Srijeda 20 Listopad 2021

Pretraga

Mjesec dobiva 4G mrežu

07 Ožu 2018
(Reading time: 1 minute)

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

mjesec tamna strana

Mjesec će iduće godine dobiti mobilnu mrežu


Vodafone Germany u suradnji s Nokiom postavit će prvu 4G mobilnu mrežu na Mjesecu. Mreža će proraditi 2019. godine, a služit će kao podrška misiji za Mjesec berlinske tvrtke Part Time Scientists koja planira iduće godine lansirati letjelicu i dva vozila na ovaj Zemljin satelit. Roveri će istraživati jedan drugi rover, kojeg su koristili astronauti misije Apollo 17 iz 1972. godine. Informacije prikupljene ovako bit će poslane ovom 4G mrežom, što će biti prvi prijenos HD videa s površine Mjeseca. Nije to neka velika infrastruktura - uređaj koji će pružati 4G mrežu bit će težak oko jednog kilograma, najlakši uređaj takvog tipa proizveden u povijesti. » Space.com

preneseno sa
http://www.monitor.hr/vijesti/mjesec-ce-iduce-godine-dobiti-mobilnu-mrezu/401059/

 

 

 

 

 

mjesec,biti,če,4G,oko

           

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno