Utorak 19 Listopad 2021

Pretraga

Hitler je bio žena?

29 Ruj 2009
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
hitler, adolf, furer, x-filesIstraživanja provedena na dijelu lubanje, za koju se pretpostavlja da je pripadala Hitleru, bacaju sasvim novo svjetlo na okolnosti pod kojima je umro vođa nacističkog pokreta.
Naime, analiza je pokazala da ta lubanja nije pripadala muškarcu, odnosno da Adolf Hitler možda i nije umro u bunkeru.

Američki arheolog Nick Bellantoni otkrio je da su dijelovi lubanje, za koju se misli da je pripadala Hitleru, pretanki da bi pripadali muškarcu. Štoviše, to su ostaci mnogo mlađe žene.

"Kost je vrlo tanka, dok su muške kosti obično kudikamo robusnije. Ove kosti pripadaju ženi staroj između 20 i 40 godina", kaže dr. Bellantoni.

DNK analiza lubanje, koja se čuva u Ruskom državnom arhivu u Moskvi, provedena je u laboratoriju Sveučilišta u Connecticutu i potvrdila je da ti ostaci ne mogu pripadati nacističkom tiraninu.
Čitavo istraživanje, emitirano na History Channelu pod nazivom Hitler's Escape, uzbudilo je znanstvenike. Otkriće baca novo svjetlo na okolnosti Hitlerove smrti, što bi moglo dovesti i do ponovnog pisanja tog dijela povijesti.

Po trenutnoj službenoj verziji, Hitler si je 30. travnja 1945. godine pucao u glavu iz pištolja nakon što je popio tabletu cijanida, a nakon što je postalo jasno da će Crvena armija osvojiti Berlin.

Njegovi ostaci su s ostacima Eve Braun izvučeni iz bunkera, natopljeni petrolejem i zapaljeni.

Ostatke su godinu dana kasnije iskopali pripadnici sovjetske vojske kako bi potvrdili da se Hitler zaista upucao u bunkeru.

KGB je 1970. kremirao sve Hitlerove ostatke, osim tog dijela lubanje.

Dr. Bellantoni sumnja u teoriju koja kaže da taj dio pripada Evi Braun, koja je bila s Hitlerom u bunkeru kad je umro.

"Nema nikakvih zapisa da se Eva Braun ubila ili da je ubijena. To bi mogao biti bilo tko. Mnogo je ljudi ubijeno oko bunkera u to vrijeme", kaže.

izvor: net.hr
O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno