Srijeda 6 Prosinac 2023

Pretraga

Tajni padovi NLO-a u SSSR-u

06 Lis 2019
(Reading time: 4 - 8 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Masivna pojava 70-ih godina prošlog stoljeća izgleda čudno: stoljećima se nisu čuli vanzemaljci i odjednom su NLO-i počeli slijevati s neba jedan za drugim. Međutim, to nije sasvim istina.

Opis mnogih incidenata koji mogu ukazivati ​​na posjete Zemlji od strane vanzemaljskih gostiju.


Jednostavno su protumačene idejama ljudi o svemiru koji su postojali u vrijeme posjete. I dvadeseto stoljeće svojim naprednim tehnologijama omogućilo je razumijevanje s kakvim se fenomenom čovječanstvo bavi. Druga strana problema je da se vlasti nisu žurile nikoga obavijestiti o posjetiteljima iz drugih svjetova. U istom Sovjetskom Savezu NLO letovi i padovi bilježeni su godinama. Ponekad nekoliko puta godišnje. Međutim, postali su poznati tek nakon deklasifikacije arhiva.


Uoči rata
Samo nekoliko dana prije nego što je Njemačka objavila rat SSSR-u, dogodio se rušenje NLO-a malo južnije od Rostova na Donu. Mjesto neuspješnog slijetanja bio je Green Island. Vlada je čak uspjela reagirati na signal budnih građana, a olupine na pontonskom mostu izvadili su kamioni NKVD. I to samo noću. Postoje dokazi da su fragmenti pronađeni prije početka neprijateljstava uspjeli prebaciti na poligon u Kapustin Jar.

kapustin jar                        

Ali tijekom sljedećih pet ratnih godina bili su potpuno izgubljeni.
Javnosti je objavljeno da se srušio njemački izviđački zrakoplov. Mnogo kasnije, već u 80-ima, istraživači su otkrili rijetke kemijske elemente na otoku koji tamo nisu imali nikakve veze  a to su jedini tragovi koji su ostali od katastrofe.


Poljsko-sovjetska istraga
Krajem siječnja 1959. godine čudan predmet, blistav ružičasto-narančast, pao je u vodno područje luke u blizini Gdanska (Poljska). Vidjele su ga desetine ljudi, od lučkih zaposlenika do povremenih prolaznika. Poljski organi i vojska su incident brzo istražili; Krhotine NLO-a, koliko je poznato, nisu pronađene.
No dva dana kasnije poljski graničari su na plaži otkrili stvorenje koje je samo na daljinu izgledalo poput ljudskog bića. Bilo je teško ranjena; Biološki objekt imao je kombinezon napravljen od metalne tkanine nepoznate znanosti. Tajanstveno stvorenje odvezeno je u bolnicu, za koju se ispostavilo da je najbliže mjestu događaja.

       nlo crash1    


Za skidanje kombinezona moralo se koristiti metalne škare. Samo biće je umrlo prilično brzo, vjerojatno od činjenice da mu je narukvica uklonjena s gornjih udova. Obavljena je obdukcija. Pokazalo je da nepoznanica ima spiralni sustav opskrbe krvlju, a struktura unutarnjih organa bitno se razlikuje od ljudske. Nakon takvih otkrića, leš je predat sovjetskim znanstvenicima i dopremljen u Moskvu. Postoje dokazi da se posmrtni ostaci još uvijek čuvaju u Institutu za biomedicinske probleme (IBMP), smještenom na Khoroshevskoye Shosse.
 Krajem prošlog stoljeća, tijekom ronilačke operacije u Gdyniji, otkriven je veliki ulomak letjelice izvanzemaljskog podrijetla ispod sloja mulja i dna. Poljska i SSSR nisu dijelili ovaj nalaz - socijalističke ideje su već počele gubiti na popularnosti. Dakle, fragment je proučavan prvo u Gdanskom institutu, a kasnije u Varšavskom laboratoriju.


Kazahstanski nalaz
Iste godine, ali već na jesen, na istoku regije Aktobe, tijekom planiranog leta zrakoplovstva SSSR-a, otkriven je neobičan, leteći objekt u obliku diska koji se srušio, s zarezima nepoznate namjene odozdo. Moskva je na mjesto sudara poslala istraživački tim, koji je u trenutku otkrića mrtvog člana posade, pronašao 6-metarski ulomak srušenog NLO-a i tijelo pilota - stvorenja visokog 80 cm. Pretpostavlja se da je leš sada pohranjen u istom IBMP-u.
Helikopterom je fragment odnesen u Akhtubinsk (pod SSSR se zvala Vladimirovka), nakon toga - u Kapustin Jar, gdje je ulomak izrezan na manje dijelove i poslan na proučavanje u institute Novosibirsk, Kijev, Lenjingrad. Znakovito je da je svih pet radnika koji su sudjelovali u rezanju olupine ubrzo umrlo - najvjerojatnije, od izlaganja nepoznatom zračenju.
Hruščov je osobno pregledao fragment „Moskva“ NLO 1960. godine; 1971. u smjeru Brežnjeva izvršeno je drugo ispitivanje, a 1984. fragment je prevezen u Protvino blizu Moskve, gdje se i sada nalazi.


Incident na Oneškom jezeru
Pod tim je imenom ovaj slučaj ušao u ufološke anale. Dogodilo se to 28. travnja 1961. godine, a informacije o padu NLO-a procurile su kroz željeznu zavjesu čak i u zapadne medije. Incident se dogodio, zapravo, ne na jezeru Onega, već u blizini. Udarac u zemlju zabilježen je na obali Korbozera, iz Lenjingrada je poslana skupina vojnika, a kasnije i nekoliko znanstvenih ekspedicija.
Pronašli su tragove slijetanja nekog predmeta: teško oštećenje tla (značajan dio tla na mjestu događaja je nedostajao), zračenje u tragovima, oštećenje vegetacije. Krhotine nisu pronađene; prema kasnijim pretpostavkama, katastrofa nije bila nesreća, već redovita operacija prikupljanja uzoraka tla.


Yakutski događaji
Zimi 1978. godine stanovnici Zhiganska u Yakutiji oko 22 sata uočili su pad NLO-a u blizini grada. Prema grubim procjenama, zrakoplov je bio visok  gotovo 4 metra, u promjeru  6,2. Prema opisima, imao je kupolast oblik. Zanimljivo je da njegov let nisu zabilježile radarske stanice. Šest mjeseci kasnije otkriven je NLO, a potom slučajno: pokrenuta je potraga za srušenim civilnim zrakoplovom Yak-40 koji je letio između Zhiganskog i Verkhoyanska. Nakon pronalaska nepoznatog objekta, pozvana je vojska. Njihove snage evakuirale su  Yakutsk.
Nakon otvaranja pilotske kabine, otkrivena su dva leša, nevjerojatno slična stvorenju koje su prije gotovo 20 godina pronašli poljski graničari. Tijela su poslana u laboratoriju Vnukovo, a za letjelicu je skladište radioaktivnog otpada hitno pretvoreno u laboratorij za njegovo proučavanje.
Kasnije je NLO prevezen u Protvino, gdje su pokušali vratiti njegovu operativnost: uređaj je pri padu zadobio prilično veliku štetu. Kažu da su 1988. godine, nakon završetka radova na restauraciji i popravci, pokušali podići NLO u zrak, ali on nije uspio letjeti iznad 5 metara. Daljnja sudbina diska nije poznata. Možda još uvijek na poligonu i proučavaju ga znanstvenici.

                      


I opet, Kazahstan
Uralsk je postao poprište akcije, vrijeme događaja je bilo 1979. godine. Nekolicina očevidaca opisala je incident na različite načine: promjer svemirske letjelice kretao se od 12 do 22 metra, okolnosti su se opisale kao slijetanje, zatim kao "srušene i zakopane u zemlju". No, ovaj put je radar savršeno funkcionirao i otkrio je let neregistrirane letjelice. Vojska je doputovala  iz najbliže zračne luke, i iz Almatyja, gdje je bilo sjedište okruga, i iz Klina, blizu Moskve.
Mjesto nesreće bilo je ograđeno, ali na znatnoj udaljenosti od epicentra - zbog nepodnošljive vrućine nije bilo moguće približiti se. Nije bilo zračenja, ali svi su promatrači imali jake napadaje migrene, pritisak i zvonjenje u ušima. Neugodnosti su nestale na udaljenosti od 50 metara od granice vatre.
Nije  se uspjelo istražiti pad: odjednom se vidljivost naglo pogoršala, vrijeme se pretvorilo loše u snježnu oluju, a nakon toga sve se stišalo jednako naglo kao što je i počelo. U zaštičenoj zoni nije bilo više nijednog objekta, ostali su samo rezultati analiza i mjerenja, kao i skice promatrača. Ufolozi sugeriraju da su piloti NLO-a ili uspjeli brzo popraviti svoj uređaj i odletjeli, ili su kontaktirali spasioce. Ali izvješća o incidentima sa svim materijalima ostala su u vojnom laboratoriju u Magnitogorsku.


Zračna bitka

  nlo fight1        
Na Uralu je sredinom travnja 1980. izbio pravi vojni sukob između lokalnih zrakoplovnih snaga i vanzemaljaca s drugih planeta. Gotovo u ponoć protuzračna obrana otkrila je 3 ili 4 neidentificirana objekta koji su prodrli u  sovjetski zračni prostor. Sat vremena zapovjedništvo je odlučivalo kako odgovoriti na navodnu invaziju, ali ipak je podiglo dva borbena aviona ​​i par helikoptera s uzletišta. Nešto kasnije, flota helikoptera, pridružila su se još dva helikoptera.
Utrka za vanzemaljce trajala je 45 minuta. Kao rezultat toga, borbenim avionima je ponestalo goriva, pa su se vratili u bazu. Helikopteri su se duže zadržavali - sve dok jedan od NLO-a nije prošao. Pilot je bio prisiljen otvoriti vatru, nakon što je uspio pogoditi disk koji se srušio u tajgu.
Ujutro je vojna grupa za pretragu došla obučena u reflektirajuća svemirska odijela i opremljena spremnicima s kisikom premjestila se na mjesto nesreće. Pretraživanje je bilo uspješno: grupa je pronašla diskoid, visok 5 metara i promjera 26. Uzrok pada bila je pukotina koja je prošla kroz njegovo središte. Nakon otvaranja, u kabini pilota pronađena su dva patuljaka, koja su bila spremljena u kontejnere i poslana IBMP-u. Disk je odnesen u Sverdlovsk, a nakon preliminarne studije,u tajni istraživački centar za NLO.
Svjedoci incidenta bili su ne samo vojni, već i lokalni stanovnici. Njihov dojam o zračnoj bitci bio je tako velik da su se neki očevici čak i odvažili pisati pisma "višim vlastima" i ufolozima iz Yaroslavla.
Navedeni incidenti samo su mali dio kontakata s NLO-ima koji su se dogodili tijekom sovjetske ere. Štoviše, ono što potvrđuju dokumenti i o kojem su svjedoci pristali razgovarati (najčešće inkognito ). A podaci o najznačajnijim katastrofama na području bivšeg SSSR i sada većinom ostaju klasificirani podaci.

izvor

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno