Utorak 7 Prosinac 2021

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

TREĆE OKO

15 Tra 2012
(Reading time: 5 - 9 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
HIPOFIZA

Treće oko- prava funkcija epifize

Mala žljezda duboko u ljudskoj lobanji koja razlikuje svjetlo od tame i proizvodi melatonin koji nas uvodi u san i reguliše vrijeme početka puberteta.

Epifiza je postala poznata kao „treće oko“ i radi  položaja na jednoj od sedam čakri kao centar duhovne i psihičke energije.

Radi toga što su kako serotonin tako i melatonin koncentrisani u epifizi ovo „treće oko“  predstavlja portal svjesnosti, „vrata percepcije“.

 

“Svi psihički sistemi imaju svoje tjelesne aspekte na telu… kod „Ajna čakre“ je  fizički ekvivalent epifiza “Veliki jogini objašnjavaju da je epifiza prijemnik i odašiljač suptilnih vibracija koje kroz svemir prenose misli i phihičke fenomene.“ Mnogi eksperimenti su sedamdesetih sprovedeni na takozvanom Psi (paranormalnom) fenomenu. Konstantovano je da je epifiza težište tih aktivnosti.

Glandula pinealis, Epiphysis cerebri, Corpus pineale

1884 u oblasti uporedne anatomije pojavili su se dokazi da ljudski organi mogu biti praćeni u razvoju unazad  do nižih kičmenjaka. F.Albhorn je prepoznao da je žljezda epifiza izvorno bila fotoreaktivni organ kod riba i amfibija koji se ponekad nalazila van lobanje direktno ispod kože. Njena funkcija u razmnožavanju je tek 70 godina kasnije prepoznata. Epifiza je bila odgovorna za procjenu dužine dana i noći, za proračun  najboljeg godišnjeg doba za parenje i da „uključi“ seksualno nagon kad je vreme.  1958. A.L.Melatonin je otkrio važanu molekulu u epifizi, produkovan od jednog deugog neurotransmitera –serotonin. Takođe je potvrdio i činjenicu da produkcija melatonina varira,  tokom dana se zaustavlja i kratko nakon sumraka se ponovo povisuje. Melatonin, zaključio je, je odgovoran za to da nas opusti i da nas uljulja u san. Neko vrijeme nije bilo poznato kako ta mala žlezda duboko zavučena u središtu ljudskog mozga, može da razlikuje svjetlo od tame. Ali kasnije je otkriveno da postoji veza između epifize i mrežnjače, koja čudnovato opet sadrži melatonin.

 

Takva istraživanja su blizu zaključka da praksa joge može biti primenjena kao psiho-fiziološki nadražaj da se podigne endogena sekrecija melatonina, što je opet odgovorno za dobro osjećanje.

Dramatičniji dokazi dolaze od mističnih iskustava i doživljaja  „blizine smrti“, indikovane kemikalijom po imenu Dimethyltryptamine (DMT). Ovaj tradicionalni „sakrament“ južnoameričkih šamana se u normalnim uslovima javlja u tropskoj vegetaciji i ljudskom tjelu, DMT sliči melatoninu kao i serotoninu. Naslućuje se da epofiza oslobađa nakupljeni DMT neposredno prije smrti, tako da preživjeli koji su se našli pred licem smrti govore o iskustvu van tjela  i o mističnim vizijama. Ne postoje empirijski dokazi da je produkcija DMT-a povezana sa epifizom, ali njegova veza sa melatoninom (od koga je načinjen)  ukazuje na tu mogućnost.“

„Kao endogeni, prirodni, psihodelični čovek, vjerovao sam, da su se spontana psihodelična iskustva kao blizina smrti i mistična stanja mogla isposredovati.Takođe sam ispitao epifizu kao najvjerovatniji izvor ovog endogenog DMT-a i kao takva epifiza bi mogla da bude „Duhovna žljezda.“ –  Rick Strassman 2001)

Medicinski istraživač JC Callaway je dao ideju  da je prirodno dobijeni DMT povezan sa vizuelnim fenomenima  sna, kada se u mozgu uključeni DMT nivo redovno povisuje, izaziva vizuelne slike a moguće i druga paranormalna stanja duha. Iako empirijski dokazi za ezoteričnu funkciju epifize nisu nađeni, ideja u cjelini deluje smisleno i zaslužuje dalje praćenje.

Anatomi su dokazali da je ljudska epifiza najaktivnija u mladosti, neposredno pred pubertet.  Ovo bi imalo smisla ako bi žljezda imala kontrolu nad reproduktivnim sistemom razmnožavanja, da uključi neophodne hormone, koji su potrebni se  postane odraslim. Ali epifiza nakon puberteta deluje kao okoštala, što je poznato kao brain sand. Iako epifiza okoštava, produkcija melatonina ne pokazuje smanjivanje.

Drugi faktori,međutim, ozbiljno ometaju epifizu. To je značajno jer  nova otkrića pokazuju koliko je melatonin bitan za imuni sistem, njegov nizak nivo se dovodi u vezu sa rakom dojke i prostate, dva velika razloga prerane smrti. Osim toga reguliše metabolizam šećera u krvi. Ispitivanje pokazuju da radnici u noćnoj smeni češće oboljevaju od dijabetesa tip II naspram kolega koji rade danju.

„ Zimska depresija  takođe je u vezi sa niskim nivoom serotonina i melatonina, iako taj mehanizam još uvijek nije sasvim objašnjen.  Sa svim tim zdravstvenim efektima mogućnost prosvetljenja u vezi sa proizvodnjom melatonina deluje pomalo daleka.

Ometanja iz okruženja su svuda prisutna.  Dva najveća protivnika  žljezde epifize  su elektromagnetsko zračenje i fluorid. Ispitivanja na hrčcima su pokazala da  vreme izlaganja polju 50 ili 60Hz (a to je vrsta struje koja teče našom mrežom)  signifikantno redukuje funkciju epifize da tokom noćnog ciklusa produkuje melatonin.  Ponovo je ustanovljeno da akutna ekspozicija magnetnom polju  trajno potiskuje noćni porast melatonina.

„Ispitivanja na ljudskim probantima koji su bili izlagani magnetnom polju do 60Hz dokazala su tu anomaliju.  Bolno  je shvatiti da smo svi mi doslovno izloženi  električnom polju do 60Hz, u kućama, na radnom mestu i van njega gde stubovi za struju stoje na svakom uglu.  Ne postoji način da se to zračenje izbegne sem da se pobjegne u udaljene nenaseljene oblasti.

I tamo epifiza može biti napadnuta. Sećate li se HAARP-a?  Patent  R. Eastlunda za istraživanje ionosfere  koji je preuzelo ministarstvo odbrane i razvija ga djelom u vojne svrhe.

Dio prvobitnog patenta opisuje kako Exstrem Low Frequency (ELF) – zračenje uzrokuje akutnu pospanost i ometa regulaciju toplote, što je funkcija epifize. Nema sumnje da ova siguronosna opaska može biti iskorištena i da je u decenijama od kad ova tehnologija egzistira „profinjena“ za ne baš najbolji povod.  U međuvremenu postoji nekoliko takvih  sprava koje su globalno pozicionirane da kontrolišu stanovništvo i da sputavaju naš spiritualni napredak. Možemo se nadati da sve to nije ipak tako.

Do 1990. nije postojalo istraživanje koje pokazuje djelovanje fluorida na epifizu. Fluorid je jedan rutinski dodatak  u skoro svoj pijaćoj vodi da bi navodno sprečio karijes(USA)  Njegova je primjena je od uvek bila kontroverzna, istraživanja oko sporednih djelovanja su često obeshrabrena.  Melatonin produkovan u epifizi, ne koristi samo u regulaciji puberteta već pomaže i tjelu da se štiti od oštećenje ćelija, koje uzrokuju slobodni radikali. Poznato je, (zahvaljujući temeljnom  rešašitranju dr. Dženifer Luk) da je epifiza primarni cilj akumulacije fluorida u ljudskom telu. Meko tkivo odrasle epifize  sadrži više fluorida od bilo kog drugog mekog tkiva u telu- povećan nivo fluorida je sposoban da stopira enzime. Epifiza poseduje i čvrsto tkivo i ono sakuplja više fluorida od bilo kog drugog čvrstog tkiva u telu uključujući i zube koje navodno štiti. Shvativši da je epifiza stvarni cilj tolikog fluorisanja, doktorka Luk je sprovela eksperimente na životinjama da bi ustanovila da li nakupljeni fluorid može negativno uticati na regulaciju melatonina.  Pokazala  je da životinje tretirane sa fluoridom imaju manji nivo cirkulišćeg melatonina. Ovaj redukovani nivo melatonina  pratio je prerani početak puberteta kod ženki tretiranih fluoridom. Luk je obuhvatila rezultate na ljudima i životinjama i zaključila: „ ljudska epifiza sadrži najviši nivo fluorida u cjelom tjelu. Fluorid  asocira na potisnutu epifizu i na umanjenu sintezu melatonina kod pustinjskih miševa u pubertetu i povezan je sa ubrzanom spolnom zrelošću.  Ovi rezultati pojačavaju hipotezu da epifiza ima vrlo veliku ulogu u vremenskom određivanju pravog momenta za početak pubetreta …“

Do sad smo ukazali na dva zaista velika napadača iz okruženja  po normalno funkcionisanje epifize.  Ukoliko je ona stvarno “sedište duše“ ili  „vrata ka prosvetljenju“ onda je čovečanstvo svoj prirodni put ka samospoznaji takoreći izgubilo.  Okruženje u kome se trenutno nalazimo- vi sjedite pred kompjuterom- je povezano sa  negativnim efektom na epifizu. Tako stižemo do pitanja ima li nešto što se može učiniti da se popravi zdravstveno stanje ove značajne moždane strukture?  Možda nešto pak postoji….

Nada u ritmičkom disanju i pjevanju

Epifiza je smještena  na krovu, 3. komore mozga, direktno iza korena nosa i pluta u malom jezeru likvora. Za razliku od ostalih struktura u mozgu ona se oslanja na konstantni dotok krvi koja je liferovana u posebno bogatoj mreži krvnih sudova. Aktivnosti, kao ritmično disanje i pjevanje obezbeđuju dosta kisika za epifizu.  Mnogi jogiji opisuju predmet svoje tehnike disanja tako da se frekvencija srca povisi i istovremeno krvni pritisak se redukuje.

Čudnovato je da je upravo to što se desi neposredno pre nego što umremo. Stoga može biti da je namjera ovog procesa da oslobodi DMT, za koji mnogi veruju da je pohranjen u epifizi, DMT je tjelesna psihodelična supstanca.  To je specijalno sastavljena neurokemijska supstanca da fokus naših misli okrene ka unutra. Iako tačna kemijska reakcija još nije sasvim objašnjena DMT omogućava sinaptičkim putevima da izbegnu rutinski način, tako da se mogu pojaviti nove zamisli i osjećanja.. Autoritet moždanih hemisvera je uklonjen  za ono što se prikaže kao inkomensurabilni- da dešifruje činjeničnu stvarnost koji nije racionalno (uzrok-posledica) objašnjiva ali je ipak realana.

Svi ti preduslovi su neophodni  da bi se čovjek konfrontirao sa teško shvatljivim jastvom.

Pokazalo se da niske frekvencije magnetnog zračenja redukuju melatonin dok druge vrste zračenja deluju podstičuće na epifizu. Pre više godina opisano je kako su psi ili paranormalne sposobnosti  dostizale vrhunac kada je centar mlječnog puta bio u jednoj tačno određenoj poziciji na nebu. Centar galaksije je bogat izvor radio zračenja.  Ovo zračenje bi moglo biti „viđeno“ preko epifize, na jedan način koji mi još uvek ne razumjemo.

Postoje radovi koji opisuju kako ultrazvučna vibracija utiče na svesnost. Polazi se od toga da epifiza reaguje na svetlo, radio frekvencije i ELF zračenja- sve ekstremi na elektromagnetskom spektru . Zvučni valovi su takođe dio spektra. Dalja istraživanja se odnose na sonarnu stimulaciju, a postoje i patenti gde se zvučni valovi primenjuju da se stvore misli.

Ova tehnika daje mogućnost da se olakša u perspektivi sljepim ili gluvim ljudima. Takođe i stimulacija epifize sa ciljem spoznavanja sebe samoga. Potencijal postoji, potrebna je još i volja.

 

Prevod i obrada: Branka Mraz

preuzeto sa

http://kpv.rs

 

 

 

Ova, tehnika daje, mogućnost, da se ,olakša, u perspektivi

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno