Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

U Francuskoj su počeli montirati super-magnet sposoban pomaknuti polove Zemlje.

30 Lip 2021
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U Francuskoj su počeli montirati super-magnet sposoban pomaknuti polove Zemlje.

Američki znanstveni časopis New Scientist 15. lipnja 2021. dao je vrlo zanimljivu informativnu poruku, koja je mnogima promaknula, a ona je postala fokus pažnje samo zahvaljujući naporima zavjerenog blogera Josepha P Farrella . Poruka je sljedeća:

Najmoćniji magnet na svijetu šalje se u Francusku radi ugradnje u jezgru eksperimentalnog termonuklearnog reaktora ITER . Nadamo se da će ITER dokazati da je moguće stvoriti fuzijsku energiju u industrijskim razmjerima ponavljajući postupak opažen u središtu našeg sunca.

Magnet, poznat kao središnji solenoid, isporučuje se u komadima i bit će visok 18 metara, širok 4,2 metra i težak oko 1.000 tona kad je potpuno sastavljen. S magnetskim poljem od 13 Tesli bit će oko 280 000 puta jače od vlastitog magnetskog polja Zemlje . Zbog toga će konstrukcija u kojoj se nalazi središnji solenoid morati izdržati sile dvostruko veće od potiska polijetanja svemirskog broda.

  1a94af0a0599

Magnet će se sastojati od šest modula, od kojih će svaki sadržavati 43 kilometra spiralnih niobij-limenih supravodiča. Jednom kada se ove zavojnice instaliraju, napunit će se s 3.800 litara epoksida i otpremiti na gradilište ITER-a u Francusku iz tvornice General Atomics u Kaliforniji. Prvi modul izlazi ovog mjeseca, a sljedeći slijedi u kolovozu.

 ITER će biti najveći fuzijski reaktor kada bude završen, a trenutni krajnji cilj je 2025. Inženjeri koji rade na projektu žele ga učiniti prvim reaktorom koji generira više energije iz goriva nego što je potrebno za potporu reakciji fuzije - plan je stvoriti 500 megavata korisne energije na ulazu od 50 megavata.

   deb82f77e2bc   

Službeno, ITER (Međunarodni termonuklearni eksperimentalni reaktor) projekt je međunarodnog eksperimentalnog termonuklearnog reaktora, koji je počeo graditi 2007. u nuklearnom centru    Cadarache na jugu Francuske.

20cceaa30b6f

Stvaranje termonuklearnog reaktora je, naravno, vrlo dobra stvar, a takav uređaj može riješiti sve energetske i ekološke probleme čovječanstva, crpeći energiju iz doslovno ničega. Međutim, magnet koji je 280 000 puta jači od vlastitog magnetskog polja Zemlje nije baš sličan proizvodnji električne energije, a teoretičari zavjere o tome imaju puno loših sumnji, od kojih je prva neka vrsta geoinženjeringa, namjerni ili slučajni pokušaj da se tada promijeni magnetsko polje planeta. Do čega to može dovesti zastrašujuće je i zamisliti.

Drugi smjer tmurnih misli teoretičara zavjera je serija Posjetitelji, koja je čovječanstvo počela obdarivati prvo čudotvornim cjepivima , a zatim reaktorom neke vrste "plave energije". I mora da se poklopilo da se neka vrsta futurološkog reaktora u Francuskoj gradi u pozadini cijepljenja i globalne pandemije.

  8237c9b1d196   

Međutim, ono što najviše plaši zajednicu zavjera jest da će snaga ITER magneta biti puno veća od kombinirane snage magneta na CERN-ovom Velikom hadronskom sudaraču i svim ostalim "sudarnicima". Istodobno, iako ITER znači neku vrstu međunarodnog reaktora, latinska riječ iter znači put, put. Ali ako renomirani fizičari grade neki put u Cadarashu, tko će ili što doći na naš svijet tim putem? Hoće li se to dogoditi 2025. godine, kada ITER bude završen, ili će župa biti nešto ranije?

izvor
https://thebigtheone.com/%d0%b2%d0%be-%d1%84%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%bc%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d1%8c-%d1%81%d1%83%d0%bf%d0%b5%d1%80-%d0%bc/

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno