Utorak 19 Listopad 2021

Pretraga

ŠAKA U GLAVU DEMOKRACIJI,KULTURI,CIVILIZACIJI!

12 Lip 2011
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
  sramota    CIJELI SVIJET SAZNAO JE ZA KRVAVU SUBOTU
SPLIT I HRVATSKA SU JAKO KONZERVATIVNI S MOCNOM CRKVOM

 

SPLIT, odnosno ekstremisti koji su jučer mahnitali na Rivi, propisno su nas osramotili u svijetu. Vodeće novinske agencije izvijestile su tijekom popodneva i noći o divljanju na prvom Split Prideu, a "cvit Mediterana" prikazan je  kao konzervativni centar Hrvatske.
France Press: Crkva promovira stav da je homoseksualnost bolest i perverzija
France Press piše da je hrvatsko društvo mahom konzervativno, s moćnom Rimokatoličkom crkvom koja javno zagovara stav da je homoseksualnost bolest i perverzija.
"Gotovo 88 posto stanovnika ove bivše jugoslavenske republike koja broji 4,4 milijuna stanovnika su katolici", prenosi agencija. Uz napomenu da je nasilje osudio i Amnesty International, donose i izjavu Sanje Juras iz lezbijske grupe Kontra. "Ovo okupljanje u Splitu pokazalo je da u Hrvatskoj nemate pravo izabrati homoseksualnost, jer ovdje nema vladavine prava".
Razglednica iz Splita: Od američkog Forbesa do Glasa Rusije
Nezanemariv problem za imidž Splita u svijetu, moglo bi biti upravo to što su najutjecajnije novinske agencije prenijele iscrpan izvještaj o divljanju ekstremista, jer tisuće tiskovina, televizija i portala sa svih kontinenata preuzima njihove vijesti.
O splitskoj krvavoj suboti, tako, piše kanadski Toronto Sun, Voice of Russia, Taiwan News i američki Forbes, dok mnogi od njih napominju da je iste večeri u Rimu održan Pride pred više stotina tisuća ljudi i uz nastup Lady Gage. Reuters Split naziva konzervativnim središtem Hrvatske i napominje da su nasilnici sudionike povorke gađali bocama i kamenjem.
"Ekstremisti u vrlo konzervativnoj Hrvatskoj napali su sudionike parade u Splitu", rečenica je koju su od Associated Pressa prenijeli gotovo svi strani mediji pokazujući tako Hrvatsku u ne baš lijepom svijetlu za turiste.

Jedna britanska gay udruga na svom je portalu objavila kako se oko 300-injak sudionika parade našlo licem u lice s oko deset tisuća prosvjednika. "Ekstremisti su bacali na sudionike kamenje, petarde, jaja, boce", javljaju Britanci dodajući kako su "nevolje u Splitu" stigle samo dan nakon što je Europska Unija objavila da će Hrvatska postati novom članicom unije u srpnju 2013. godine, a hrvatska Vlada dala jamstvo da će štititi ljudska prava. Također, navode kako je samo tjedan dana prije napada u Splitu Hrvatsku posjetio Papa s porukom podrške katoličkim obiteljima, te da su neki hrvatski biskupi osudili "neprirodne obitelji".

Euronews podsjeća kako je mjesec lipanj u cijelom svijetu - mjesec gayeva i lezbijki. "U vrlo konzervativnoj Hrvatskoj očekivali su se neredi zbog parade. To se i dogodilo. Ljutita rulja okupila se u Splitu dočekujući sudionike gay parade.", piše Euronews i dodaje kako se u isto vrijeme gay parada održavala u Poljskoj ali da je tamo protekla mirno. "U trosatnoj paradi u Poljskoj nije bilo nikakvih većih incidenata, nije bilo uhićenja niti privođenja."
autor
B.Z.
Preuzeto sa
www.index.hr

cijeli,svijet,saznao,za,krvavu,subotu

O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno