Nedjelja 1 Listopad 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

NASA zapošljava časnika za planetarnu zaštitu, a USAF nastoji stvoriti Svemirski korpus. Tko su neprijatelji koji vrebaju u svemiru?

14 Kol 2022
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

NASA zapošljava časnika za planetarnu zaštitu, a USAF nastoji stvoriti Svemirski korpus. Tko su neprijatelji koji vrebaju u svemiru?
NASA-in nedavni oglas za posao časnika za planetarnu zaštitu i Zastupnički dom koji odobrava plan za stvaranje svemirskog korpusa u američkim zračnim snagama dospjeli su na naslovnice diljem svijeta. Nije teško razumjeti zašto. To su uzbudljive vijesti zbog kojih se svemirski štreberi poput mene vrtoglavo osjećaju kao da su se naše znanstvenofantastične fantazije ostvarile.

Je li možda došlo vrijeme da se obranimo od prijetnje s one strane? Možda nedavni sastanak Mutual UFO mreže usredotočen na tajni svemirski program nije bio tako nategnut kao što sam mislio. Iako je možda zabavno misliti da je to slučaj, prijetnje na koje su ove pozicije usredotočene nisu vanzemaljski osvajači, dobro, ne oni znanstveno-fantastični.

Kao što je NASA nedavno istaknula , odgovor na devetogodišnjaka bio bi "Čuvar galaksije", položaj službenika za planetarnu zaštitu zapravo postoji od 60-ih. Prema oglasu za posao , ovo radno mjesto je "zabrinuto za izbjegavanje organskih sastojaka i biološke kontaminacije u ljudskom i robotskom istraživanju svemira."

Ili, kako su opisali devetogodišnjoj kandidatkinji: “Naše mjesto službenika za planetarnu zaštitu je stvarno super i vrlo je važan posao. Radi se o zaštiti Zemlje od sićušnih mikroba kada donesemo uzorke s Mjeseca, asteroida i Marsa. Također se radi o zaštiti drugih planeta i mjeseca od naših klica dok odgovorno istražujemo Sunčev sustav.”

Čine da se čini pomalo dosadnim, ali ovakvi protokoli bi pomogli svemirskim kolonistima u posljednjoj instalaciji franšize Aliena kada su se (spojler) zarazili čudnom tvari nalik na pelud koja je neke od njih pretvorila u smrtonosne ksenomorfe.

nasa2

Iako bi se zbog znanja koje sam upravo prenio moglo činiti da bih mogao biti dobar kandidat za posao, gledanje znanstveno-fantastičnih filmova i gledanje svake epizode Dosjea X nekoliko puta nije ono što NASA traži. Više bi voljeli nekoga s visokom diplomom inženjerstva, fizike ili matematike. Pretpostavljam da sam vani.

Takav je i Jack Davis. Davis je učenik četvrtog razreda koji je, poput mene, smatrao da je više nego kvalificiran za obavljanje posla. Poslao je NASA-i životopis/popratno pismo od jednog paragrafa i zapravo je dobio odgovor. Čak je objavljen i na NASA-inoj web stranici.

Jack je napisao:

Draga NASA,

Moje ime je Jack Davis i želio bih se prijaviti za posao časnika za zaštitu planeta. Možda imam 9 godina, ali mislim da bih bio sposoban za posao. Jedan od razloga je što moja sestra kaže da sam vanzemaljac. Također sam vidio gotovo sve filmove o svemiru i vanzemaljcima koje mogu vidjeti. Također sam gledao seriju 'Marvel's Agents of SHIELD' i nadam se da ću vidjeti film 'Ljudi u crnom'. Sjajan sam u video igrama. Mlad sam, pa mogu naučiti razmišljati kao vanzemaljac.

Iskreno,

Jack Davis,

Čuvar galaksije

Četvrti razred

Klinac me uvjerio. Međutim, kako je objasnio NASA-in direktor Odjela za planetarnu znanost dr. James L. Green, posao je nešto više nego što se čini na prvi pogled.

dragi Jack,

Čujem da ste "Čuvar galaksije" i da ste zainteresirani biti NASA-in službenik za planetarnu zaštitu. To je odlično!

Naš službenik za planetarnu zaštitu je stvarno super i vrlo je važan posao. Radi se o zaštiti Zemlje od sićušnih mikroba kada donesemo uzorke s Mjeseca, asteroida i Marsa. Također se radi o zaštiti drugih planeta i mjeseca od naših klica dok odgovorno istražujemo Sunčev sustav.

Uvijek tražimo svijetle buduće znanstvenike i inženjere koji bi nam pomogli, pa se nadam da ćeš marljivo učiti i biti dobar u školi. Nadamo se da ćemo vas ovih dana vidjeti ovdje u NASA-i!

Iskreno,

dr. James L. Green

Direktor Odjela za planetarne znanosti

Dr. Green čini da se čini da je položaj časnika za planetarnu zaštitu teško dobiti. Ali možda ima nade. Jack i ja možda imamo priliku juriti oko spašavanja svemira kao članovi USAF Space Corps-a. Ovo zvuči kao posao koji će vjerojatnije uključivati ​​laserske blastere, a Zastupnički dom je doista donio zakon o obrambenim izdacima kojim se odobrava njihova izrada.

nasa3
Samo dva problema mogu spriječiti Jacka i mene da dobijemo standardne laserske blastere. Prvi je da iako je Dom odobrio prijedlog zakona, Senat je više skeptičan u pogledu potrebe za Svemirskim korpusom. Mnogi smatraju da je možda preuranjeno stvoriti odjel. Zapravo, prema New York Timesu , Bijela kuća je rekla da je prijedlog "preuranjen", a ministar obrane Jim Mattis ga je u biti ismijao.

Istina je da postoji malo dokaza da smo u neposrednoj opasnosti od invazije vanzemaljske sile, ali svemirski korpus ionako zapravo nije za to. Predložena svrha Svemirskog korpusa, kako New York Times , je "nadgledanje vojnih operacija u toj novoj i važnoj domeni vojnog natjecanja." Konkretno, konkurencija Rusa i Kineza.

nasa4

Vrste oružja koje se trenutno nalaze u svemiru su satelitski ometači signala.

"Ono što se nije dogodilo je kinetički dio: dizanje satelita u zrak", rekao je za New York Times .

Dakle, još uvijek nismo u vremenu u kojem su nam potrebni Čuvari galaksije. Ovo ruši moje nade da ću postati svemirski kadet, ali na sreću po Jacka, budućnost dolazi vrlo brzo. Bilo bi mudro da posluša savjet dr. Greena, jer će naša aktivnost u svemiru u bliskoj budućnosti sigurno postati još uzbudljivija i znanstveno-fantastična.

izvor
https://www.openminds.tv/nasa-hiring-planetary-protection-officer-and-usaf-seeks-to-create-space-corps-who-are-the-enemies-lurking-in-space/40793

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno