Nedjelja 3 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Misterij planine Ural: nestanak, putovanje kroz vrijeme, NLO

28 Velj 2023
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Misterij planine Ural: nestanak, putovanje kroz vrijeme, NLO

U 2014. godini na planini Ural dogodili su se čudni i još uvijek potpuno neobjašnjivi događaji. Nekoliko grupa turista nestalo je nakon što su krenuli na put.

ural1

Skupina je u više navrata tvrdila da nisu skrenuli s poznate rute, prateći označenu turističku signalizaciju, već su završili u dosad nepoznatoj divljini.

Incident je prijavilo osoblje Nacionalnog parka Taganay. U nekoliko tjedana bilo je nekoliko slučajeva da se planinari koji su otišli na planinarenje nisu vratili. Nakon što je otkriven njihov gubitak, poslane su potrage, a turisti su pronađeni tek nekoliko dana kasnije.

Prema riječima turista, nisu skrenuli s označene staze i pratili su znakove,

Ali tada je poznati krajolik nestao zajedno sa svim znakovima, orijentirima i znakovima.

Zalutali su u nepoznato područje, gdje su lutali nekoliko sati dok nisu naišli na potragu poslanu za njima.

ural2

Ono što je najčudnije u ovoj priči je to što, iako su turisti tvrdili da su lutali samo nekoliko sati, istraživači su potpuno sigurni da je trebalo nekoliko dana da ih pronađu. Štoviše, u većini slučajeva bili su desecima kilometara od polazišta, što bi za to vrijeme bilo vrlo teško učiniti pješice.

Kako piše portal Direct Press, to dokazuje činjenica da se datum na satovima turista nije poklapao s kalendarskim datumom. Od tada nitko nije uspio objasniti ovaj incident.

Ovo nije prvi neobični neobjašnjivi slučaj u planinama Ural. Postoji čak pedesetak mjesta gdje su se takve pojave dogodile. Ako se vratite u 18. stoljeće, možete pronaći zapise o čudnim viđenjima vatrenih kugli na tom području.

ural3

Godine 1927. u blizini Karpinska viđen je neidentificirani leteći objekt u obliku cigare. Zabilježeni su i mnogi drugi slučajevi viđenja NLO-a iznad Urala.

U blizini Sverdlovska pronađeni su ostaci srušenog vanzemaljskog broda koji se i danas smatraju najpouzdanijim dokazom postojanja vanzemaljaca.

Nakon što su pregledali olupinu, unutra su pronašli humanoidno tijelo koje, kako se pokazalo, nema ništa zajedničko s bilo kojim živim bićem na Zemlji. Godine 1998. čak je snimljen i dokumentarni film o ovom slučaju, koji se nalazi pod nazivom tajni KGB-ovi dosjei o NLO-ima.

Ovo nije prvi čudan incident koji se dogodio na području grebena Taganay. Bilo je nekoliko izvješća o električnim kuglama, vatrenim kuglama koje lete iz magle. Također su zabilježene plazma sfere i svjetlosni stupovi.

ural4

I u Velikoj močvari mahovine turistima su često prestajali raditi mobilni telefoni i fotoaparati, ali čim su napustili ovo mjesto, njihov rad je vraćen.

Hoće li misteriozne priče Uralskih planina jednog dana biti riješene ili će zauvijek ostati misterija?

https://dzen.ru

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno