Petak 23 Veljača 2024

Pretraga

Okultna simbolika u Hrvatskoj arhitekturi

13 Kol 2009
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Genije, ljubi ga tata :) po nadimku tehuti zaslužan je za slijedeći članak, to će biti prvi u nizu otkrivenja iluminatskih djelovanja na našim prostorima. Da ne duljim prića kreče ovako:

simbol, iluminata, masona ''Od nedavna sam počeo (sukladno mojoj trenutačnoj razini svijesnosti) primjećivati neke tragove ezoterije, okultne simbolike i masonerije u zagrebačkoj oblasti. Bio sam zapanjen količinom subliminalnog simbolizma na mnogim zgradama stare gradske jezgre. Moje čuđenje je utoliko veće što sam prepoznao mnoge simbole korištene od Bratstva. Još sam se više začudio kad sam vidio da je doslovno cijela zemlja infestirana simbolikom masona. Najprije sam tumačenje simbolizma povezivao isključivo sa teorijama zavjere, ali to me nije zadovoljilo.

Simboli su mnogo dublji i višeslojni univerzalni jezik, tako da u neki simbol stane beskonačno mnogo tumačenja, ali 2 moguća tipa interpretacije: egzoterijski i ezoterijski. Egzoterijski je onaj doslovni način tumčenja, kojim većina religioznih ljudi tumači Svete Spise. Ezoterijski, u sebi sadrži ukodiranu univerzalnu poruku nevezanu za religioznu stvarnost. Okultni simboli su u tom smislu dvosjekli mač; netko će križ vidjeti kao simbol kršćanstva, a netko ezoterijske naobrazbe (ovakvi su rijetki) kao prikaz pravilnog usklađenja čakri i dualnost manifestirane stvarnosti.

Neke lokacije na kojima su slike snimljene nisu u potpunosti jasne, ali sigurno su iz Hrvatske.
Da više ne duljim evo nekoliko sličica:

iluminatski, simboli, u, hrvatskojGračišće, malo mjesto pokraj Pazina. Na nadgrobnom spomeniku... Hm zanimljiv detalj... zmija jede svoj rep i oko u trokutu!

 

slučaj 2

iluminati, u, hrvatskoj

 

Gračišće, crkva, portal... Ponovno...

12 zraka svijetlosti sa okom čini 13, lunarni broj (12 znakova zodijaka, 12 mjeseci, 12 herkulovih zadataka, 12 apostola, 12 židovskih plemena, itd...)

 

 

 

 

 

 

 

slučaj 3

masoni, na, našim, prostorima

 

 

 

 

Gračišće, crkva,

unutrašnjost, templarski križ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slučaj 4

masonska, djelovanja, na, području, hrrvatske

 

 

 

 

Gračišće, grob, lubanja i kosti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slučaj 5

iluminati, u, zagrebu

 

 

 

 

 

Stari grad Gradina, zmaj:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slučaj 6

masoni, u, varaždinu, iluminati

 

 

 

 

Varaždin, detalj iznad kamenih vrata

 

 

 

 

 

 

 

slučaj 7

iluminati, u, hrvatskoj, simboli

 

 

 

 

 

Varaždin, opet

Prebrojite ruže. 12!!

 

 

 

 

 

 

 

 

slučaj 8

bratstvo, u, hrvatskoj

 

 

 

 

 

Varaždin, oko u trokutu 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slučaj 9

bratstvo, u, zagrebu, vrbovcu

 

 

 

 

 

 

Varaždin - reptili

 

 

 

 

 

 

slučaj 10

iluminati, u, hrvatskoj, masonerija

 

 

 

Požega, neka stara crkva. Zumirajte sliku i vidjet ćete oko u trokutu sa 12 zraka. Usput, sumnjivi su mi oni heksagrami...

 

 

 

 

 

 

To bi za prvi puta bilo to, nadam se da će nam se javiti i autor ovih slika, pa da sa nama podijeli svoja razmišljanja, no serijal ide dalje...

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno