Srijeda 6 Prosinac 2023

Pretraga

Na rubu znanosti

Skrivanje istine?

20 Srp 2019
(Reading time: 4 - 7 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Američka vojska otkrila je pretke čovjeka

Kontraadmiral Richard Bird stalno je vršio ekspedicije na oba pola. Jedna od njegovih posljednjih ekspedicija još uvijek izaziva žestoku raspravu zbog činjenice da je uspio otkriti: pretke čovječanstva, koji postoje paralelno ili izvanzemaljske inteligencije.

li je  sve to prestava masona. U srpnju 1912. Richard Byrd je ušao u službu američke flote. 14 godina kasnije postao je nacionalni heroj Amerike, prvi u povijesti koji je dopirao do Sjevernog pola.Nakon 21 godine, kao admiral- Byrd je već zapovijedao najvećom vojnom ekspedicijom u povijesti na Antarktiku. Tamo je otkrio nešto nevjerojatno - visoko razvijenu civilizaciju koja živi u podzemlju, čija je  tehnologija stoljećima, pa i tisućljećima, nadmašivala ljudsku. Naravno, informacije su pažljivo skrivene od javnosti, ali na kraju je istina pobijedila, iako je malo tko vjerovao. No je li poznati pilot i istraživač doista otkrio nešto neobjašnjivo ili nije ništa drugo do falsificiranje beskrupuloznih publicista, ili čak samog Byrda?

   ab1         

Podzemna Ariania
U drugoj polovici 90-ih u tisku na engleskom jeziku počeli su se pojavljivati fragmenti dnevnika i izvješća admirala Byrda. Točnije, 1996. godine objavljen je dnevnik ekspedicije 1926. godine, tijekom kojega je proslavio svoj let preko Sjevernog pola. Ali to su bili službeni dokumenti. Sve najzanimljivije bilo je skriveno u takozvanom "tajnom dnevniku".Točno utvrditi mjesto i vrijeme prve objave "tajnog dnevnika" Byrd je vrlo teško. Može se samo reći da je talijanski paranormalni istraživač po imenu Palyalung, koji je u svojim djelima govorio o Byrdu, postao popularizator ove teme.

Ovaj “dnevnik” je mali dokument koji podsjeća na tabloidnu fikciju u stilu i sadržaju.
 Datiran je 1947. godine, u vrijeme kada je Bird vodio operaciju High Jump tajanstvenu ekspediciju na Južni pol, u kojoj su korišteni golemi resursi (oko 4.500 ljudi, nosači zrakoplova, zrakoplovi, razarači).Prema publicistu, kada je Bird letio avionom, ne samo da je otkrio nove, potpuno nepoznate zemlje i čudne životinje kao što su davno umrli mamuti, već se susreo is drugom rasom koja je živjela u unutrašnjim šupljinama Zemlje. Bird ih je opisao kao visoke plavuše koje su govorile engleski (ali s njemačkim ili skandinavskim naglaskom), putujući letećim tanjurima označenim svastikom. Presreli su njegov zrakoplov u letu koristeći nepoznate tehnologije i doveli ga u razgovor s nekom važnom osobom koja se zove Učitelj.

 ab5          

Stanovnici podzemlja, koje su nazvali Ariania, bili su vrlo prijateljski nastrojeni i nisu namjeravali nauditi gostima. Naprotiv, željeli su prenijeti upozorenje stanovnicima površine. Pokazalo se da je podzemna rasa bila uznemirena izumom atomske bombe i, Byrdom, odlučila upozoriti čovječanstvo na njegovu opasnost. Razgovor je bio kratak, ali Bird je imao dovoljno vremena da se uvjeri da je njihova tehnologija tisućama godina ispred nas.

Naravno, Bird nije mogao prenijeti poruku. Čim je stupio u kontakt s Pentagonom, odmah je uhićen i naređeno mu je  da sve zaboravi (u drugoj varijanti legende, sakrili su ga u ludnicu). Ali Bird je još uvijek djelomično ispunio svoju misiju, zapisujući ono što je vidio u svom tajnom dnevniku, koji je izgubljen, ali pod nejasnim okolnostima čudesno je pronađen 40 godina nakon njegove smrti. Nakon objavljivanja "tajnog dnevnika", mnogi su ga smatrali krivotvorenim, ali bilo je i onih koji se nisu složili s tim stajalištem.

Birdov tajni dnevnik.
Birdovo nasljeđe pokazalo se vrlo popularnim kod raznih istraživača zavjere i pristaša alternativnih povijesnih hipoteza. Djelomično, to je olakšalo neke tajne koja je pratila operaciju Hight Jump. Mnogima nije bilo jasno zašto je bilo potrebno prikupiti takve kolosalne resurse kako bi se regija istražila bez ikakve jasne namjere (zapravo, ekspedicija je provedena kako bi se uspostavila istraživačka postaja i utvrdile mogućnosti vojnog raspoređivanja u regiji).Prvi znak takvih izjava bio je paranormalni istraživač Francis Giannini. On nije bio učenjak, već ekstravagantni publicist. Uzimajući veliko izvješće Byrda o ekspediciji, objavljenu u znanstvenim časopisima i medijima, napravio je kompilaciju, koja je svjedočila u prilog njegovoj verziji drugačijeg oblika Zemlje.

ab2          

Tijekom ekspedicije otkrivena je oaza Büger - površina od 450 četvornih kilometara, potpuno bez leda. Admiral Byrd nije zažalio epitete, diveći se ovom otkriću. Giannini je najavio da su, zapravo, istraživači jednostavno uspjeli pronaći ulaznu točku i odletjeti u polarni prostor, što potvrđuje njegovu teoriju prostorne spirale.U budućnosti, ovu kompilaciju koristili su publicisti koji su branili teoriju šuplje Zemlje. U devedesetima je stigao tajni dnevnik. Većina istraživača, naravno, bili su skeptični. Po njihovom mišljenju, Byrdov dijalog s učiteljem sumnjivo podsjeća na slične prizore iz nekih holivudskih filmova (na primjer, "Lost Horizon" Franka Capre).

Skeptici ističu da Byrd nije bio u psihijatrijskoj klinici ili je uhićen, naprotiv, aktivno je komunicirao s novinarima nakon ekspedicije i uopće nije ostavljao dojam šokiranog čovjeka. Četiri i pol tisuće ljudi sudjelovalo je u ekspediciji, uključujući desetke novinara, bilo bi vrlo teško sve njih ušutkati, a nikome ne reći za takav osjećaj.

Zemlja zidara
Druga intrigantna verzija kaže da je dnevnik zapravo pripadao Byrdu, ali ga je namjerno krivotvorio kako bi otuđio pretjerano znatiželjne. Ovu verziju podržavaju neki od pristaša teorije šuplje Zemlje.Navodno, dnevnik je namjerno napisao Byrd, tako da nije nalikovao deliriju luđaka ili jeftinog materijala za čitanje tabloida. Nakon otkrića o plavookim Arijcima te letećim tanjurima s svastikom koji su živjeli u podzemlju, nijedan normalan istraživač ne bi riskirao bliski pristup ovoj temi, bojeći se ismijavanja.Ta zavjera je djelo ne Masona, ne Iluminata, koji nisu zainteresirani otkriti istinu o šupljoj Zemlji. Kao argumenti, pristaše ove verzije obično iznose Byrdov poseban status. Admiral je imao vrlo nelagodno podrijetlo, potječe od prvih kolonista koji su doselili u Ameriku (smatralo se vrlo častnim), a njegovi bliski rođaci bili su istaknuti političari (na primjer, njegov brat je bio guverner Virginije). Dakle, čak i prije nego što je postao nacionalni heroj, Bird je već bio organski dio američkog establišmenta. Tamo gdje se nalazi, postoje tajne. Byrd je bio blizak prijatelj s poznatim auto industrijalcem Fordom i njegovim sinom. Ford (sam obožavatelj marginalnih teorija urote) financirao je neke Byrdove ekspedicije.

  ab6             

Byrd je zapravo bila aktivni mason, to je potvrđena činjenica. Osim toga, bio je član patriotske organizacije Američke revolucije, koja tradicionalno ujedinjuje američku političku i vojnu elitu.Dovoljno je reći da je samo u prošlom stoljeću 17 američkih predsjednika, kao i stotine generala, admirala, guvernera i senatora, bilo u organizaciji Američke revolucije.

  ab3           

Prema drugoj verziji, dnevnik je  bio krivotvoren s drugim motivima. Ne da bi se skrila strašna tajna, već jednostavno zato što je proslavljeni admiral volio lagati.Trenutno postoji vrlo malo argumenata u korist otvorene podzemne Birdomove visoko razvijene civilizacije i još mnogo toga protiv. Ipak, ova je legenda popularna u određenim krugovima i vrlo je tražena od svih vrsta istraživača zavjere, ezoteričara i pristaša egzotičnih teorija.


izvor

 
O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno