Ponedjeljak 25 Listopad 2021

Pretraga

Znanstveni radovi

NLO čestice,misterij cerna

03 Pro 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
cern_1

MISTERIJ

NLO-i ometaju pronalazak Božje čestice

Fizičari koji rade s velikom Hadronskom akceleratorom požalili su se da im NLO-i ometaju pokuse u pronalaženju temeljnog bloka života Higgsovog bozona, poznatijeg kao Božja čestica

Znanstvenici koji rade u pronalaženju Higgsovog bozona pomoću akceleratora čestica u CERN-ovom laboratoriju u Švicarskoj požalili su se da im istraživanje dodatno ometaju NLO-i koji drastično utječu na ponašanje subatomskih čestica, piše Live Science.

Naravno ne radi se o posjetiteljima iz svemira nego o nepoznatim letećim objektima koji se nalaze unutar samog akceleratora, te koji usporavaju čestice i na taj način utječu na snagu udarca jedne o drugu. Znanstvenici ne znaju porijeklo tih čestica, ni kako su dospjele unutar Hadronskog akceleratora, no sumnjaju da bi to mogle biti mikroskopske čestice prašine.

"Ti NLO-i su jedni od najvećih poznatih stvari koje limitiraju i ometaju rad Hadronskog akceleratora", napisao je u izvješću Tobias Baer, jedan od znanstvenika koji u CERN-ovom laboratoriju koji traga za subatomskim česticama koje su odgovorne za stvaranje svega što nas okružuje.

Zabilježeno je preko 10 tisuća slučajeva da te nepoznate čestice ometaju i usporavaju kretanje protona kroz magnetno polje akceleratora čestica, a kako su ti događaji sve češći uspješnost daljnjih pokusa stavljena je pod veliki upitnik.

"Trenutno pokušavamo dokučiti koje su to NLO čestice i kako nastaju kako bi mogli predvidjeti njihovo ponašanje, te pronaći način kako da ih onemogućimo da ometaju daljnje pokuse", rekao je Baer u

 

 

preuzeto sa

http://metro-portal.hr/

 

 

"Trenutno, pokušavamo ,dokučiti koje, su to NLO, čestice

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno