Petak 23 Veljača 2024

Pretraga

Izgubljene civilizacije

Kontroverzna izjava znanstvenika: "NASA skriva dokaze o postojanju izvanzemaljskog života na Marsu

23 Stu 2023
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kontroverzna izjava znanstvenika: "NASA skriva dokaze o postojanju izvanzemaljskog života na Marsu

Barry DiGregorio, profesor znanosti u Centru za astrobiologiju Sveučilišta Buckingham, rekao je da NASA skriva fosilne tragove izvanzemaljske aktivnosti na Marsu.

DiGregorio planira objaviti "izvještaj bombe" koji će otkriti, jednom zauvijek, kako je NASA upućena u ovo otkriće i kako je američka svemirska agencija odlučila skrivati ​​istinu od javnosti.

Prema istraživaču, kojeg su brojni novi internetski mediji već prozvali "kontroverznim znanstvenikom", NASA bi mogla ignorirati ovo otkriće zbog svojih planova za misiju s ljudskom posadom na Mars 2030-ih godina.

Dodatno, svemirska agencija tvrdi da su navodni fosili za koje DiGregorio tvrdi da su izvanzemaljski dokaz zapravo kameni kristali koji se još uvijek istražuju.

DiGregorio se specijalizirao za proučavanje mikroskopskog života pronađenog na Zemlji. Stručnjak tvrdi kako neke od slika koje prenosi rover Curiosity pokazuju jasne dokaze uzoraka sličnih tragovima ordovicijskih fosila pronađenih na Zemlji.

" Ti se fosili pojavljuju dok živa bića prolaze svojim životom, ostavljajući tragove, a ne ostatke samih stvorenja."

Stoga DiGregorio vjeruje da fosili na Marsu predstavljaju dokaz bića mekog tijela koja su nekada postojala na površini Marsa.

Tijekom intervjua za publikaciju Daily Express , izjavio je sljedeće

“Ako nema fosila u tragovima, koja će druga geološka objašnjenja pronaći NASA?

NASA je okrenula leđa pokušaju da dobije podatke o ovome. Iz stožera je stigla naredba da se rover premjesti na sljedeću točku.

Nisu mislili da je dovoljno važno da ga pogledaju, meni je bilo vrlo čudno, unatoč činjenici da je krater Gale vjerojatno udomio niz jezera tijekom milijardi godina. Govorimo o nečemu što je moglo biti ekvivalent ordovicijskom razdoblju na Zemlji."

S druge strane, svemirska agencija tvrdi da su ono što je profesor pronašao vjerojatno kristali.

Međutim, DiGregorio se brani govoreći da takvo objašnjenje nema smisla; kristali se ne granaju niti uvijaju. On uvjerava da bi to moglo biti nešto slično ordovicijskom razdoblju Zemlje, koje se dogodilo prije 485 ili 444 milijuna godina.

Zašto je NASA naredila roveru Curiosity da nastavi svoj put bez proučavanja fosila? Nitko ne zna.
No, unatoč kritikama, DiGregorio nije jedini koji vjeruje da je na Marsu bilo života.

Znanstvenik John Brandenburg je još jedan stručnjak koji je tvrdio da je vanzemaljski život postojao na Marsu. Međutim, Brandenburg je vjerovao da su vanzemaljski život na Marsu složeni, a ne jednostavni organizmi.

Ovo nije prvi put da je NASA optužena za izostavljanje ili skrivanje informacija od masa. Međutim, činjenica da je on priznati profesor na jednom od najboljih svjetskih sveučilišta to dodatno zabrinjava.

 

izvor

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno