Srijeda 20 Listopad 2021

Pretraga

NIKOLA TESLA

15 Velj 2011
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
tesla1 dok hrvatski znanstvenici kritiziraju organizatore zbog plečkova gostovanja na ‘teslinim danima’, drugi podsjećaju kako neke stvari i nisu jasne...
Tungusku eksploziju "skrivio" je Nikola Tesla
Dok Drago Plečko tvrdi da je Nikola Tesla imao “paranormalne sposobnosti”, vodeći hrvatski znanstvenici tvrde suprotno. Štoviše, kritizirali su organizatore što su na “Tesline dane” u Zagrebu pozvali Plečka kao govornika. No, neke stvari oko genijalnog znanstvenika i dalje nisu jasne. Primjerice, najveća prirodna eksplozija 1908. godine u području Tunguzije gotovo je uništila to nenaseljeno područje Sibira, a zračni udar stigao je do polovice Zemlje, no do danas se ne zna što je bio uzrok tom katastofalnom razaranju.Drago Plečko tvrdi da je Tesla imao “paranormalne sposobnosti”
Ipak, posljednjih se godina javljaju spekulacije vezano uz to da je u ‘tungusku eksploziju’ umiješan genijalni izumitelj Nikola Tesla koji ju je sam izazvao spajanjem dviju energetskih zraka, kroz zemlju i zrak, u toj točki. Onkolog Sergej Bičkov navodi da je u Teslinim spisima pronađena mapa Tunguzije na kojoj je zaokruženo područje bez ljudi kako ne bi kome naudio. I sam Tesla prije katastrofe je govorio o “projektiranju valne energije”, te o mogućnosti „korištenja električnih valova bez zračnih motora ili drugih oruđa za uništenje”, te tvrdio da je „izgradio bežični odašiljač koji omogućava destruktivno djelovanje na daljinu“.
tesla2

Znanstvenik iz Smiljana neka je od svojih najvažnijih i izvanrednih radova odradio u laboratoriju u Colorado Springsu, a imanje je osigurao natpisima „Drž’te se dalje“, „Opasnost“ i „Napustite svaku nadu“. Tesla je predvidio tehnološki razvoj i brojne izume, poput mobilne telefonije, koji su zaživjeli tek nakon njegova vremena, no život genijalnog znanstvenika iz Smiljana, osim niza znanstvenih otkrića, okružuju i metafizičke sklonosti i teorije zavjere.
Doživio “kliničku smrt”
„Nikola Tesla je bio genij za kojeg ne možemo reći da svoje izume duguje nadnaravnim vizijama, ali sigurno je da je imao snažne uvide koje bismo danas krstili paranormalnima. Konačno, on to sam opisuje u vlastitoj autobiografiji, u kojoj po opisima možemo zaključiti da je posjedovao sposobnost da istovremeno, u svojoj svijesti, vidi neki predmet sa svih strana, što je doktor Johannes Lindemann nazvao “multidimenzionalnom sviješću“, ističe Drago Plečko, hrvatski istraživač rubnih područja znanosti.

Možda je uzrok tome što je izumitelj iz Like u mladosti bio izložen jakim stresovima, od samookrivljavanja za bratovu smrt do 9-mjesečnog ležanja zbog kolere tijekom kojeg je, prema nekim istraživačima, doživio “kliničku smrt”, no najsnažnije mu je iskustvo bilo dezertiranje, kad se skrivao u gudurama Velebita. „To je moglo štošta promijeniti u njegovim moždanim vijugama“, smatra Plečko. Pretpostavlja se, naime, da je kod Tesle bila prisutna dugotrajna deprivacija čula koju uzrokuje povišena produkcija hormona pinealne žlijezde melatonina.

To bi, prema istraživanjima Gustava Fechnera i Johna Lilya, dovelo do „izmijenjenih stanja svijesti”, a mnogi istraživači do novih su spoznaja došli upravo u tim trenucima. Da je to uistinu moguće, znanstveno potvrđuju mnogi provjereni, “tvrdi” fizičari, psiholozi, kemičari, no prije njih o tome su pisali Leadbeater i Besant u kontroverznom djelu “Okultna kemija”. Još su 1900. godine tvrdili kako se u stanju transa može vidjeti mikrosvijet, te prije službene znanosti opisali postojanje nepoznatih kemijskih elemenata te pojmove izotopa i spina elektrona.

Budući da je i Tesla spominjao bljeskove plave svjetlosti, migrene i vizije, Drago Plečko misli da je i on „unaprijed“ vidio ono što u svom vremenu nije protumačio. Tesla si, naime, nije mogao pojasniti vlastita iskustva slične prirode, a da su neka otkrića na razini paranormalnog, dokazuje i Stephen Phillips u nekoliko svojih knjiga, posebice “U lovu na kvark”.

U njoj ide tako daleko da tvrdi kako su neki ljudi, među kojima je nesumnjivo i Tesla, u stanju sviješću zabilježiti čak i potkvarkove, čestice koje još uopće nisu otkrivene, ali se smatra da postoje. Tesla, međutim, nije vjerovao u realnost atomske energije. Umro je u newyorškom hotelu 1943. godine, u dobi od 87 godina, a godinu dana prije je Enrico Fermi, u jednoj dvorani za loptanje, u Chicagu dokazao da je atomska energija stvarna i - ubojita.

IZVOR

SLOBODNA DALMACIJA

MARIJANA ŠEŠO

radio valovi,visokonaponski transformatori,eletricna energija

 

O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno