Nedjelja 17 Listopad 2021

Pretraga

Izgubljene civilizacije

Otkriče u Rumuniji,skeleti divova?

26 Ruj 2015
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

div1

U Rumuniji pronađeni skeleti divova, tajne službe zabranile dalja istraživanja

        

Svi su čuli za divovska bića koja se prema legendama nazivaju kiklopi ili ogri. Divovi su predstavljeni kao bića koja su bila toliko velika da se zemlja tresla pod njihovim nogama dok su hodali.

Ipak, čini se da oni nisu samo tema bajki, pošto su njihovi ostaci pronađeni na mnogim mjestima širom svijeta. Misterija njihove civilizacije do danas nije razriješena, a postoji i tendencija zataškavanja dokaza o njihovom postojanju.

Arheolozi su četrdesetih godina prošlog vijeka nadgledali kop u Argedavi u Rumuniji, tražeći dragocjene artefakte u ruševinama nekadašnje citadele dakijskog lidera Burebiste. Lokalni stanovnici su kopali i bili su sretni što su uspjevali nešto da zarade u tim teškim vremenima.

Među njima je bio i Jonita Florea, sada starac od oko 80 godina. On je iskopao ogromnu lobanju, 2-3 puta veću od normalne. Kada je obaviiijestio arheologe, radnici su poslati kući, a istraživači su nastavili sa daljim kopanjem. Oni su sve što su našli natovarili u kamione i poslali na nepoznato odredište.

Do kraja kopanja, pronađeno je oko 80 skeleta, većinom nekompletnih. Takođe su pronađene divovske keramičke posude. Danas niko ne zna gde se ti skeleti nalaze.

Bilo je još ovakvih incidenata. Prije par godina, seljani u Skajaniju u Moldaviji su otkrili groblje drevnih divova dok su sadili voćnjak jabuka. Ponovo su to bile divovske lobanje, skeleti, ali i dijelovi ćupova, nakiti i čudne metalne statue visine od oko metar.

 div2     

Tim arheologa je došao, iskopao sve i nestao. Nije objavljena nikakva zvanična izjava, a lokalni stanovnici su odbili da govore o tome šta se dogodilo.

Da li su ih ucjenili da ćute? Da li je to dio neke veće zavere?

Postoje brojne legende o divovima u toj oblasti. Prema legendama, divovi su nekada naseljavali planine i šume oko Skajanija. Zapravo, pronađeni su ogromni tronovi urezani u planinama u oblasti kojima ljudska bića ne mogu baš lako da se približe.

Legenda kaže i da ispod planina postoje dva ogromna trezora u kojima se nalaze blaga drevnih divova. Da li je moguće da su ove legende istinite?

Lokalni novinski kanal je 2009. godine započeo istragu o divovima i njihovim tajnim tunelima ispod planina Bučegi. Čim su počeli da emituju izveštaj, dobili su poziv od nepoznatog čovjeka koji im je zapretio da prestanu sa istragom. Čovjek im je poručio da „igraju opasnu igru“.

Inače, interesantno je da je zračni prostor iznad Bučegi platoa zona bez letanja, a mnogi izvori kažu da je tu CIA umješala prste.

Ovakvih incidenata ima svuda širom svijeta, a gotovo da ne postoje fizički dokazi o divovskim skeletima jer se to nekako uvijek zataška. Čovjek bi mogao da pomisli da se nešto zaista čudno dešava.

preneseno sa
http://webtribune.rs

 

 

 

 

 


legenda,divovima,dobili,poziv,zona

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno