Petak 23 Veljača 2024

Pretraga

Putnički brodovi

ŠOKATNO OTKRIČE

22 Lip 2011
(Reading time: 1 minute)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
more

Morski život ubrzano izumire!

Oceani su u mnogo gorem stanju nego što se prethodno mislilo, procijenili su znanstvenici u svom izvješću. Također su upozorili da mnogim morskim vrstama 'prijeti dosad nezabilježeno masovno izumiranje'.

Zaključili su kako neumjereni izlov ribe, zagađenje i klimatske promjene udruženim snagama ubrzano uništavaju oceanski život. Sve to već je počelo utjecati i na čovječanstvo, tvrde stručnjaci iz Međunarodnog programa za proučavanje stanja oceana. Njihovo izvješće službeno će biti pušteno u javnost krajem ovog tjedna.

Veliki problem za morski život predstavlja plastika i ostali otpad kojeg je sve više na morskom dnu. Ribe koje žive u oceanima, nažalost, sve češće u svoj organizam unose sve više tih tvari. Zbog tog zagađenja prijetnja od izumiranja realna je i za koraljne grebene. Čak tri četvrtine koralja na svijetu smatra se ugroženima.

"Promjene u okolišu događaju se nevjerojatnom brzinom. Stopa izumiranja vrsta puno je brža i to će imati važan utjecaj na globalnoj razini", upozorava profesor Rogers.

 

Nažalost, uzrok ovakvom razvoju događaja, smatraju znanstvenici, isključivo je ljudska vrsta koja svojim djelovanjem uništava brojne vrste na Zemlji.

Preuzeto sa

www.net.ht

 

odumiranje, morskog, života, istrebljenje, podmorskog, života

O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno