Četvrtak 21 Listopad 2021

Pretraga

MAŠTI NA VOLJU

24 Svi 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
  zemlja   Kako bi život izgledao kad bi Zemlja bila duplo veća?
Što bi bilo da je naš planet kojim slučajem dvostruko veći nego što je sad? Dakle, kad bi Zemlja imala dvostruko veći promjer od trenutnog, kako bi na njemu izgledao život - biljke, životinje i ljudi?
Kad bi Zemlja imala dvostruko veći promjer od trenutnog (12.756 kilometara x 2), njena masa bi se povećala osam puta, a gravitacija bi bila dva puta jača.
U skladu s tim parametrima bi se oblikovao i život, pa npr. trenutna tjelesna struktura flore i faune to ne bi mogla podnijeti jer bi biljke i životinje, a tako i čovjek, težili dva puta više. Dakle, drveće poput sekvoja, koliko god bilo veliko, ne bi moglo ostati stajati, otkriva Metro-portal.hr.
No, velike biljke koje teže suncu mogle bi se i dalje razvijati, ali morale bi imati čvršću arhitekturu celuloznih vlakana i sveg ostalog materijala.

Životinje bi pak općenito morale imati znatno deblje noge da bi mogle nositi težinu svojeg tijela, kao što bi i izgled ljudi ovisio o svim evolucijskim izazovima s kojima bi se naši preci morali suočiti u dvostruko većoj sili teže. Teoretski, kada bi naši preci morali trčati brzo i žestoko se boriti, vjerojatno bismo bili jako krupni, kršni i snažni. U suprotnom bismo bili mršavi i vitki, ali opet teži nego danaspreuzeto sa
www.net.hr


zivotinje,morale,imati,deblje,noge
O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno