Subota 16 Listopad 2021

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

ORUŽJE OPASNIJE OD NUKLEARNOG

05 Kol 2011
(Reading time: 7 - 13 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 rus
SERGEJ ŠATOHIN

Klimatsko oružje je užasnije od nuklearnog

Poznati ruski znanstvenik i javni djelatnik govori o problemima razvoja i primjene zastrašujućeg oružja za masovno uništenje.

Radarski kompleks HAARP na Aljasci radi punim kapacitetom. Prema mišljenju niza stručnjaka ispitivanja američkog sustava PRO nove generacije, pored geostrateških posljedica prijete čovječanstvu kozmičkom ekološkom katastrofom.

 

Za utemeljitelja oružja treće generacije smatra se Nikola Tesla, čiji su eksperimenti u području električnih polja visokih energija šokirali suvremenike. Još početkom prošlog stoljeća rekao je da bi točno proračunatim energetskim udarom mogao “raspolutiti” Zemljinu kuglu. Mnogi ugledni znanstvenici popratili su to sa osmijehom, a on je neočekivano prekinuo opasne eksperimente i, kako se pretpostavlja, osobno uništio svoju laboratoriju, dok su njegovi proračuni tajanstveno nestali.

Prošle su desetljeća i 1992. godine Pentagon počinje graditi radarski kompleks HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) na Aljasci. Kompleks je formalno bio namijenjen za proučavanje ionosfere, a kako tvrde stručnjaci, faktički je postao osnova PRO nove generacije.

Objekt na Aljasci predstavlja ogromno antensko polje koje se sastoji od 360 emitera postavljenih na 180 antena visine 20 metara, i pet generatora ukupne snage 16 megavata. Objekt se može usporediti sa ogromnom mikrovalnom pećnicom koja trenutno može zagrijavati ionosferu iznad bilo koje točke Zemljine lopte i stvarati umjetnu plazmu. U suštini, sve je mnogo kompliciranije i, nažalost, opasnije.

Dovoljno je reći da antene kompleksa mogu generirati valove ultraniske frekvencije (ELF) koje ne samo da znatno proširuju mogućnosti vojne veze nego i izravno utječu na organizam, prije svega na funkcije mozga.

Ruski vojni stručnjaci su još sredinom devedesetih fiksirali rad HAARP-a po Moskvi i nekim područjima Sjevernog Kavkaza upravo valovima u dijapazonu ELF.

Kompleks HAARP vremenom je objedinjen s najmoćnijim radarom PRO na bazi SAD, na Grenlandu i raketnom stanicom “Globus 2″ u Sjevernoj Norveškoj, čime je obrazovan svojevrsni trokut koji praktično kontrolira čitav Arktik i susjedne teritorije.
Dosta dugo Pentagonu nije polazilo za rukom da počne sa ispitivanjima HAARP-a zbog vala prosvjeda u SAD, Kanadi, zatim i Sjevernoj Europi, protiv te “vojno-znanstvene stanice”, čiji eksperimenti mogu dovesti do globalne katastrofe zbog nuspojava nepredvidljivog djelovanja na atmosferu, seizmičku aktivnost, a prema tada izrečenim pretpostavkama i na ozonski omotač Zemlje.
Ipak, kompleks je pušten u rad sredinom devedesetih počela su probna ispitivanja, a 2004. godine počeo je sa radom čitav trokut: Aljaska – Grenland – Norveška.

Zračenje HAARP-a izravno utječe na zemljinu atmosferu, njezinu ekologiju i seizmičku aktivnost. Pritom taj utjecaj se zasad ne može prognozirati.

Ovaj kompleks najaktivnije je radio 2008. godine, koja je bila rekordna po snježnim padavinama. Snijeg je pao čak iu Africi, gdje ga oduvijek nije bilo, a SAD su bile zametene. Znanstvenici u Kini i Indiji registrirali aktivno otopljavanje leda na Himalaji. Prognozirane su do sada neviđene poplave i najrazorniji potresi poslije kojih će otpočeti tehnološke katastrofe …

Sergej Antonovič, 10. travnja na televiziji “NTV” prikazana je emisija “Otvoreno priznanje” posvećena problematici takozvanog “klimatskog oružja” u kojoj ste i Vi sudjelovali. Treba pozdraviti sam fakt osvjetljavanja ove teme na jednom od središnjih televizijskih kanala, ali, kako se ispostavilo, prilično ozbiljan dio od onoga što ste govorili novinarima nije ušao u emisiju. Ili su vaše mišljenje smatrali suviše kategoričnim ili okvir samog programa nije omogućio da se ono šire predstavi. Dakle, da pokušamo kompenzujemo tu nedorečenost …

Hvala vam što mogu da iznesem svoje mišljenje o ovoj aktualnoj temi. Još u travnju 2010. godine bio sam sudionik konferencije “Klima i politika” posvećene globalnim promjenama klime, koja je održana u Moskvi pod okriljem Vijeća Federacije. Sudionici te konferencije su podijelili: jedni su priznavali postojanje i razvoj klimatskog oružja, drugi – potpuno negirali. Očigledno da su autori televizijske emisije koju ste pomenuli nastojali održati ravnotežu između ova dva oprečna gledišta.

Što je klimatsko oružje? Otkud ono

Govoreći o početku nastajanja klimatskog oružja treba spomenuti genijalnog znanstvenika Nikolu Teslu. To je bio svestran, sveobuhvatan, temeljit znanstvenik koji je svoje vrijeme prevazišao za čitav vijek. On je iznio ideje o novim fizičkim principima djelovanja na ionosferu koju čini zona oko Zemlje, u prostoru 50 kilometara iznad njezine površine. Tesla je skrenuo pažnju da ako se umjetnim putem djeluje na ionosferu, onda se može utjecati i na klimu, tj.. na niže slojeve atmosfere. To je teorijski postulat. Njegova je također i ideja o bežičnom prenošenju energije.

Međutim, Nikola Tesla nije bio samo teoretičar nego i praktičar. On je realizirao mnogo “čuda”: dobivanje postojane umjetne kuglaste munje, osvjetljavanje neba noću iznad oceana na tisuću kilometara, kao i mnoga druga. Kao što je poznato, jedna od verzija Tunguske eksplozije 1908. godine – rezultat je neopreznog Teslinog eksperimenta. Nedugo pred smrt on je izjavio da može zapaliti nebo. Na bazi svojih proučavanja govorio je o mogućnosti stvaranja nevidljive kupole iznad bilo koje zemlje ili teritorije, nepropusne za prodiranje bilo kakvih letećih uređaja io laserskom oružju io “elektronskom” topu io mnogim drugim vrstama oružja.

On je početkom XX. stoljeća na otoku Long Island nedaleko od Njujorka sagradio 50-metarsku konstrukciju tornja sa ogromnim bakrenim tanjurom na vrhu. Pojačivačke odašiljač nalazio se u oknu ispod kule na dubini od 40 metara. Tim objektom on je stvarao umjetne munje i izvodio druge eksperimente sa atmosferom. Novi fizički princip djelovanja na klimu nazvao je “rezonantni efekt”.

A u naše vrijeme na njegovim idejama temelji proučavanje principijelno novog superoružja “Harfa” – “auroralna rezonantna fazirana antena”. Na određenom zatvorenom prostoru izgrađuje se nekoliko desetaka ili stotina antena, a kao rezultat njihovog sinkroniziranog rada odvija se dodatna ionizacija određenog segmenta atmosfere.

Da li je on djelovao u interesu vojnoindustrijskog kompleksa SAD-ovog vremena?

Drugačije bih to rekao. On je radio za znanost, na proučavanju novih fizičkih principa – upravljanja klimom. Rukovodio se logikom znanstvenog istraživanja i realizacije svojih ideja. Nikola Tesla pripada tipu znanstvenika – objektivista slobodnih glede ideološke motivacije. A vojno rukovodstvo SAD bilo je, naravno, zainteresirana za praktične rezultate njegove djelatnosti.
Njegovi dnevnici i rukopisi nestali su pod nerazjašnjenim okolnostima. Ali, u svakom slučaju, realizirajući programe stvaranja i primjene klimatskog oružja Amerikanci koriste Tesline ideje i dostignuća. Godine 1985. Amerikanac Bernard Istlund dobio je patent za izume koji razvijaju Tesline ideje. Mnogi znanstvenici smatraju da se upravo na tom patentu bazira američki vojni program “HAARP”. Ova kratica u prijevodu na ruski glasi – program za proučavanje visokofrekventne ionosfere.

Ali, koliko znam, takva proučavanja američka strana predstavlja kao znanstvenoistraživačke djelatnost u proučavanju klime i polarne svjetlosti.

Naravno, Amerikanci službeno maskiraju svoja proučavanja kao istraživanje atmosfere u miroljubive svrhe i na sve načine opovrgavaju vojnu namjenu programa.

Ali da bi se razumio pravi smisao i razmjere današnje primjene Teslinih ideja od strane Sjedinjenih Američkih Država treba spomenuti vrlo zanimljivu knjigu poznatog znanstvenika Nikolasa Begića i novinarke Džini Manning “Nikola Tesla i njegovo đavolje oružje – glavna vojna tajna SAD”. Naziv knjige govori sam za sebe. Knjiga je napisana u jeku “hladnoga rata”, sada je prevedena na ruski jezik i nalazi u slobodnoj prodaji. A u sovjetsko vrijeme i pored pristupa specijaliziranim knjižnicama nisam uspio je dobiti na slobodan uvid.

Kasnije je Nikolas Begić izjavio da je uspoređujući opise rada Nikole Tesle i karakteristike patenta B. Istlunda shvatio da je “HAARP” od samog početka bio objekt kopnenog sustava oružja “rata zvijezda” za vrijeme “Hladnog rata”. Prema tome, američko protivsatelitsko oružje stvoreno je u okviru ovog projekta.

Na vojnu namjenu programa ukazuje i činjenica da su sam projekt pokrenule Ratno zrakoplovstvo i Ratna mornarica SAD. Predsjednik akademije za geopolitička pitanja, general – pukovnik Leonid Georgijevič Ivašov obratio je pažnju da je u strukturi Pentagona najviše čuvan u tajnosti “Sektor budućeg naoružanja”, koji se sastoji od dva departmana: klimatskog “S” i političkog “R”. Samo to je dovoljno da bi se razumjela isključiva vojna namjena “HAARP-a”.

Što je zapravo “HAARP”?

Gigantski objekt zračenja ultravisokih frekvencija površine 13 hektara, koji se sastoji od nekoliko stotina fazno postavljenih antena “Haarpa” te lokatora, radara i moćnog računala. Objekt se nalazi u mjestu Gakoni na Aljasci. Kompleks djeluje na atmosferu navođenjem snopa elektromagnetskih valova u potrebnom smjeru. Energija emitiranih radiovalova pruža mogućnost za koncentraciju energije u granicama koje su ranije bile nedostižne za sva energetska postrojenja. Snaga sustava iznosi oko milijardu vati. Energijom koju objekt zrači mogu stvoriti leće i spektri u atmosferi promjera desetine i stotine kilometara iznad određene teritorije Zemljine kugle.

Da li je objekt na Aljasci jedini ili Amerikanci imaju čitavu mrežu antena “Haarp-a”?

Poligon “Gakoni” na Aljasci nije jedini. Još jedan objekt se nalazi na teritoriju Norveške, blizu grada Tromsa. Treća komponenta koja zatvara taj krug, nalazi Grenlandu. Sa ta tri objekta obrazovano je zatvoreno kolo neograničenog djelovanja na prostor oko zemlje.

Postoje podaci da departman “S” ima meteorološke laboratorije, a također i kompleks na Bermudskim otocima. Njemu je na raspolaganje stavljen brod-krstarica “Virdžinija” prepun elektroničke i druge tajne opreme.

Je li sav taj sustav razvojni sustav upravo klimatskog oružja? Nisu li objekti koje ste pomenuli dostignuća uže usmjerenosti? Kao što ste rekli, mnogi ne vjeruju u samo postojanje klimatskog oružja.

Analiza općih podataka dostupnih za otvoreni uvid u karakteristike i značajke antene “Harfa”, kao iu karakter “znanstvenih” istraživanja na navedenim poligonima dopušta se izvesti siguran zaključak o postojanju klimatskog oružja.

Publikacije u inozemnoj štampi, posebice u američkim i engleskim izdanjima, potvrđuju postojanje ove vrste oružja. Desilo se da su i među znanstvenicima nehotično procurile informacije o ispitivanjima klimatskog oružja, pošto u znanosti nije moguće sve apsolutno držati u tajnosti. Dozvoliću sebi skepticima koji ne priznaju postojanje klimatskog oružja postavim neretoričko pitanje: s kojim ciljem Sjedinjene Američke Države troše stotine milijardi dolara za te programe? Za proučavanje polarne svjetlosti? To je ozbiljna stvar.

Uzgred, još 1974. godine Generalna Skupština UN zabranila je korištenje ekološkog oružja. Ekološko oružje je – to isto klimatsko oružje. Prema tome, na svjetskom nivou je potvrđen fakt razvoja klimatskog oružja.

Kakve su mogućnosti i područje primjene “HAARP-a”?

Tim sustavom se može ostvariti efekt zagrijavanja i hlađenja određenih područja zemljine površine, a također se mogu inicirati proloma oblaka ili, obrnuto, odsutnost oborina. U područje primjene ovog sustava spada i djelovanje na kanale veze mogućeg protivnika, radio lociranje izvan horizonta, uspostavljanje radio veza s podmornicama, uništavanje svih letećih objekata, izazivanje kvara elektroničke opreme kozmičkih aparata i objekata na zemlji, provociranje havarija u električnim mrežama i još mnogo toga .

Postoji pretpostavka da je “HAARP” sem toga i psihotrono oružje, sposobno da djeluje na psihičko i moralno stanje ljudi određenog regiona planete.

Eto, takva je sada dominacija gigantskog sustava jedine supersile. A reakcije na taj sustav u svijetu praktično nema. Amerikanci smatraju da su sa svoja tri poligona već dostigli kapacitete koji im omogućuju da utječu na klimu polovice planeta.

A šta je sa iniciranjem potresa? Jer, još su bolni i svježi utisci od potresa blizu obale Japana u ožujku ove godine i tsunamija koji je za njim uslijedio. Na razini pretpostavki neki analitičari iznose mišljenje da su SAD umjetno stvorile zemljotres u cilju uklanjanja ekonomskog konkurenta.

Nije isključeno da su tsunami u jugoistočnoj Aziji 2004. godine i tsunami ove godine u Japanu, koji je izazvao katastrofu na nuklearnoj elektrani “Fukushima”, isprovocirani.

Neki znanstvenici tvrde da “HAARP” može izazvati i potrese. Ako su poznate točke nestabilnosti na spojevima tektonskih ploča, onda se, teoretski, pomoću visokofrekventnih valova može inicirati oslobađanje tog intenziteta. Mada, potres može izazvati na određenom mjestu iu određeno vrijeme i drugim više “klasičnim” metodama, naprimjer, ubacivanjem nuklearnog naboja male snage u zonu seizmičke nestabilnosti. Umjetna eksplozija izaziva vibracije zemljine kore.

Zanimljivo je pogledati razdoblje suparništva dvije supersile u vrijeme “hladnog rata”. Postojala su sovjetska tajna proučavanja koja su kao odgovor na slična djelovanja Amerikanaca podrazumijevala postavljanje podzemnih eksplozija određenog kapaciteta, naprimjer, u Tihom oceanu, radi stvaranja valova cunamija koji su pokrivali priobalnu teritoriju potencijalnog protivnika.

Ako je velika vjerojatnost da su Sjedinjene Države djelovale na Japan, onda nešto slično može očekivati ​​i Rusija.

Moguće je da su anomalije žege, a zatim suša i požari koje je ona prouzročila u Rusiji 2010. godine bili uvjetovani primjenom klimatskog oružja protiv naše zemlje. U svakom slučaju tu vjerojatnost ne treba isključiti.

Satelit može obavljati funkcije prijamnika i predajnika energije koju zrače antene “HAARP” i prenoseći signal na usmjerenu zonu stvara jonsko leća na znatnom dijelu teritorije Rusije. U razgovorima sa visoko kvalificiranim stručnjacima i znanstvenicima više puta sam imao prilike da čujem da ako se sa tri poligona antena “HAARP” impulsi usmjere u jednu točku ionosfere, u kotaču, naprimjer, iznad Moskve, može se dobiti “efekt” koji smo imali u ljeto 2010. godine u Rusiji. U ovoj verziji za stručnjake nema ničeg fantastičnog.

Pritom naša zemlja sada nije u stanju fiksira slična djelovanja zbog degradacije ukupne razine tehničkih i vojnih potencijala, a koja se desila u posljednjih 20 godina. Nažalost, mi sada možemo samo nagađati i pravimo inačica. Ne možemo dokazati. Međutim, kada bi naša zemlja posjedovala tehnička sredstva za otkrivanje primjene klimatskog oružja, onda potencijalni protivnik ne bi smio čak ni pomisliti o mogućnosti primjene klimatskog oružja. To je cijena “liberalnih” reformi i ignoriranja nacionalnih interesa za ljubav “opšteljudskih” vrijednosti.

Da li se u Rusiji radi na proučavanju analognom američkom?

U sovjetsko vrijeme na 150 kilometara od Nižnjeg Novgoroda bio opremljen jedinstven kompleks “Sura”, mada su njegove mogućnosti bile znatno niže od “HAARP-a” Prema informaciji kojom raspolažem taj kompleks i sada postoji, ali već dugo ne razvija, zastarijeva. Radarska postaja koja se u sovjetsko vrijeme gradila u Krasnojarsku mogla bi se po karakteristikama usporediti sa “HAARP-om”, ali u vrijeme Gorbačova, zatim Jeljcina ta stanica je uništena. Svi projekti sovjetskih znanstvenika u tom području u vrijeme Jeljcina izvezeni su u inozemstvo, što je zapravo zločin.

Mi sada nemamo programe koji bi suzdržavali američki razvoj, a sa gledišta razvoja naoružanja XXI vijek biće drugačiji. U vrijeme predsjednika Obame Amerikanci demonstriraju sumnjivu miroljubivost u pitanjima smanjenja nuklearnog naoružanja. Povodeći se za tim Rusija nastavlja smanjivati ​​svoj nuklearni arsenal. Međutim, Amerikancima možda neće biti potrebno nuklearno oružje jer imaju znatno moćnije koje za sada ne podliježe klasifikaciji. Kako ga nazvati? Kao nuklearno, kemijsko i bakteriološko – oružje za masovno uništenje? Ja bih klimatsko oružje definirao ovako: oružje za globalno uništenje.

Koje se mjere u takvim uvjetima mogu poduzeti?

Nabrojaću samo nekoliko. Na državnoj razini potrebno je pristupiti otkrivanju uzroka prirodnih anomalija i katastrofa. Na međunarodnoj razini – pokrenuti pitanje o planovima za razvoj i primjenu klimatskog oružja SAD, koji predstavljaju opasnost za čitavo čovječanstvo.

Što se tiče civilne oblasti današnje Ministarstvo za prirodne resurse ne ostvaruje funkcije sveobuhvatne ekološke analize. Neophodno je formiranje ministarstva za ekologiju Rusije koje bi imalo laboratorije i sektore za znanstvenoistraživački rad na suprotstavljanju vojnim ciljevima potencijalnih protivnika. A pošto se mogući ratovi već nazivaju ekološkim, onda je takvo ministarstvo apsolutno neophodno i aktualno.

U cilju zaštite državnih interesa Rusije potrebno je u potpunosti reanimirati vojni program za razvoj klimatskog oružja te sredstava za otkrivanje i zaštitu od njega, koji je ostvarivan u sovjetsko vrijeme. Također treba odustati od daljnjeg smanjenja nuklearnog oružja, kao jedinog danas suzdržavajućeg faktora primjene klimatskog oružja protiv naše zemlje.

 

Preuzeto sa

razotkrivanje.net

izvor

Aleksandar Metanoja

 

 

 

najrazornija, oružja, na, svijetu, klimatsko, oružje

predstavljaju, opasnost, za, čitavo, čovječanstvo.

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno