Subota 16 Listopad 2021

Pretraga

MIsterij

09 Kol 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

misterij

Misterija: Amazonsko nepoznato pleme nestalo s lica Zemlje


Tajanstveno pleme iz Amazone koje se ranije ove godine prvi put susrelo s modernom civilizacijom - u potpunosti je nestalo sa lica Zemlje.


Prema dostupnim informacijama, nitko nije vidio niti jednog člana plemena otkad je naoružana grupa krijumčara drogom streljala stražare koji su bili postavljeni da čuvaju Indijance. Djelatnici organizacije koja se brine o njima pronašli su samo jednu slomljenu strijelu u ruksaku te posumnjali kako se Indijancima dogodilo najgore zlo. 'Mislimo da su pobjegli zbog Peruanaca, i sada imamo dokaz za to i zabrinutiji smo nego ikad', kazao je Carlos Travassos.
Naime, cijelo područje se nalazi nekoliko desetaka kilometara od granice sa Peruom i standardna je ruta narko krijumčara koji su ih očito i potjerali. Teško naoružani ljudi viđeni su po prašumi, a bilo je i uhićenih, no policija ne može stati na kraj industriji u uzletu.
Pleme je svjetsku pozornost dobilo početkom godine kad su snimke Indijanaca koji dotad nikad nisu vidjele helikopter niti bilo koji drugi moderni oblik života, obišle svijet. Brazilska je učinila sve što je mogla, zabranila je istraživanje Indijanaca i smanjila kontakt s ostatkom svijeta jer znaju iz iskustva da bi ih dodir s modernim mogao ubiti.
Naime, Indijanci nemaju razvijen imuni sustav i nisu otporni na viruse i bakterija kao mi. Vlada je imala već iskustava s izoliranim plemenima i većina bi ih nakon doticaja u roku godine dana umrla.

 

Autor
J.G.
Preuzeto sa
dnevnik.hr

  Pleme, je svjetsku, pozornost, dobilo, početkom godine

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno