Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Postoji neobičan "trostruki" bljesak na Suncu. NASA je uznemirena onim što se događa.

19 Ruj 2022
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Postoji neobičan "trostruki" bljesak na Suncu. NASA je uznemirena onim što se događa.

Kako Spaceweather navodi , stručnjaci za svjetlost iz NASA-e ponovno su uznemireni. Ovog puta njihova briga bila su tri CME-a umjerene snage koji su se razvijali ISTOVREMENO i naizgled sinkronizirano:

2022 09 19 194911

To se nikada u povijesti solarne astronomije nije dogodilo, a jedino što stručnjaci iz SDO (NASA Solar Dynamics Observatory) nude za objašnjenje je analogija solarne oluje uzorka 1. kolovoza 2010. , iz čijeg su promatranja i svi malo poludio:


Međutim, u ovom slučaju događaji imaju jasne razlike.

Najprije je 2010. godina lupilo uvjetno u isto vrijeme i zapravo su događaji bili vremenski razdvojeni.

Drugo, nije uočena nikakava sinkronizacija.

Treće, 2010. godine na Suncu se dogodio nekakav mega-proces koji je zahvatio značajan dio površine zvijezde i cijelu promatranu strukturu pulsirala je bakljama, prominencijama i zakrivljenim magnetskim poljima. Ne postoji ništa slično u slučaju 18. rujna 2022.: CME izvori nisu vizualno povezani jedni s drugima nikakvim temperaturnim kanjonima, pukotinama u poljima i tako dalje. Istodobno, međusobno su odvojeni udaljenošću od polovice solarnog ekvatora.

Komentirajući događaj iz 2010., svijetli pristaše napisali su da je fenomen preokrenuo njihove ideje o Suncu, a sada se revolucija ponovno dogodila. Sinkronicitet CME-a sugerira da su oni nekako međusobno povezani, a to je u suprotnosti sa svim teorijama o stvaranju baklji od strane Sunca i, općenito, teoriji o strukturi Sunca.

Zapravo, sve to, dakako, još jednom podsjeća da se znanstvenim radovima bistrih sljedbenika može samo brisati. Danas trljaju jednu teoriju, sutra drugu, prekosutra treću i tako dalje. Pritom, kada netko trči ispred lokomotive i kaže da je teorija pogrešna, nazivaju ga heretikom, luđakom i teoretičarem zavjere koji je krenuo na teoriju Ravne Zemlje. I tek kad posljednji pobornik sadašnje teorije o nečemu umre, umjesto nje se pojavi nešto novo i, u pravilu, još uvijek pogrešno. Ali to nije glavna stvar.

Glavno je da se ovo, prvo, nikada prije nije dogodilo, a evo opet. Odnosno, nešto se događa sa Suncem, kao i sa cijelim Sunčevim sustavom. Tako se prije samo tjedan dana Spaceweather divio novoj, posebno svijetloj aurori na Jupiteru, kakva do sada nije bila opažena, a sada je polarna svjetlost, kažu, već u punom porastu na Marsu, gdje nema ničeg posebnog što bi sjalo zbog prema niskoj gustoći atmosfere:

2022 09 19 195131

Mora postojati neki razlog za takve promjene u Sunčevom sustavu. Taj razlog svi znamo, ali ga službenici tvrdoglavo ne navode.

Druga stvar o kojoj treba razmišljati i koju treba imati na umu je da otkad su se na Suncu pojavile trostruke baklje C-klase, sada bi mogle postojati trostruke baklje M-klase, pa čak i X. Ako je takav paket usmjeren prema Zemlji i udari u planet - što ni ne znamo što će biti s braćom zemljanima, ali pratimo razvoj događaja.

 

izvor
https://thebigtheone.com/%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%be%d0%bb%d0%bd%d1%86%d0%b5-%d0%bd%d0%b5%d0%be%d0%b1%d1%8b%d1%87%d0%bd%d0%b0%d1%8f-%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b0%d1%8f-%d0%b2%d1%81%d0%bf%d1%8b%d1%88%d0%ba%d0%b0/

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno