Utorak 19 Listopad 2021

Pretraga

KAVA 2 DIO

09 Ruj 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
kavaOno čega smo se bojaliPotvrđeno: Kava i dječja hrana opasne za zdravlje!
Najnovije izvješće Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) pokazalo je šokantne rezultate – najviše razine kancerogenog furana, koji nastaje pri termičkoj obradi hrane, nađene su u kavi i dječjoj hrani u staklenkama.
Podaci do kojih je došla Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) rezultat su istraživanja danih proizvoda u 20 zemalja članica EU-a. Riječ je o furanu, organskoj tvari koja nastaje pri termičkoj obradi hrane, a za koju je ustanovljeno da je potencijalno kancerogena za ljude.

 

Izvješće je uzelo u obzir podatke prikupljane od 2004. godine do danas, uključujući i monitoring proveden prošle godine, na temelju čega se došlo do zaključka da kava i dječja hrana u staklenkama, mliječne formule i mlijeko u prahu sadrže najviše furana, prenosi Novi list.
O kojim je konkretno proizvodima riječ u izvješću se ne navodi, nego samo piše da su najviše razine furana nađene u kavi, u kojoj se srednje vrijednosti ove tvari kreću od 45 mikrograma po kilogramu u slučaju obrađene kave, do 6.407 mikrograma po kilogramu kad je u pitanju kava u zrnu.

Količine furana pronađene u hrani namijenjenoj djeci kreću se od 3,2 mikrograma po kilogramu u dojenačkim 'formulama', do 49 mikrograma u dječjoj hrani u staklenkama s povrćem.

preuzeto sa

http://magazin.net.hr

Količine, furana, pronađene, u hrani, namijenjenoj

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno