Subota 16 Listopad 2021

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Tunguska

08 Sij 2011
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

nexuscd_cover_web Nexus magazin je objavio u svom broju Vol. 10, No. 4, na strani 63, pod naslovom The Installation, dio intervjua koji je britanski novinar Graham W. Birdsall snimio nedavno s Valerijem Uvanovom, predstavnikom ruske Akademije za Nacionalnu Bezbjednost.

(izvod)

Graham Birdsall (GB): Šta je vaša zvanična funkcija?

Valerij Uvanov (VU): Ja sam šef Odjeljenja za Istraživanje NLO-a, Nauke i Tehnologije, ruske Akademije za Nacinalnu Bezbjednost, koja je bazirana u Petrogradu.

GB: Da li je to zvanična vladina organizacija?
VU: Naravno da jeste. Ja imam samo dva čovjeka iznad sebe, a oni su direktno odgovorni predsjedniku Putinu.

BirdsallGraham GB: Čime se bavite?

VU: Naše istraživanje je je podjeljeno na dva dijela. Prvo – neprestano skupljanje podataka koji dolaze iz cijelog svijeta, a onda njihovo sortiranje u  “žutu” ili “crvenu” kategoriju. Ti podaci se onda dalje raspodjeljuju raznim drugim odjeljenjima po cijeloj Rusiji.

Drugi dio našeg rada potekao je iz pitanja postojanja NLO – naravno, mi znamo da oni postoje, ali ne znamo šta se krije iza te njihove aktivnosti i kakvi su njihovi interesi. To je trenutno naš najvažniji zadatak tj. ono čemu poklanjamo najviše pažnje.

GB: Nešto prije nego smo počeli sa snimanjem ovog intervjua pomenuli ste par interesantnih detalja u vezi eksplozije u Tunguskoj, 1908.g. Možete li sada da opet da kažete šta je bio pravi uzrok te eksplozije?

Valerij_Uvanov

 

 

VU: Mi sa sigurnošću znamo šta je bio uzrok. Radilo se o meteoru, međutim, taj meteor je bio pogođen … recimo…nekom vrstom projektila. Taj projektil je bio ispaljen iz jedne instalacije, tj. baze. Mi ne znamo ko je tu bazu sagradio ali ona je sagrađena veoma veoma davno i nalazi se u Sibiru, nekoliko stotina kilometara sjeverno od Tunguske pokrajine. Ovo mogu sa sigurnošću da tvrdim jer  pouzdano znamo da se u tom regionu dogodilo nekoliko eksplozija. Reći ću vam i ovo, posljednji put kad je iz ove instalacije ispaljen projektil i pogođen meteor, bilo je u ponoć između 24 i 25 septembra, prošle godine. To je poznato i nekim američkim krugovima, koji su pratili ovaj događaj.

GB: Izvinjavam se, ali meni to sve nekako zvući kao naučna fantastika.

VU: Znate, Graham, mi inače kad razgovaramo o suštinskim aspektima pozadine svega ovoga, mi to činimo samo s onima koji razumiju i prihvataju – i odgovornost koja ide zajedno sa tim. Znate, mi ovdje imamo posla s tehnologijom koja je daleko ispred naše, i koja je u stanju da čini stvari koje mi još uvijek ne možemo.

GB: Možete li biti malo više specifični u vezi tačne lokacije gdje se ta baza nalazi?

VU: Kada pronađete na karti mjesto u Tunguskoj, gdje se ova eksplozija dogodila, na jugoistoku ćete vidjeti poznato Bajkalsko jezero. Iza njega se prema sjeveru proteže ogromna pustara veličine nekih 100 000 km2. To područje je veoma slabo naseljeno, nema ni gradova ni sela. Tamo smo pronašli tu bazu.

… Sada ću da budem otvoren i kažem da ova baza ima i neku vrstu vlastitog energetskog sistema, kojeg smo mi uspjeli da lociramo.

Za vrijeme sukoba u bivšoj Jugoslaviji po prvi put smo primjetili pojačanu emisiju energije iz tog postrojenja, odnosno, baze. Za nas je ovo bilo jedno nevjerovatno otkriće, mada već od prije pouzdano znamo da je ta baza u nekoj vrsti interakcije sa socijalnim previranjima i ratovima.

(Sjećamo li se one baterije iz filma the Matrix?!? prim.prev.)

Veliki dio naših istraživanja čini i pretraga prastarih spisa. Tako smo pronašli i zapise Echutin Apposs Alanhor, koje jednostavno nazivamo Alanhor spisima, i koji su prema našim procjenama stari najmanje 4000 godina. Ono što je najnevjerovatnije je to što je u njima jednim naučnim jezikom opisano sve što se tu dešava.

Ja sam posjetio to područje dva puta. Prvi put su naši detektori otkrili veoma visok nivo radijacije. Moram da priznam, bilo je veoma opasno jer nismo nikako mogli da se zaštitimo od nje.

Nekoliko lokalnih žitelja znaju dosta toga o tom postrojenju, čak su nam detaljno opisali i nacrtali metalne tvorevine koje su tamo vidjeli. Ovi ljudi, članovi njihovih porodica i njihove životinje, svi pate od radijacione bolesti.

Još ću nešto da vam kažem u vezi Tunguske eksplozije, što vjerovatno nikada prije niste imali priliku da čujete. Sva živa bića su već bila napustila taj region dva mjeseca prije nego što se eksplozija dogodila.

 

izvor: galaksija.com

 

tunguska, misterija, tunguske, eksplozije, Valerij, Uvanov

O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno