Ponedjeljak 25 Listopad 2021

Pretraga

KUZU

21 Tra 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 ScreenShot005

Kuzu - lijek protiv glavobolje, alkoholizma, alergije i prehlade

Kuzu neutralizira kiselost, može se koristiti umjesto aspirina, pomaže kod problema sa želucem i prehlade

 

Kuzu je biljka koja se iz Japana proširila po ostatku svijeta, a poznata je po svojim ljekovitim svojstvima. Kuzu ujedno poboljšava strukturu tla i pomaže u borbi protiv erozije, a gotovo svaki dio biljke može se jesti. Kako je vrlo otporan i brzo raste, kuzu je u pojedinim dijelovima Amerike postao problem jer se naprosto previše proširio i oduzeo prostor preostaloj vegetaciji.

Korijen kuzua popularan je prirodni lijek. U Kini se primjerice stoljećima koristio za smanjenje tjelesne temperature, liječenje probavnih problema i prehlade. Dr. Penetar s Harvarda tvrdi da kuzu pomaže i kod alkoholizma.

"Uspjeli smo dokazati da kuzu značajno smanjuje potrebu za alkoholom. Napitak pripremljen od korijena biljke ne može u potpunosti izliječiti alkoholizam, ali pridonosi kontroliranom uživanju u alkoholnim pićima", objašnjava Penetar.

U trgovinama prirodne hrane može se nabaviti sušeni kuzu koji je zdrav i koristan dodatak varivima, desertima i juhama. Naime, kuzu ujedno djeluje kao prirodan gustin. Od praha se može pripremiti i ukusan čaj koji pomaže kod migrene, visokog krvnog tlaka, bolova u ramenima i leđima, alergija i angine. Kuzu tako predstavlja pravu alternativu popularnim lijekovima protiv bolova.

Pozitivne strane kuzua potvrđene su u više istraživanja. Većina ispitanika nije imala nikakve nuspojave, dok se nekoliko osoba žalilo na vrtoglavicu.

 

Preuzeto sa

www.metro-portal.hr

 

 

korijen,kuzua,popularan,prirodni,lijek

O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno