Subota 4 Prosinac 2021

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

LOVAČKA PRIČA ILI TAJNA BAZA

21 Velj 2013
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
dinara1
MISTERIJ
Na kakvu su svjetlost naišli planinari na Dinari?
– Nismo uspjeli objasniti što smo vidjeli. Najlogičnije nam je "rješenje" bilo da ova rupa na neki način duže zadržava dnevnu svjetlost. S odmakom vremena svjetlost u njoj nije slabjela – kazao je Ivan Zebić Klepton.
Prošlog vikenda planinari koji su krenuli prema planinarskom skloništu "Rupe" na Dinari vidjeli su udubinu promjera oko pet i dubine do tri metra, a bila je posebna po tome što je iz nje dopirala svjetlost, piše portal Crometeo.
Na planinu prekrivenu debelim snijegom krenuli su i Ivan Zebić Klepton iz splitske planinarske udruge Dinaridi te Jozo Vitić iz sinjskog planinarskog društva Svilaja. Na putu prema skloništu "Rupa", koje se nalazi na 1363 metara nadmorske visine, uhvatila ih je noć, a uobičajen zimski uspon zaustavio im je nesvakidašnji prizor rupe koja je bila udaljena 50-ak metara od staze.
  dinara2    
Dok su takve rupe normalna pojava u dalmatinskom planinskom kršu, ova je bila posebna jer je iz nje dopirala svjetlost. U početku su planinari biti uvjereni da netko logoruje u toj rupi, ali kada su se približili, vidjeli su da nikoga nema.
  dinara3
Planinari su 15-ak minuta promatrali fenomen.
– Nismo uspjeli objasniti što smo vidjeli. Najlogičnije nam je "rješenje" bilo da ova rupa na neki način duže zadržava dnevnu svjetlost. S odmakom vremena svjetlost u njoj nije slabjela – kazao je Ivan Zebić Klepton koji je autor fotografija neobične rupe na Dinari.
Piše: i.kri
preneseno sa
Na, planinu, prekrivenu, debelim, snijegom krenuli
O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno