su zamjenski modeli, ali 1943. godine poboljšan dizajn, model Repulsin B konstruiran je sa SS ciljem razvoja ovog motora za neobičnu SS bio-podmornicu koju je Schauberger nazvao “Forelle” (Trout) zbog svoje konfiguracije ribe s otvorenim ustima!

  šauberger riba 1

Modeli Repulsina djelovali su na sljedeći način:

Kada se pokrene glavni električni motor, Coanda efekt počinje stvarati diferencijalni aerodinamički tlak između vanjske i unutarnje površine primarnog trupa. Pri većoj brzini vrtložna komora postaje vrsta elektrostatičkog generatora zbog čestica zraka, pri velikom brzinom kretanja, djelujući kao prijenosnik električnog naboja. Repulsin A će početi sjati zbog jakog ionizacijskog učinka zraka. Sada imamo sve sastojke za kontinuirano i snažno strujanje Etera duž glavne osi od vrha do dna plovila. Radijalni tlak zraka potreban za podizanje 1 kg s Coanda efektom je otprilike 1,4 kg / cm2.

U Repulsinu B je vrtložna turbina poboljšana radi povećanja "efekta implozije", a time i sile podizanja. U Repulsinu B gornja membrana je fiksirana i donja se vrti velikom brzinom. Na rubnom rubu nalaze se posebno oblikovani noževi konfiguracije bumeranga. Ima 120 lopatica koje su 3 stupnja razmaknuta oko ruba. Poboljšana vrtložna turbina značajno povećava "implozijski" učinak u vrtložnoj komori. To pridonosi tome da je sposoban generirati jači potisak od centrifugalne turbine koja se koristi u Repulsinu A. Pomoću usisnog vijčanog rotora (koji se okreće izvana prema unutra duž cikloide, krivulja spiralnog prostora) iste vrste sile generira se twisters, ciklona i tajfuna kroz učinak usisavanja ili implozije.     šauberger 3

šauberger 4Rad na Repulsinu B nastavio se 1944. na Tehničkoj visokoj školi u Rosenhügelu u Beču. Iste godine Schauberger je konačno pušten u Leonstein, Austrija. Čini se da su SS odbacili ideju o primjeni Schauberger motora na podmornicu kada bi koristi i uvelike poboljšale njihov rad na tajnoj Flugkreisel, koja je preuzeta od Rudolfa Schrievera još davne 1941. Do 1943. stroj je letio, ali se pokazao nestabilnim. , Vođa SS zamjenskog tima bio je dr. Richard Miethe koji je predložio nekoliko Flugkreiselovih zamjena s različitim elektranama, od kojih se većina oslanjala na mlaznice ili raketnu snagu, sve dok se nije saznalo da je Schauberger osmislio tip turbinskog stroja koji će stvoriti - struju aksijalno okretnog zraka tako snažnog da bi  sila povlačenja struje ubrzala cijeli stroj sve više i više u zrak s potiskom od 10.000 KS jednostavno pomicanjem "zraka". Turbina se smatrala prioritetom za razvoj leta u SS stroju. Pretpostavlja se da je Mietheov konačni dizajn izgrađen u Breslauu koji je letio 1944. bio prošireni repulsin tip plovila.

Schauberger je u međuvremenu oduzeo preostale diskoidne motore Rusima i Amerikancima na kraju rata. Dok se AVRO Kanada obratio Schaubergeru za razvoj diska zajedno s timom koji je vodio dr. Richard Miethe, Schauberger je odbio i posvetio svoj preostali život mirnoj uporabi svoje vrtložne tehnologije radeći na različitim civilnim projektima koji su uključivali generatore, i pročišćavanje vode i sustav zraka.

Krajem pedesetih godina Schauberger je posjetio SAD i ponovno bio prisiljen raditi na dizajnu vojnih diskova. Pritisak je bio još veći zbog činjenice da su se Schaubergerovi originalni motori Repulsina, nalazili u Ruskim rukama te je postojala je opasnost da se Rusi pojave sa avionom naoružanim  nuklearkama nad

šauberger 5

američkim tlom.Schauberger je odbio nastaviti sudjelovanje, ali je svoje dizajne prisilno potpisao s moćnim američkim konzorcijem. Vratio se u Austriju i umro tamo 5 mjeseci kasnije nakon što mu je sve pokradeno.Tragičan kraj života za čovjeka kojeg su svi nazvali "Čarobnjak za vodu".   

 

Priroda nije opskrbljena krutim zakonima, već ritmičkim, recipročnim procesima. Priroda ne koristi nijedan od preduvjeta kemičara ili fizičara u svrhu evolucije. Priroda isključuje sve vatre na načelu u svrhu rasta; stoga su svi suvremeni strojevi neprirodni i konstruirani prema lažnim pretpostavkama. Priroda koristi bio-dinamički oblik kretanja kroz koji se osigurava biološki preduvjet za nastanak života. Njegova je svrha ur-razmnožiti [ponovno stvoriti primarnu, suštinu] 'viših' uvjeta materije iz izvorno inferiornih sirovina, koje daju evolucijski starijoj, ili brojčano većoj generaciji, mogućnost konstantne mogućnosti sposobnost da se razvije, jer bez ikakvih rastućih i rastućih zaliha energije ne bi bilo evolucije ili razvoja.

 

To je prije svega rezultat kolapsa tzv. Zakona o očuvanju energije, a u daljnjem smislu i Zakona o gravitaciji, a sve ostale dogmatike gube svaku racionalnu ili praktičnu osnovu.

~ Viktor Schauberger (Iz "Implosion" br. 81 prepisano u Nexusovom magazinu travanj-svibanj 1996.)

Viktor Schauberger je također rekao:

Ako se voda ili zrak zakrenu u oblik uvijanja koji se naziva "koloidnim", nakupljanje energetskih rezultata, koji s ogromnom snagom mogu uzrokovati levitaciju. Ovaj oblik kretanja može sa sobom nositi vlastita sredstva za proizvodnju energije. Ovaj princip logično vodi njegovoj primjeni u dizajnu idealnog aviona ili podmornice ... koji ne zahtijeva gotovo nikakvu pokretačku snagu.

~ Iz "Žive vode" Olofa Alexanderssona (1990)

Princip rada vakuumske turbine sastoji se u tome da se u kapilarnoj cijevi i dvostrukoj spiralnoj cijevi u koju su ugrađeni elektromagneti razvija umjetna oluja ili električni naboj visoke napetosti u koji su ugrađeni elektromagneti, koji tvar zraka pretvara u električne energije. Ovi ispusti u bočne stijenke i od tamo do difuzije odvode se prema dolje kao toplina. Kroz transmutaciju aeriformne materije u energije, fizički vakuum koji se samo-pojačava se stvara u smjeru prema gore i kroz ponovni razvoj gradijenta topline u smjeru prema dolje; razvija se snažna struja zraka koja se nakon nekoliko minuta pojačava do ciklonalne sile. Budući da se tlak zraka u smjeru prema gore može postupno smanjivati na ovaj iznimno jednostavan način, protočni protok zraka može se podići na više od 124 mph i proizvesti oko 10.000 kočnica H.P. na kosim površinama potpornja ili turbine.~ Victor Schauberger piše o Paramagnetskom Dinamu (Energy Evolution Pg. 115)

 

Viktor Schauberger je u dopisima iz 1950-ih izjavio da je radio u koncentracijskom logoru Mauthausen, usmjeravajući tehnički orijentirane zatvorenike i njemačke znanstvenike u uspješnoj izgradnji zrakoplova u obliku tanjurića:'Leteći tanjur', koji je 19. veljače 1945. testiran letom u blizini Praga i koji je dosegnuo visinu od 15.000 metara u 3 minute i horizontalnu brzinu od 2.200 km / h (1366mph!), Izgrađen je prema modelu 1 izgrađenog u koncentracijskom logoru Mauthausen u suradnji s prvoklasnim analitičarem stresa i pogonskim inženjerima koji su mi tamo dodijeljeni.INDEKSTek nakon završetka rata došao sam, preko jednog od radnika pod mojim vodstvom, čuti Čeha, da je u tijeku još intenzivniji razvoj.Koliko sam shvatio, neposredno prije završetka rata, stroj je trebao biti uništen na Keitelovim naredbama. To je posljednje što sam čuoU tom je slučaju sudjelovalo i nekoliko stručnjaka za naoružanje koji su se pojavili na radovima u Pragu, neposredno prije mog povratka u Beč, i zamolili da mu pokažem temeljnu osnovu:

 

Stvaranje atomske zone niskog tlaka, koja se razvija u sekundama kada se zrak ili voda pomaknu radijalno i aksijalno u uvjetima pada gradijenta temperature ...

 

   šauberger 6

                                                      Schauberger-ov dizajn diska za Flugscheibe koji prikazuje vrtložno djelovanje  

 

šauberger7

   šauberger 8

  šauberger9

   Schauberger 10

 šauberger11

    šauberger 12

       šauberger13

 

   šauberger14

                                                     Predloženo VLX-2 Vortex plovilo koje koristi Schaubergerovu tehnologiju Repulsin i "Coanda Effect"

 

  šauberger 15

   šauberger 16

 

            šauberger17

 

      

       izvor:http://discaircraft.greyfalcon.us/Viktor%20Schauberger.htm

 

   

      

 

              

 

    

      

 

 

     

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno