Nedjelja 17 Listopad 2021

Pretraga

NE U EU 2 DIO

12 Sij 2012
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
NE
Pusić: Ako građani odbiju EU, novi referendum za šest mjeseci!

 

Vesna Pusić je sinoć izjavila ono što su mnogi pretpostavljali ali se nisu usudili vjerovati, a čak su i najveći eufili ostali iznenađeni - ukoliko na prvom referendumu bude izglasano odbijanje EU biti će pripremljen ekspresni novi referendum, vrlo vjerojatno za šest mjeseci.

 

Ako građani doista odbiju ulazak u EU, do ponavljanja referenduma mora proći najmanje šest mjeseci do godinu dana, no možebitno 'da' na ponovljenom referendumu ne bi jamčilo da se proces nastavlja gdje je stao, ne bi značilo ratifikaciju, jer onda europska strana odlučuje hoće li pričekati da se formira skupina zemalja iz susjedstva koja će zajedno ući u Uniju", poručila je ministrica.

Referendum je podvrgavanje prijedloga novog ustava, ustavnih promjena, nekog zakona ili političke odluke od bitnog značenja, što očito nije jasno hrvatskim političarima pa pljuju po Ustavu, koji je, podsjećamo - temeljni pravni akt neke države kojim se uspostavlja politički i pravni poredak. Nama očito nije, nego je akt koji se može mijenjati iz dana u dan, baš kao i volja građana...

autor

RATKO MARTINOVIĆ // POLITIKA.HR

preuzeto sa

http://www.politika.hr/

 

 

 

Referendum, je podvrgavanje, prijedloga, novog ,ustava

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno