Utorak 27 Veljača 2024

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

FOBOS: MISTERIOZNI MONOLIT NA MARSOVOM MJESECU

25 Stu 2021
(Reading time: 4 - 8 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

                                                                   FOBOS: MISTERIOZNI MONOLIT NA MARSOVOM MJESECU

NASA je pratila izvanzemaljske aktivnosti na Fobosu i cenzurirala podatke svemirskih misija. Istraživači NLO-a uvijek su pretpostavljali da bi satelit Marsa "Fobos" mogao biti šuplje, umjetno tijelo. Stoga vjeruju da bi pronađeni monolit mogao imati i izvanzemaljsko podrijetlo. Mnogi su uvjereni da Fobos može ugostiti bazu vanzemaljaca. Njihove se hipoteze uglavnom temelje na izračunima ruskog znanstvenika dr. Josepha Samuiloviča. Tko je sugerirao da pokreti Fobosa ne odgovaraju onome što se očekivalo od nebeskog tijela njegova oblika i veličine.

    fobos1.1       

Činilo se da je 1960. dr. S. Fred Singer, znanstveni savjetnik predsjednika Eisenhowera, želio podržati teoriju o Fobosu, tajanstvenom mjesecu Marsa. Zapravo, u članku objavljenom u znanstvenom časopisu Astronautics, izjavio je: “Fobos je pogrešno zamijenjen za nebesko tijelo, iako bi u stvari mogao biti umjetni satelit.Automatizovan, pokrenut davno od strane vrlo napredne vanzemaljske rase."

 

                                                                                    FOBOS - ŠUPLJI MJESEC MARSA
Fobos je šuplji mjesec, jer nije čvrst nebeski objekt, kao što su mnogi znanstvenici u prošlosti vjerovali. Zapravo, prema studiji Europske svemirske agencije, unutrašnjost Phobosa karakteriziraju velike špilje. Geometrijski strukturiran s pravokutnim zidovima i šupljinama. Što se može detektirati odbijanjem odjeka kroz unutarnje refleksije.

Drugim riječima, mjesec Fobos nije tipičan mjesec koji bi se prirodno trebao vrtjeti oko svoje planete. Činjenica je da je podrijetlo Fobosa još uvijek misterij. Uključujući i zato što mnogi vjeruju da je ovaj mali marsovski satelit mogao namjerno lansirati u orbitu “netko” u dalekoj prošlosti. Fobos je ostao obavijen velom misterije od svog otkrića 1877. A ni danas još uvijek nismo sigurni od čega je napravljena ova čudna vrsta mjeseca.

      fobos1.2                       

 

U cijelom Sunčevom sustavu Fobos je najbliži satelit svom planetu, budući da kruži oko Marsa na udaljenosti od samo 6000 kilometara. I ta činjenica postavlja mnoga pitanja kod znanstvenika koji dovode u pitanje njegovo pravo podrijetlo i opseg. U prosincu 2015. NASA-ina misija Mars Atmosphere and Variable Evolution (MAVEN) imala je brojne susrete s Fobosom. "Među podacima vraćenim na Zemlju nalazi se nekoliko slika duhova Fobosa snimljenih u ultraljubičastom svjetlu", rekao je glasnogovornik NASA-e. Ali ovaj satelit i podaci iz misije MAVEN nikada nisu prijavljeni.

                                                                                                     NEUSPJELA PATROLA
Slike koje je MAVEN poslao NASA-inom kontrolnom centru trebale su pomoći u rješavanju misterije Fobosa. Pogotovo kako je nastao i što je bio. Mavenova misija imala je za cilj bolje procijeniti sastav ovog tajanstvenog entiteta. Ali misija je krenuti u lošem smjeru. Nažalost, oko Fobosa je trebala patrolirati sonda koja je krenula prema Marsu, no odjednom su se pojavili problemi. Svemirska letjelica Maven zamalo se srušila na Fobos, a NASA je morala upaliti svoje rakete i promijeniti kurs. Međutim, sonda je uspjela provesti neka fotografska istraživanja na tajanstvenom satelitu.

Prema NASA-i, usporedba slika ultraljubičastih spektra površine Fobosa s podacima dobivenim od asteroida i meteorita. Trebao je znanstvenicima dati do znanja je li Phobos stvarno asteroid zarobljen gravitacijom planeta. Ili se njegovo formiranje dogodilo postupno, oko orbite Crvenog planeta. Nažalost, američka svemirska agencija još nije objavila niti jednu studiju o Fobosu razvijenu tijekom misije MAVEN.

Zanimljivo je da su prijašnja istraživanja otkrila tragove organskih molekula pronađenih na površini Fobosa. Dodavanje još više misterija ovom već tajanstvenom satelitu na Marsu. Ne dodajući ništa drugo, moramo cijeniti dva vrlo zanimljiva detalja o Fobosu. Prije svega, poznato je da nijedan drugi mjesec u Sunčevom sustavu nema unutarnji prostor. Ispunjena špiljastim okruženjem i pravokutnim zidovima. To je također jedan od prvih mjeseci na kojem su pronađeni tragovi organskih molekula. Ali jedinstvenost Fobosa mnogo je tajanstvenija nego što bi itko mogao zamisliti.
Zapravo, kada je Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) trebao dovršiti mapiranje Marsovog sićušnog mjeseca. Njegove nevjerojatne, objavljene slike prikazuju mjesec u obliku krumpira.

                                                                                    MISTERIJ MONOLITA FOBOSA
Fobosova površina je prošarana mnogim kraterima, od kojih su neki uzdužno poredani, tvoreći paralelne rešetke. Da ne spominjemo druge neobične strukture pronađene na satelitu. Uključujući poznati monolit koji se ističe. Okomito i bacajući sjenu na pustu vanzemaljsku površinu. Phobos krije nešto veliko i ne čudi što su sve svemirske misije poslane na ovu tajanstvenu svemirsku gromadu. Primjerice, ruske sonde Fobos-1 i Fobos-2, američki promatrač Marsa, nisu nestale iz neobjašnjivih razloga več su doživjele misteriozne kvarove.

fobos1.3

Nedavne infracrvene fotografije snimljene s jedne od ruskih sondi. Navodno su pokazali tajanstveni objekt, koji, po logici, tu nije trebao biti. Također je sugerirano da će vanzemaljci prerano završiti našu misiju. Jer nisu htjeli da se ruska sonda previše približi površini Marsa.

Pod pretpostavkom da je satelit Fobos doista bila izvanzemaljska baza. Kakvu bi ulogu imao u tajanstvenom nestanku ruskih marsovskih rovera? Ako je tako, zašto NASA-in rover Curiosity nastavlja tiho lutati Marsom? Redovito dovršava svoju izviđačku misiju?
Puno toga o Fobosu se ne slaže, a NASA možda više skriva.

                                                                    SLIČNE STRUKTURE NALAZE SE U CIJELOM SUNČEVOM SUSTAVU.
Konkretno, osim tragova organskih molekula, radi se o prisutnosti velikog pravokutnog objekta koji izgleda kao umjetni monolit. Iako u blizini nisu pronađeni predmeti ovog oblika i veličine. Stoga se postavlja pitanje: tko je instalirao ovu monolitnu strukturu na Fobosu? Koja je njegova svrha? Tko je stavio Fobosa u orbitu Marsa?

Stariji narednik Robert Dean (NASA) rekao je da monolit pronađen na Fobosu nije jedini. Drugi slični objekti mogu se naći gotovo u cijelom Sunčevom sustavu, kako na planetima, tako i na mjesecima i planetoidima. Prema Deanu, ove strukture je možda izgradila vanzemaljska rasa. A u to je uvjeren i bivši astronaut Buzz Aldrin.

Također, prema Deanu, mnoge monolitne i piramidalne strukture koje su otkrivene u Sunčevom sustavu slične su onima viđenim na Marsu i Fobosu. Mogli su biti izgrađeni ili postavljeni namjerno kao znakovi bilo koje izvanzemaljske ispostave. Većina ovih ispostava mogla je služiti, na primjer, vanzemaljskoj rasi Nefilima, stanovnicima Nibirua. Tražiti zlato u dubinama planeta ili mjeseca koji kruže oko njih.

izvor
https://koroleffsov.ru/fobos-tainstvennyjj-monolit-na-lune-marsa.html

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno