Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Splitska Atlantida

11 Ruj 2016
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

splitska atlantida

 

ČUDO U BRAČKOM KANALU: Ronioci pronašli cestu koju su prozvali ‘Splitska Atlantida’

Na polovici bračkog kanala, na udaljenosti dvije milje od Splita, 20 metara ispod površine mora nalazi se cesta. Pronašli su je ronioci podvodnoistraživačkog kluba Mornar iz Splita, javlja HRT.
Podvodni istražitelji tražili su ostatke potopljene njemačke teglenice koja datira iz Drugog svjetskog rata i neočekivano otkrili nešto što izgleda kao cesta. “Meni se čini kao da nije prirodna pojava, kao da je to netko slagao. Ti blokovi su pravilni, stvarno izgleda kao kaldrma neka”, rekla je


Petra Hrnjak Skroza iz PIK Mornar u Splitu.
Cesta spajala Split i Supetar
Ekipa Mornara svoje je otkriće odmah prozvala “Splitska Altelntida”. Ronioci kažu da je cesta dugačka preko kilometra, otprilike ide po sredini kanala i u blagom luku skreće prema Supetru. Nagađaju da je to mogao biti put koji je spajao Split i brački Supetar.
Već od prije je poznata legenda o cesti na dnu mora. Tako je supetarski ronioc Jerko Hržić na dnu mora otkrio nešto što ga je podsjećalo na put građen ljudskom rukom. Cesta je široka sedam metara, a napravljena je od pravilno posloženih blokova, je li riječ o arheološkom otkriću ili prirodnim silama presudit će struka.

preneseno sa
http://net.hr/danas/hrvatska/cudo-u-brackom-kanalu-ronioci-pronasli-cestu-koju-su-prozvali-splitska-atlantida/

 

 

 

 

 


istražitelji, tražili, su ostatke, potopljene, njemačke ,teglenice

       

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno