Ponedjeljak 4 Ožujak 2024

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Astronomi su prvi vidjeli zidove našeg planeta zatvora?

22 Stu 2021
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Astronomi su prvi vidjeli zidove našeg planeta zatvora?

Urednici The Big The One: U posljednjim desetljećima XX. stoljeća niz poznatih kontaktera primio je poruke iz nekih ne baš jasnih izvora u svemiru, koji su pokušavali ljudima prenijeti, takoreći, pravu povijest Galaksije općenito a osobito Sunčev sustav. Ova priča se pokazala prilično zastrašujućom.

Općenito i s razlikom u detaljima, sve se svodi na činjenicu da se u davna vremena u Galaksiji vodio rat za uništenje stanovitog Starog Carstva, kojim su vladali neki jako loši momci. Carstvo je bilo spojeno, ali na samom rubu Galaksije ostao je, takoreći, njezin djelić, do kojeg ruke nisu dopirale. Stoga, kako bi ovaj fragment prestao štetiti svima oko sebe, bio je ograđen nekakvom gigantskom barijerom sile, u kojoj, poput mjehura, pluta nekoliko zvjezdanih sustava, posebice Sunce s planetima koji vise oko njega.

Telepati su tipovi, naravno, ne baš pouzdani i izjava o fragmentu Starog Carstva je spekulativna - odnosno ne može se ni opovrgnuti ni potvrditi. No, jučer je hothardware.com prenio rezultate jednog vrlo zanimljivog istraživanja, koje ne znamo ni protumačiti. Ali ne isključujemo da su astronomi otkrili svojevrsnu barijeru upravo tog svemirskog zatvora.

hothardware.com: Galaktičko središte (GC) galaksije Mliječne staze sadrži supermasivnu crnu rupu zvanu Strijelac A, kao i druge vrste akceleratora čestica i ostatke supernove. Ovdje su astronomi i znanstvenici otkrili novu strukturu koja se proteže sjeverno i južno od galaktičkog središta.

NASA i druge organizacije desetljećima češljaju našu galaksiju i šire u potrazi za novim nebeskim tijelima. Naravno, svakim novim otkrićem nameće se sve više pitanja. A sada, tim istraživača s Kineske akademije znanosti u Nanjingu proučava kartu radioaktivnih gama zraka koje postoje u i oko središta naše galaksije. Čini se da njihovi rezultati pokazuju da postoji nešto u blizini galaktičkog središta što stvara obilje kozmičkih zraka i gama zraka neposredno izvan galaktičkog središta.

Gama zrake su najviša energija oblika svjetlosti u svemiru, nastala kada se čestice velike brzine zvane kozmičke zrake sudare u običnu materiju. Tim iz Kine otkrio je da postoji nešto što sprječava prodor velikih količina kozmičkih zraka iz drugih dijelova svemira. Oni opisuju ovaj učinak kao "nevidljivu barijeru" koja se savija oko središta i uzrokuje da gustoća kozmičkih zraka oko Sunca bude mnogo manja nego u ostatku naše galaksije.

Slika ispod divovskih mjehurića gama zraka koji emitiraju iz središta galaksije je iz studije NASA-inog istraživača Douga Finkbeinera iz 2010. godine.

 plz2     

Galaktičko središte Mliječne staze nalazi se oko 26.000 svjetlosnih godina od Zemlje i nalazi se u zviježđu Strijelca. Ovo mjesto je dom za više od milijun zvjezdica. Sve je to okruženo supermasivnom crnom rupom poznatom kao Strijelac A, čija je masa 4 milijuna puta veća od mase Sunca.

Neko vrijeme znanstvenici su vjerovali da Strijelac A ili neki drugi objekt u istom području stvara kozmičke zrake koje se emitiraju po cijeloj galaksiji. Kada se te zrake kreću kroz magnetska polja naše galaksije, stvaraju ono što se zove more kozmičkih zraka ili ocean visokoenergetskih čestica, čija je gustoća približno jednaka u cijeloj Mliječnoj stazi.

Koristeći podatke Fermijevog teleskopa velike površine (LAT), istraživači su potvrdili da postoji nešto u središtu Galaksije što djeluje kao iznimno veliki akcelerator čestica. Nagađaju da bi to mogao biti Strijelac A ili čak jaki zvjezdani vjetrovi uzrokovani velikim brojem zvjezdanih vjetrova.

Međutim, čini se da ova čudna barijera odsiječe gotovo sve zvjezdano zračenje od nas i zasad ne postoji način da se utvrdi njezino podrijetlo. Neki sugeriraju da bi to moglo biti zbog struktura magnetskih polja u blizini guste jezgre naše galaksije.

Istraživanja se nastavljaju, a kako se bude otkrivalo više detalja, znanstvenici će moći ustanoviti topografiju ove čudne barijere i odgovoriti na neka pitanja o njezinoj prirodi i podrijetlu. U ovom trenutku, kako je ova barijera nastala i kako djeluje, ostaje misterij. Međutim, i najvjerojatnije, i bez obzira na rezultat, nakon novih otkrića, bit će samo još pitanja.

 

izvor
https://thebigtheone.com/%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%bc%d1%8b-%d0%b2%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b2%d1%8b%d0%b5-%d1%83%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bd%d1%8b-%d0%bd%d0%b0%d1%88%d0%b5/

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno