Ponedjeljak 22 Travanj 2024

Pretraga

Budučnost

23 Tra 2014
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

   Buducnost-SF-e1398202230764-600x364

 

Evo kako Amerikanci vide budućnost tehnologije i znanosti
Svijet u kome je teleportacija moguća iu kome se ljudski organi uzgajaju u laboratorijima možda je udaljen samo 50 godina!
Tako bar misle Amerikanci, sudeći po najnovijem istraživanju, piše Business Insider.
"Pju centar za istraživanje" objavio je novu studiju u kojoj detaljno prikazuje kako Amerikanci vide budućnost tehnologije i znanosti.

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

google i svemirska tehnologija

20 Tra 2014
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

google teleportacija

Google priznao da radi na ‘svemirskom’ dizalu i istraživanju teleportacije

Piše: Saša Fišter

Google će za 20-ak godina biti neprepoznatljiva kompanija, usudim se čak reći da možemo razmišljati ovoj kompaniji kao što smo navikli gledati u Sci-Fi filmovima.

Google je startao 1998. godine, a do danas je postao kompanija koja razvija nama nezamislivu tehnologiju. Njihov tajni istraživački laboratorij Google X razvija tehnologiju budućnosti, dakle jasno je kako tražilica, oglašavanje i mobilni operativni sustav Googleu služe kao prihodi koji se ulažu u daljnji razvoj kompanije s velikim i ambicioznim ciljevima.

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

Iznad Južnog pola pojavila se mjerna laserska zraka. Je li pomak blizu?

19 Lip 2023
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Iznad Južnog pola pojavila se mjerna laserska zraka. Je li pomak blizu?

spoleslide00012

17. lipnja 2023. godine Sjeverni magnetski pol je odstupio od svog položaja s početka prošlog stoljeća za 40 stupnjeva, što mnogi geofizičari smatraju kritičnom točkom, po čijem se dosezanju bilo kada može dogoditi promjena polova.

Stoga, što je sasvim prirodno, sada je pažnja milijuna teoretičara zavjere, nibirologa i kauč vulkanologa prikovana za polove, posebno za stanicu Južnog pola Amundsen-Scott, gdje postoje čak i web kamere:

ScreenHunter 01 Jun. 18 06.44

Ova laserska zraka. nije, najvjerojatnije posljedica aktivnosti vanzemaljaca, već više liči na neki veliki znanstveni eksperiment, za koji se čak i spominjalo u tisku:

Kutije s brojnim dijelovima za Rayleighov lidar bile su unaprijed pažljivo pakirane. Uključuju osjetljivo veliko zrcalo, pažljivo podešen laser te elektroniku i instrumente. Kutije su već u jesen avionom poslane u Kaliforniju, odatle brodom na Novi Zeland i naposljetku dobro poznatom rutom na Južni pol.

Sada čekaju da budu raspakirani. U sljedeća dva tjedna uređaj će biti montiran i instaliran u laboratoriju na postaji. Mjerit će gustoću i temperaturu u atmosferi na visinama do 100 km zimi, kada će njegova zelena laserska zraka biti jasno vidljiva iznad postaje. Instrument će se kontrolirati iz našeg ureda na Institutu za atmosfersku fiziku u Oberpfaffenhofenu.

Dakle, ne može se reći da je pojava lasera na Južnom polu bila potpuno neočekivana i da je postavljanje opreme obavljeno u velikoj tajnosti. Teoretičare zavjere muči nešto drugo: zašto je lidar počeo raditi dan za danom kada je sjeverni magnetski pol dosegao svoju kritičnu poziciju?

Štoviše, postavljanje lidara na postaju počelo je upravo u trenutku kada je postalo više-manje jasno kada će sjeverni magnetski pol dosegnuti kritičnu točku. Čini se da američki geofizičari prate početak pomicanja polova.

Na anomaliju magnetske aktivnosti u jezgri planeta prva će reagirati atmosfera, njeni gornji slojevi koji su u kontaktu sa Sunčevim vjetrom. Ako se nešto oštro promijeni u jezgri, kompas to možda neće odmah vidjeti, ali Zemljin magnetski štit će se naglo spustiti, mnoge nabijene čestice će se pojaviti u gornjim slojevima atmosfere i lidar će ih ne samo primijetiti, već i pažljivo izračunati njih, dajući bilo kakve prognoze. Tako će američki geofizičari moći dati svojoj vladi vremena za manevriranje.

Druga verzija uključivanja ovog lidara je čisto nibirološka.
Dakle, novi kompleks stanice Južnog pola Amundsen-Scott otvoren je u siječnju 2008., unatoč činjenici da Antarktika nije Florida, tamo se nema što uhvatiti, a starih stanica ima sasvim dovoljno. Ali iz nekog razloga izgradili su veliki novi, dovodeći 10-metarski radioteleskop. A još jedan, infracrveni, bio je zaglavljen u obližnjem grebenu, kontrolirajući ga daljinski. Tamo je navodno snimljen i prvi video s Nibirua koji je 2009. godine obišao mrežu.

Dakle, ovaj “lidar” i Nibiru možda su na neki način povezani, svjetlosni adepti prate ili njegovo približavanje, ili utjecaj na atmosferu Nibiruove ljuske, koja poput oblaka okružuje planet i sastoji se vjerojatno od čestica zlata, čija ekstrakcija u Sunčevom sustavu Annunnaki su bili zbunjeni još u prapovijesti.

Službenih informacija ni o pomaku polova ni o ovom lidaru još nema, ali ako otuda dođe nekakav signal za uzbunu, što nije isključeno, svjetske će vlade početi juriti, a filmske zvijezde s koferima trčati u zračne luke, na letove za Novi Zeland, tako da pratimo

izvor
https://thebigtheone.com

Komentiraj (0 Komentara)

Univerzalni prevoditelj za 10 milijuna dolara

11 Pro 2015
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Univerzalni prevoditelj

 

Vojska SAD-a želi gadget koji će prevoditi sve jezike u stilu univerzalnog prevoditelja iz Star Treka. 

Američka vojska danas se nalazi u svim dijelovima svijeta, te joj jedan od najvećih problema predstavljaju brojni jezici, pa često dolazi do nesuglasica i nepotrebnih sukoba s lokalnim stanovništvom zbog jezičnih barijera.

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

Tajno oružje ruske vojske: „Armata“ najbolji tenk na svijetu

29 Stu 2014
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

tenk

U američkoj vojsci vlada zabrinutost zbog toga što Rusi brže unapređuju svoja oklopna vozila

Budući da američki tenkovi zastarijevaju i da nema ikakva vizija da se to ispravi, novi napori Rusije modernizirati svoja borbena vozila su svakako razlog za brigu. Ruska vojska će sljedeće godine uvesti novi sustav oklopnih vozila, koji će zamijeniti trenutne ratne mašine, sudeći po ruskim državnim medijima. Proizvodnja bi trebala početi u siječnju, a očekuje se da će 20 novih vozila sudjelovati na Paradi Pobjede u svibnju sljedeće godine - i sve to dok Amerika još uvijek razmišlja o svojoj budućoj ratnoj mašineriji.

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

WMD hosting

wmd dno