Srijeda 24 Travanj 2024

Pretraga

Tajna društva

Isaac Newton vjerovao je da Velika piramida sadrži ključ Apokalipse

25 Stu 2022
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Isaac Newton vjerovao je da Velika piramida sadrži ključ Apokalipse

Radovi prodani na Sotheby'su dokaz su istraživanja britanskog znanstvenika o drevnim Egipćanima i Bibliji

Poruke o nadolazećoj apokalipsi koje se mogu dekodirati pomoću arhitektonskih mjera?

Ključevi misterija Biblije pronađeni u Velikoj egipatskoj piramidi?

 

Sve ovo može izgledati kao besmislica, daleko od svijeta znanosti. No za Isaaca Newtona to su bile prave opsesije, detaljno opisane na tri stranice novčanica koje su nedavno prodane u Sotheby'su za 378.000 funti (oko 504.700 dolara).

“Pokušao je pronaći dokaze za svoju teoriju gravitacije, ali je također vjerovao da stari Egipćani posjeduju tajne alkemije, koje su u međuvremenu izgubljene”, rekao je Gabriel Heaton, stručnjak za rukopise Sotheby’sa, dopisnici Observera Harriet Sherwood.

"Danas se ova područja proučavanja čine različitima, ali Newtonu u 17. stoljeću nisu tako izgledala."

Mnoge Newtonove neobjavljene bilješke o alkemiji, okultnim stvarima i biblijskoj apokalipsi pojavile su se tek nakon njegove smrti 1727. U vrijeme samog britanskog učenjaka, crkveni bi vođe mnoge njegove ideje o ovim stvarima smatrali heretičkim.

Njegovi potomci pobrinuli su se da vrlo malo ljudi vidi ove papire, jer su oni bili riznica kompromitirajućih dokaza o ovom čovjeku," kaže Sarah Dry, autorica knjige The Newton Papers: The Strange and True Odyssey of Isaac Newton's Manuscripts, "... Njegovi su dokumenti bili puni dokaza koliko su njegovi pogledi bili heretični."

Newton je možda najznačajnija figura znanstvene revolucije 16. i 17. stoljeća. Formulirao je tri zakona gibanja koji su u osnovi moderne fizike, otkrio da se bijela svjetlost sastoji od različitih boja svjetlosti i pomogao u razvoju brojevnog sustava, među mnogim drugim dostignućima.

isacenew1

Newton je počeo proučavati piramide 1680-ih. U to je vrijeme bio u samonametnutom egzilu u svojoj obiteljskoj kući, Woolsthorpe Manor u Lincolnshireu, oporavljajući se od napada na njegov rad od strane Roberta Hookea, znanstvenog rivala i člana prve znanstvene organizacije Kraljevskog društva. Bilješke su spaljene po rubovima - oštećenje se pripisuje Newtonovom psu Almazu, koji je prevrnuo stol i srušio svijeću.

Poput nekih drugih europskih znanstvenika njegova doba, Newton je vjerovao da su stari Egipćani imali znanje koje je izgubljeno tijekom stoljeća.

"Razotkrivanje drevnih okultnih tajni bila je središnja tema u alkemiji koju je Newton duboko proučavao", stoji na aukcijskoj listi Sotheby'sa.

Newtona je zanimao lakat, mjerna jedinica koju su koristili graditelji Velike piramide. Vjerovao je da uz njegovu pomoć možete saznati točne dimenzije drugih drevnih građevina. Posebno se nadao saznati dimenzije Salomonova hrama, što bi, po njegovom mišljenju, moglo biti ključ za razumijevanje biblijske apokalipse.

Znanstvenik pionir također je svoje zanimanje za piramidu povezao sa svojim pokušajima da razumije gravitaciju. Vjerovao je da su stari Grci bili uspješni u mjerenju opsega Zemlje koristeći jedinicu zvanu stado, za koju je vjerovao da je posuđena od Egipćana. Prevođenjem drevnih mjerenja, Newton se nadao potvrditi svoju teoriju gravitacije.

Iako su njegova otkrića stoljećima utjecala na tijek znanosti, Sotheby's primjećuje da su "za samog Newtona ona bila sekundarna u odnosu na njegove 'velike' studije alkemije i teologije. Upravo je potonje bila najveća motivacija za njegova istraživanja na području antičkog mjeriteljstva.”

Newton je zastupao vjerska uvjerenja koja su bila protivna glavnom kršćanstvu, odbacujući Sveto Trojstvo i promatrajući Isusa Krista kao posrednika između Boga i čovječanstva. Također se zanimao za biblijska proročanstva i nadao se da će dešifrirati njihove tragove kako bi razumio buduće događaje, posebice Drugi dolazak.

“Ovo su zaista fascinantni radovi jer možete vidjeti kako Newton pokušava odgonetnuti tajne piramida”, kaže Heaton. To je prekrasna kombinacija Newtona i ovih velikih predmeta klasične antike koji su fascinirali ljude tisućljećima."Ova djela vas iznenađujuće brzo vode ravno u srž nekih od najdubljih pitanja koja je Newton istraživao."

izvor
https://salik.biz

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno