Subota 16 Listopad 2021

Pretraga

Nova saznanja

Misterij svemira

23 Tra 2014
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 misterij svemira1

NOVA TEORIJA:
 Dokazano postojanje tajanstvenih blicara?
 
 Bljeskovi radiovalova zabilježeni u opservatoriju u Portoriku, što je prvi put da se ta pojava detektira izvan Australije
 
 SAN HUAN - Ostvarene pretpostavke.
Australski astronomi su 2011. i 2012. zabilježili nestalne, ali jake radio-signale i tad se rodila teorija o postojanju blicara, izuzetno kratkotrajnih astronomskih pojava.

Ipak, postojanje blicara nije potvrđeno sve dok ove jake i nestalne radiovalove nisu zabilježili i istraživači iz Portorika.

Pošto je trajanje blicara izuzetno kratko, svega nekoliko milisekundi, pa radio-signali imaju onoliko energije koliko Sunce emitira za 300.000 godina, nova potvrda postojanja blicara bila je vrlo važna.

Astronomi su godinama imali razne teorije o tome što bi moglo izazvati ove eksplozije - od preteških neutronskih zvijezda koje odbijaju postanu crne rupe do neutronskih zvijezda sa superjaki magnetskim poljem.

Inače, blicari su kratki radio-bljeskovi koji se pojavljuju samo jednom. Vrlo su brzi i sjajni i traju svega nekoliko milisekundi. Astronomi su pretpostavili da su nastali u vrijeme kad je svemir bio star oko šest milijuna godina i da su zapravo prvi otisci stvaranja crne rupe. Kako su tvrdili, ona otkida dijelove magnetskog polja umiruće zvijezde i sklanja ih iza svog horizonta. Horizont događaja crne rupe je zamišljena granica nakon koje se ne može detektirati što se zapravo događa u ovim grandioznim objektima.

preneseno sa
http://www.kurir-info.rs/nova-teorija-dokazano-postojanje-tajanstvenih-blicara-clanak-1334379


Astronomi, su godinama imali, razne teorije, o tome što ,bi moglo izazvati ove eksplozije

        

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno