Utorak 5 Prosinac 2023

Pretraga

Tajna društva

Uočenost NLO-a predsjednika Jimmyja Cartera

07 Lip 2021
(Reading time: 5 - 9 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Jimmy Carter jedan je od dvojice američkih predsjednika koji su izvijestili da su vidjeli NLO prije nego što su postali predsjednik. Kasnije je rekao, "Bilo je to najdivnije što sam ikad vidio. Bilo je veliko, bilo je vrlo svijetlo, promijenilo je boje i bilo je približno mjesečeve veličine. Gledali smo ga deset minuta, ali nitko od nas mogao shvatiti što je to. Jedno je sigurno, nikad se neću sprdati s ljudima koji kažu da su na nebu vidjeli neidentificirane predmete. "

 CarterReport1                                                               Stranica 1 izvornog rukom napisanog izvještaja guvernera Georgije Jimmyja Cartera
                                                                             1973. (Zasluga: Grant Cameron, PresidentialUFO.com) 

 CarterReport2

                                          Stranica 2 izvornog rukopisnog izvještaja koji je 1973. godine izradio guverner Georgije Jimmy Carter.                                                                     

Kao što je već spomenuto, Jimmy Carter jedan je od dvojice američkih predsjednika koji su izvijestili da su vidjeli NLO prije nego što su postali predsjednik. U raznim prepričavanjima viđenja ispričanim tijekom godina, bilo je mnogo predmeta o Carterovom viđenju koji su netočno zabilježeni. Kasnije će se također dogoditi brojne pogreške u ocjeni istraga viđenja.

Prva pogreška počinjena u snimanju Carterovog viđenja NLO-a odnosila se na datum kada se viđenje dogodilo. Viđenje je prvi podnio tadašnji guverner Jimmy Carter 18. rujna 1973. godine, na temelju zahtjeva Haydena C. Hewesa, direktora Međunarodnog ureda za NLO. Datum koji je Carter dao u svom izvješću o viđenju bio je listopad 1969. Kasnija istraživanja pokazala su da je stvarni datum vjerojatnije bio 6. siječnja 1969. Neki ljudi koji su izvještavali o Carterovom viđenju čak su koristili i datum 1973. kada je Carter podnio detalje viđenja kao datum događaja.

Druga pogreška koju su pripovjedači počinili u vezi s viđenjem NLO-a 1969. bila je ta što Carter u vrijeme viđenja nije bio guverner Gruzije. 76. guverner Gruzije postao je tek 12. siječnja 1971. godine.

Carterovo viđenje NLO-a započelo je malo nakon mraka u noći bez vjetra. Jimmy Carter stajao je ispred Lavljeg kluba u Learyju u državi Georgia i čekao da započne sastanak. Odjednom su on i deset ili više svjedoka ugledali crvenu i zelenu kuglu koja je zračila zapadnim nebom. Carter je opisao objekt za koji se "činilo da se iz daljine kreće prema nama, zaustavlja se, djelomično se odmiče, vraća se, a zatim odlazi. Prvo plavkasto; zatim crvenkasto - svijetlo - nije čvrsto".

"Ponekad je bio", izvijestio je Carter, "bio sjajan poput mjeseca i otprilike velik poput mjeseca - možda nešto manji. Objekt je bio svjetleć; nije bio čvrst."

U intervjuu za ustav u Atlanti Carter je opisao dirljivu prirodu događaja. Opažanje je opisao kao "vrlo izvanredan prizor". Ovo je važan događaj, jer su mnoge skeptične istrage provedene na Carterovoj viziji pokušale taj događaj prikazati kao ho-hum pojavu. Niti jedan opis Carter-ovog događaja nikada ga nije opisao kao ho-hum.

Majka Jimmy Carter Lillian također je potvrdila da je Carter bio jako impresioniran onim što je vidio. "NLO je ostavio ogroman dojam na Jimmyja" , izjavila je. "Mnogo mi je puta govorio o tom viđenju. Uvijek je bio prizeman dječak bez gluposti, a njegovo je viđenje, što se mene tiče, čvrsto kao novac u banci."

Carter je, zapravo, mnogo puta opisao viđenje NLO-a u godinama otkad se to dogodilo. U svim slučajevima, uključujući i najnovije poznate priče o sveučilištu Emory 1997. godine, Carter nikada nije odustao od spektakularne prirode događaja. Također nikada nije priznao da je bio pogrešno identificiran prirodni fenomen.

Carter je procijenio da je objekt udaljen tristo do tisuću metara. Procijenio je da je događaj trajao 10 minuta. Tada je predmet nestao. Carter je bio toliko impresioniran viđenim, da je svoje dojmove o događaju zabilježio na tada magnetofon.

U narednim godinama vodila se velika rasprava o tome što je bio NLO. Skeptični ljubitelji NLO-a, poput Roberta Sheaffera, trudili su se objasniti viđenje Jimmyja Cartera, navodeći da je Carter gledao planet Veneru. Sheaffer, potpredsjednik NLO-ovog pododbora za znanstveno istraživanje tvrdnji paranormalnog, napisao je svoju pretpostavku o tome što su objekt Carter i ostali vidjeli u časopisu Humanist Magazine u srpnju 1977. Mnogi "istraživači" NLO-a koji žele pokazati da i oni također mogu "diskriminirati"

Drugi su brzo zakoračili naprijed da ospore točnost Shaefferove tvrdnje. Sheaffer-ov odgovor na ove izazove na kraju je njegovo Venerovo objašnjenje pretvorio iz klimavog u bizarno. Na primjer, Sheaffer je tvrdio da su istraživači NLO-a osporavajući njegove zaključke bili pogrešni jer su se oslanjali na svjedočenja očevidaca, a svjedočenje očevidaca je nepouzdano. Postoje, napisao je Sheaffer, "svezak znanstvenih analiza koji dokumentiraju nepouzdanost neutemeljenih svjedočenja ljudskih očevidaca". Ipak je Sheaffer, u vlastitoj analizi slučaja,

U odgovoru na pismo koje je Jon Beckjord napisao Skeptical Inquireru, objavljeno u Zimskom 1980-81 Skeptical Inquirer, Sheaffer je citirao četiri knjige i članke na koje se Beckjord mogao pozvati, a koji bi vam pokazali da "ne možete potkrijepiti neutemeljeno svjedočenje nominalnom vrijednošću. "

U samo sljedećoj rečenici svog odgovora, Sheaffer se povukao pred svjedočenjem očevidaca. "Primjećujem da Beckjord propušta spomenuti", napisao je Shaeffer, "da se mnogi zagovornici NLO-a slažu sa mnom da je Carter-ovo viđenje NLO-a vrlo loše i da je još jedan Gruzijac koji stoji s Carterom, kao što to jasno pokazuje moj humanistički članak, [bio] prilično ne impresioniran svjetlošću koju su vidjeli na nebu ". Shaeffer-ov zaključak o Veneri oslanjao se na pretpostavku da je Carterovo svjedočenje očevidaca bilo netočno, ali su ostali izvještaji očevidaca bili točni.

Na kraju, sigurno je zaključiti da objekt nije bila Venera, bez obzira koliko iskaz svjedoka mogao biti loš. Pregled dokaza pokazao bi:

• Venera je bila na jugozapadnom nebu 6. siječnja 1969., a ne na zapadu kako tvrdi Sheaffer. Carter koji je proveo satove, dok je u mornarici satove provodio u krstaricama i razaračima, kao časnik navigacije, snimajući zvijezde sekstantom, izjavio je da se objekt nalazio na zapadnom nebu.
• Carter je opisao objekt kao "veličinu mjeseca" ili "nešto manju od prividne veličine mjeseca". Venera se nikada ne pojavljuje na ovaj način.
• Venera se u to vrijeme nalazila između 15 i 21 stupnja iznad horizonta u 19:15 sati. Carter, obučeni promatrač izjavio je da je objekt bio 30 stupnjeva iznad horizonta ili gotovo dvostruka visina Venere u to vrijeme.
• Sloboda je Veneru opisala kao "najsjajniju" na dotični datum. Nije bilo najblistavije.
• Svjedoci su izjavili da je objekt nestao nakon 10 minuta ili u 19:25 sati, Venera je te večeri bila vidljiva na vedrom nebu do 21:20 sati. Da je to bila Venera, još bi bio vidljiv još jednom 115 minuta nakon što su svjedoci tvrdili da je nestao na vedrom nebu. Tijekom ovih 115 minuta planet Venera povećao bi se sjaj (ne bi nestao) kako se približavao horizontu. Venera ne nestaje i bila bi eliminirana kao osumnjičena istragom razreda astronomije šestog razreda.

Bez obzira na ono što je budući predsjednik vidio te hladne vedre noći 1969. godine, to ga je jako impresioniralo. O tom viđenju govorio je mnogim ljudima, uključujući svog tajnika za tisak Jodyja Powella. Upitan o NLO događaju, Powell je rekao: "Sjećam se da je Jimmy rekao da je, zapravo, noću vidio čudno svjetlo ili objekt na nebu za koji se nije činilo da je zvijezda ili planet ili bilo što drugo što bi mogao objasniti. to je vaša definicija Neidentificiranog letećeg objekta, pretpostavljam da je to točno ...

Mnogo godina nakon što je bio predsjednik, Carter bi i dalje detaljno opisao događaje kojima je svjedočio. Na primjer, 24. rujna 1997. Carter je govorio na 16. godišnjem sastanku gradske vijećnice Emory u Atlanti. Kad je započela sesija pitanja i odgovora, prvo pitanje bilo je o viđenju NLO-a koje je Carter doživio prije 28 godina. Kao i u toliko prethodnih prilika, Carter je detaljno opisao ono što je vidio. U zaključku priče to je i izjavio"nije znao za vanzemaljce i nije mislio da se bilo tko nalazi na NLO-u koji je vidio."

Razgovor o NLO-u kampanje

Na konferenciji guvernera Juga nekoliko godina nakon viđenja, Carter je izjavio: "Više se ne smijem ljudima kad kažu da su vidjeli NLO-e. I sam sam ih vidio. Bilo je to najdivnije što sam ikad vidio. bio velik, bio je svijetao, mijenjao je boje i bio je otprilike veličine mjeseca. "

1975. Carter je ponovno spomenuo NLO dok je vodio kampanju za predsjednika. Rekao je novinaru Washington Posta, "Svjetlo se pojavilo i nestalo na nebu. Postajalo je sve svjetlije i sjajnije ... Nemam pojma što je bilo ... Mislim da me svjetlost mamilo da trčim u kalifornijskoj primarnoj školi."

U lipnju 1976., National Enquirer je citirao Jimmyja Cartera kao obećavajućeg: "Ako postanem predsjednik, učinit ću sve podatke ove zemlje o viđenjima NLO-a dostupnim javnosti i znanstvenicima. Uvjeren sam da NLO-i postoje jer ja vidjeli jedno. "

 izvor
http://noufors.com/President_Jimmy_Carter%27s_ufo_sighting.html

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno