Petak 15 Listopad 2021

Pretraga

Nasa potvrdila:Otet Voyager

20 Lis 2016
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

voyager spacecraft

    

NIJE OBIČAN KVAR...
NASA POTVRDILA: Netko (ili nešto) je oteo Voyager čim je izašao iz Sunčevog sustava

Voyager 2 je neko vrijeme slao podatke na potpuno nerazumljivom jeziku. NASA niti nakon šest godina ne zna točan uzrok, ali sigurni su da to nije slučajno.

Prva letjelica koja je napustila Sunčev sustav, 2010., upravo u trenutku kada je ulazila u međuzvjezdani prostor, počela se ponašati prilično čudno.

ŠTO VANZEMALJCI MOGU SAZNATI O NAMA: Ovih smo 116 fotografija poslali u svemir

“Negdje oko 15 milijardi kilometara od zemlje, sonda je odjednom počela slati podatke na jeziku kojeg ne razumijemo. To bi s moglo nazvati stranim jezikom” rekao je NASA-in planetolog Kevin Baines, prenosi Physics astronomy.

Nešto (ili netko) je promijenilo komunikacijski sustav Voyagera 2. “Provjerom drugih sustava, Voyagerov tim nije našao nikakav kvar. Samo jedan sustav je bio kompromitiran” ističe Baines. Kasnije analize su pokazale da je jedna znamenka u binarnom kodu komadnog sustava promijenjena s 0 na 1. Takva promjena jednog bita ukazuje da je netko nepoznat namjerno mijenjao računalo na Voyageru.

Taj trik korite mnogi hakeri, ali može i posve ugasiti računalo ili uništiti podatke. Ovdje je oštećen samo jedan sustav. NASA-ini istraživači su prvo razmatrali mogućnost da je netko “hakirao” Voyager sa Zemlje, no zbog velike udaljenosti je to bilo gotovo nemoguće.

I stručnjacima iz NASA-e, koji na raspolaganju imaju daleko najbolju tehnologiju kao i sve kodove, trebalo je tri tjedna da isprave pogrešku. No uzrok anomalije nikada nije otkriven. Za njemačkog znanstvenika Hartwiga Hausdorfa nema sumnje – krivi su alieni.

preneseno sa
http://net.hr/webcafe/planet-x/nasa-potvrdila-netko-ili-nesto-je-oteo-voyager-cim-je-izasao-iz-suncevog-sustava/

 

 

 

Taj trik, korite ,mnogi, hakeri, ali može, i posve ,ugasiti, računalo

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno