Subota 16 Listopad 2021

Pretraga

''Teorije'' zavjere

gasi se harp?zašto.imaju nešta mnogo bolje ili...

26 Svi 2014
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

harp  

AMERIKANCI GASE HAARP!
 Koga će sad teoretičari zavjera kriviti za poplave i čudno vrijeme?
 Omiljena tema brojnih teoretičara zavjere, High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) bit će ugašen ovog ljeta, nakon više od dvadeset godina rada.
 
 Paranoici vjeruju kako američka vojska koristi HAARP za kontrolu vremenskih uvjeta, poput stvaranja uragana i oluja, za onesposobljavanje neprijateljskih satelita i za izravnu kontrolu uma.


 
 HAARP je startao kao vojni projekt u svrhu istraživanja ionosfere, primarno njenog utjecaja na komunikacijske signale. Standardne metode istraživanja - baloni i sateliti - neučinkoviti su jer se ionosfera nalazi prenisko za satelite a previsoko za balone. HAARP izravno utječe na ionosferu odašiljanjem visokoenergetskih signala, te praćenjem promjena koje time uzrokuje.
 
 Radi se o omiljenoj meti teoretičara zavjere jer razumijevanje metoda rada HAARP-a zahtijeva složeno predznanje fizike i meteorologije koje je rijetko izvan akademskih krugova. Znanstvenik David Naiditch jednom je prilikom primjetio kako je postrojenje magnet za razne teorije jer ‘se njegova svrha čini izrazito misterioznom znanstveno neobrazovanima’.

Ironično, HAARP je jedan od najtransparentnijih znanstvenih programa na svijetu.

Svi znanstvenici, čak i oni bez prava na pristup povjerljivim informacijama, imali su otvoren pristup svim HAARP postrojenjima. Jednom godišnje HAARP imao je dan otvorenih vrata, kada bilo koji civil može slobodno uči u bilo koje od postrojenja. Znanstvena istraživanja provedena HAARP-ovim instrumentima redovito su se objavljivala u uglednim znanstvenim časopisima, a na njima su sudjelovali i civilni i vojni znanstvenici. Svako ljeto, u HAARP-u je bila otvorena i ljetna škola za učenike iz svih zemalja.

I dok je istina da HAARP odašilje visokoenergetske signale u Zemljinu ionosferu, oni ne mogu ni na koji način utjecati na vremenske prilike. Osim što ionosfera nije direktno uključena u klimatske tokove, sam signal je mnogo puta slabiji od prosječnog izboja munje, koji na Zemlji izbijaju 50-100 puta svake sekunde.

U svibnju ove godine, američka je vlada donijela konačnu odluku o gašenju tog postrojenja, tvrdeći kako više nema potrebe za daljim proučavanjem ionosfere na takav način.

Nakon što se završi zadnje znanstveno istraživanje na primarnoj lokaciji HAARP-a, sredinom lipnja ove godine, postrojenje će biti zatvoreno, a teoretičari zavjera ostat će bez dežurnog krivca za poplave i oluje.

 

 

preneseno sa
http://www.jutarnji.hr/kontroverzni-haarp-pred-zatvaranjem-koga-ce-sad-teoreticari-zavjera-kriviti-za-poplave-i-vremenske-anomalije-/1194336/

 

 

 

 

 

 

 

HAARP odašilje, visokoenergetske, signale u Zemljinu, ionosferu, oni ne mogu ,ni na koji

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno