Ponedjeljak 22 Travanj 2024

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Sunce u sebi ima neobjašnjivu strukturu. Zahvaljujući njoj, na Zemlji postoje uvjeti za život

02 Ožu 2024
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sunce u sebi ima neobjašnjivu strukturu. Zahvaljujući njoj, na Zemlji postoje uvjeti za život

Sjećate li se da je 2004., 2010., 2012. i 2019. naše Sunce doživjelo velike baklje i oslobađanje energije? Sve je to rezultiralo negativnim utjecajem na zdravlje ljudi, kao i ozbiljnim prekidima u radu opreme diljem svijeta. Astronomi su prije stotina i tisuća godina znali da mnogi procesi na našem planetu izravno ovise o utjecaju zvijezde. I, shodno tome, kada se redovite oluje događaju na Suncu, to se u potpunosti odražava na Zemlji.

Danas je aktivnost na površini zvijezde u porastu. Koronalno izbacivanje kritične mase plazme u svemir izaziva ozbiljnu zabrinutost među znanstvenicima. Činjenica je da prije nisu prelazili nekoliko desetaka tisuća kilometara. Ali ove godine već je zabilježen stupac plazme i plina na visini većoj od 210 tisuća kilometara iznad površine Sunca. Nakon toga se otrgnuo i otišao u svemir.

scale 1200

                                                                         Najveće izdanje ikada! Strašno lijep snimak.

Izvor fotografije: https://sun1-26.USERAPI.com/impg/uinb-kin9ui7gxmbn2fi4ueton2-rwvg/jx4qawibu9y.jpg?size=2560x2560&qualyity=95&sign=0169835090909090909090909090909090909090 90909090909090s 41DBE312129816F34DE & TYPE = Album

 

Bila je sreća što nije bio usmjeren prema Zemlji ili drugim planetima Sunčevog sustava. Inače bi to moglo dovesti do katastrofalnih posljedica. Razmjere magnetske oluje izazvane takvim fenomenom teško je predvidjeti. A ako aktivnost na našoj zvijezdi nastavi rasti, tada bi u nekom trenutku moglo doći do oslobađanja energije prema Zemlji. Naravno, čovječanstvo će preživjeti ovu kataklizmu, ali neće biti lako.

Ali što se dogodilo sa Suncem? Prema svim predviđanjima s kraja 20. stoljeća, ništa slično se nije smjelo dogoditi, ali stvarnost opovrgava sve te ideje. Kako bi pronašli odgovor, astronomi su nekoliko godina pomno pratili procese na površini zvijezde. Nisu mogli otkriti bilo kakvu periodičnost u aktivnosti Sunca. Čini se da se sve odvija kaotično, bez ikakvog algoritma, odnosno spontano.

Međutim, nedavna istraživanja omogućila su nam da podignemo veo tajne. Pokazalo se da struktura našeg Sunca uopće nije ista kao što se dosad mislilo. Skeniranje zvijezde dalo je mješovite rezultate. Na površini su pronađene visoke temperature. Vruće tvari tvore Sunčevu koronu. Ispod njega je "cool" sloj. Njegova temperatura je samo oko 1800 stupnjeva Celzijusa, što je abnormalno hladno za zvijezdu. U dubinama se odvijaju monstruozni procesi, a temperatura tamo može dosegnuti milijarde stupnjeva.

Nitko od astronoma nije mogao objasniti razlog zašto se površinska temperatura zagrijava na 6-10 tisuća stupnjeva Celzija, zatim postoji sloj s niskim pokazateljima, a zatim počinje strašni pakao. Ovaj dizajn ne uklapa se u ideje znanstvenika o zvijezdama. Nažalost, čovječanstvo nema tehničke mogućnosti za proučavanje susjednih zvijezda skeniranjem slojeva. Dakle, nemoguće je zaključiti je li struktura Sunca jedinstvena ili su sve zvijezde tako građene?

Čini se da netko ili sama priroda koči energiju zvijezde. Da nije baš tog sloja koji upija energiju koja se oslobađa u dubinama Sunca, onda bi Merkur, Venera, Zemlja i Mars ispali kao užarene beživotne kugle. Teško mi je zamisliti civilizaciju koja je sposobna izgraditi strukturu koja pokriva cijelu zvijezdu, ali ako je razina njihovog razvoja dosegla nevjerojatne visine, sasvim je moguće da je ovaj sloj umjetna tvorevina.

nlo flota sunce

Ali pod utjecajem monstruoznih uvjeta, struktura propada, a energija iz dubine se oslobađa pod pritiskom iz dubine zvijezde. Ako je ova hipoteza točna, a obuzdavajući sloj je umjetnog podrijetla, prije ili kasnije će se slomiti, a naše voljeno sunce će apsorbirati dobru polovicu planeta Sunčevog sustava.

No ufolozi nas brzo uvjeravaju da nema razloga za brigu. Tijekom proteklih 20 godina deseci ogromnih NLO-a većih od našeg planeta zabilježeni su u blizini Sunca.

Najvjerojatnije, ljudi nisu jedini koji špijuniraju zvijezdu. Stoga, u slučaju kvarova ili kvarova, letjelice ove civilizacije provode korekcije i obnavljaju problematična područja strukture. Stoga bi zabrinutost izvanzemaljaca da Zemlja nastavi postojati mogla biti istinita. Da, ovo je prilično kontroverzna hipoteza, ali ona barem objašnjava pojavu "hladnog" sloja na Suncu i pojavu divovskih NLO-a u blizini naše zvijezde.

izvor

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno